Charterferie
Skiferie
  • Skirejser til Andorra

Grandvalira Skiområde

Grandvalia - Andorras største skiområde med 210 km. pist

Området er især populær på grund af deres mange kilometer pister, hvor 80 % af området har snemaskiner. Derudover, er det en bonus, at der næsten ingen køer er ved lifterne, grundet de 210 kilometer tilbudte pister, der gør at folk er spredt over det store areal.  

Sun Tours har hoteller beliggende i byerne Encamp (1.300m), El Tarter (1.700m), Soldeu (1.800m) og Pas de la Casa (2.100 m) i det største skiområde på den Iberiske Halvø og i Pyrenæerne, Grandvalira. Med godt 210 km pister og uanede muligheder for off piste skiløb, er Grandvalira et topmoderne skiområde på højde med de bedste områder i Alperne. Skiområdet Grandvalira, der ligger i 1.710-2.640 meters højde, har foruden Funicamp kabineliften i Encamp, 3 kabinelifter og 66 lifter bestående hovedsglig af high-speed 4-6 personers stolelifter og 2 træklifter.

Overalt møder man imødekommenhed fra de personer, der arbejder på restauranterne i terrænet, liftpassere, skiinstruktører osv. Mange af de ansatte i skiområdet kommer fra Argentina og Chile, og arbejder i Andorra om vinteren, da der på det tidspunkt er sommer i Sydamerika, og de vender så tilbage til skisæsonen i Sydamerika, når sæsonen i Andorra slutter.

Flere valgmuligheder at udfolde sig på

Der er løbende sket en stor udvikling af kunstsnesystemet, så 65 % af skiterrænet nu er snesikkert hele sæsonen. I Grandvalira er der 3 freestyle Snowparks, hvor parken i El Tarter har World Cup status, samt 2 boarder/skicross baner af meget høj standard. Desuden er der 5 pister, som lever op til FIS World Cup krav, FIS i Pas de la Casa til slalom, Antenes og Riberal i Grau Roig til speedskiing, Avet i Soldeu til slalom og storslalom og Áliga i el Tarter til super G og styrtløb. Så mangler man udfordringer, kan man slå et smut forbi disse sorte pister og de andre sorte pister i området.  

Pisteoversigt

19 GRØNNE PISTER

49 BLÅ PISTER

41 RØDE PISTER

19 SORTE PISTER

PISTEKORT

Del denne side via E-mail