Charterferie
Skiferie
  • SIDE

Om Side

Charmerende Side

Havnebyen Side ligger på en lille tyrkisk halvø med Taurusbjergene som kulisse og ud til det dejlige Middelhav. Med sine 2000 år er Side en af Tyrkiets ældste byer og bugner derfor med kulturskatte, bl.a. ruinerne af et stort antikteater med plads til 15.000 tilskuere, hvor der blev afholdt gladiatorkampe og udspillet voldsomme søslag.

Dejlig strandpromenade

Side har en lang og indbydende strandpromenade og et godt handelsliv på gågader uden bilkørsel. Det er en oplevelse at bevæge sig rundt i Sides gamle bydel, som bærer præg af den romerske og græske kulturarv. Gå en tur forbi én af de majestætiske søjler i resterne af Apollo og Athenas templer, som stolt kendetegner byen.

Den charmerende gamle bymidte tilbyder masser af skønne barer, caféer og restauranter, hvor man virkelig kan smage det skønne tyrkiske køkken. Lørdagsmarkedet er bestemt også et besøg værd. Her handles der om alverdens ting, alt fra krydderier, souvenir og tøj, så man kan rigtig finde sit handelstalent frem og prutte om priserne.

Udforsk byen

Der bor godt og vel 18.000 lokale indbyggere i Side, som ligger i Manavgat distriktet. Manavgat kendetegner selve området, og tildels Manavgat floden, som er en fantastisk smuk lang flod i bjergene, hvor der findes vandfald, og mulighed for at riverrafte.

Find din rejse

FILTRER & TILPAS

Rejsende

Kalender

Vælg rejselængde

  • 7

Udflugter

Marked og flodtur

En dag med afslapning og shopping for hele familien. Vi stopper ved sydkystens største  marked, hvor man kan prutte om priserne og gøre et godt køb. Senere nyder vi en rolig sejltur på den smukke Manavgat-flod, der udmunder i Middelhavet. Mens frokosten anrettes, kan der bades eller spadseres ved stranden. På vej hjem besøger vi sydkystens største moske. Denne moske er utrolig smuk inderst, som yderst. Her vil du blive ført igennem islams kultur, med en masse spændende information om religionen samtidig med vi bliver klædt på til besøget inde i moskeen. 

Pris pr. voksen 265 kr. 
Pris pr. barn 135 kr.
Udflugten kan bestilles på destinationen.

 

Antik Side og Shopping

Vi starter med at sætte kursen mod læderforretningen, som sælger super flotte læder- og pelsvarer i høj kvalitet og til gode priser. Derefter sætter vi kursen mod Antik Side, hvor man finder de nye butikker og lokale restauranter blandt de gamle romerske ruiner. Vi går en tur langs ruinerne og ind til centrum, hvor vi vil fortælle omkring Sides historie. Smykker og briller er andre varer, der med stor fordel kan købes i Tyrkiet. Derfor kigger vi forbi en guldsmed og en optiker inde i centrum, som vi med glæde kan anbefale, og hvor vi ved, at kvaliteten og servicen er helt i top. Vi går en tur ned mod Sides smukke havneområde, hvor man kan mærke den hyggelige stemning fra de lokale butikker og restauranter. Et rigtig godt sted hvis man også vil sidde og nyde en øl eller et koldt glas hvidvin i varmen. Vi vil benytte lejligheden til også at vise hvor vores yndlingsrestauranter ligger, og til slut vil der være tid på egen hånd til at udforske denne smukke del af byen.

Turen gennemføres på mandage

Pris for voksne 4 € - pris for børn 2 €

Kort