Alle rejsemål
Skiferie
Storbyferie
Flybillet
  • MARMARIS

Marmaris - udvalgte tilbud

Om Marmaris & Içmeler

Marmaris og Içmeler - Populære badebyer i naturskønne omgivelser
I et frodigt og bjergrigt område af det sydvestlige Tyrkiet ligger den populære badeby Marmaris lige ud til den tyrkiske skærgård. Byen er gennem årene vokset fra at være en lille fiskerby til en by med ca. 29.000 indbyggere.

Følger man stranden fra Marmaris ca. 7 km mod sydvest, kommer man til Içmeler der har godt 7.000 indbyggere. Ligesom Marmaris er byen beliggende ud til en bjergomkranset bugt med områdets bedste strande.

I Içmeler er tempoet roligere, men der findes stadig et stort udbud af restauranter, samt enkelte barer og diskoteker. Nattelivet i Marmaris er større, men bylivet i Icmeler er på samme højde. Ønsker man at besøge Marmaris, kan man tage den lokale bus. Man kan ligeledes opleve den smukke kyststrækning i en af de mange taxabåde, der sejler ud til de små hyggelige byer, samt til Marmaris.

Marmaris og Içmeler i skøn forening
Marmaris er oprindeligt en lille fiskerby, men er med tiden vokset og har i dag omkring 29.000 indbyggere – uden for rejsesæsonen. I feriemånederne er befolkningstallet meget højere og det skyldes ikke mindst de mange hoteller med høj standard og områdets mange muligheder.
Her finder I nemlig alt, hvad hjertet begærer. Uanset hvem I er.

Her er pulserende byliv og storbystemning med masser af aktivitet, butikker, caféer og natklubber. Samtidig finder I også flere forskellige vandlande langs kysten, hvor både små og store vandhunde kan få stillet deres lyst til vandleg.
Marmaris er stort set vokset sammen med byen Içmeler, der ligger få kilometer længere nede ad kysten. Det tager kun 10 minutter med områdets lokale minibusser, som kaldes Dolmus, at komme fra den ene by til den anden.
Hele kyststrækningen er derfor et populært ferieområde, fordi man her kan opleve det hele på én gang: I Marmaris finder I den pulserende storbystemning, mens Içmeler byder på en mere autentisk, rolig stemning. Med smalle gader og masser af atmosfære.
Hele vejen fra Marmaris til Içmeler følger den berømte og stemningsfyldte strandpromenade områdets kystlinje. Den ligger perfekt placeret mellem stranden og områdets mange indbydende og charmerende restauranter og caféer. Her kan I nyde en god middag eller en lækker forfriskning, mens I får en af Tyrkiets bedste udsigter over Ægæerhavet.
Samtidig komplimenterer de høje palmer synet af det turkisblå hav og den blå himmel på bedste vis. Her er smukt og stemningsfuldt – og helt af sig selv bliver endnu en dejlig aften på jeres ferie i Tyrkiet blevet helt perfekt.

Masser af oplevelser i Marmaris
I Marmaris byder byen på charmerende snævre gader og en farvestrålende bazar, hvor stemningen er livlig og en helt særlig atmosfære hersker. Her kan I gøre en god handel eller blot gå på opdagelse blandt de mange forskellige varer.
I området omkring havnen findes flere tyrkiske restauranter – og intet besøg i Tyrkiet er komplet, før I har smagt på det tyrkiske køkken, som regnes for at være et af de bedste i verden. Prøv for eksempel den uforlignelige iskender kebab, Köfte som er en slags frikadeller eller en Pide, der er en tyrkisk pizza.

Når I spist jer mætte, kan I fornøje jer med en sejltur med en af de små taxa-både. De giver jer mulighed for at opleve den tyrkiske skærgård fra søsiden – og ikke mindst nyde synet af den høje bjergkæde der omkranser hele bugten.
Det er også fra Marmaris, I kan tage en afstikker til Grækenland for en kort bemærkning. Her er nemlig dagligt afgangt til Rhodos med færgen. Turen tager cirka en time hver vej og der er derfor rig mulighed for at opleve to lande på én dag. Så længe I husker jeres pas.

Storslåede seværdigheder i Marmaris og omegn
Marmaris og Içmeler er imidlertid meget mere end badeferie og byliv. Her er også mulighed for at besøge historiske og kulturelle seværdigheder, som kan imponere de fleste.
Et par timers kørsel fra Marmaris ligger oldtidsbyen Efesos, som er en af de bedst bevarede romerske byer i verden. Her ligger også ruinerne efter Artemis-templet, som i dag er på listen over UNESCO’s 7 vidundere.

Det er også i Efesos, I kan besøge Det Store Teater med plads til over 25.000 tilskuere. Noget der selv i romertidens målestok var en anselig mængde. Der er stadig imponerende meget af den oprindelige by at se og det giver et sus i maven hos de fleste at lægge vejen forbi.
Bevæger I jer lidt længere ind i det tyrkiske højland kan I besøge en anden seværdighed på UNESCO’s verdensarvsliste – nemlig kalkterrasserne i Pamukkale.
Pamukkale er et tyrkisk ord, som direkte oversat, betyder ”bomuldsslot”. Der er dog ikke tale om et slot, men et geologisk fænomen, hvor store kalkformationer har dannet terrasselignende konstruktioner i flere etager.
Den hvide kalk stråler klart i solen og ligner det hvideste bomuld. Deraf navnet. Ja, faktisk ligner kalkformationerne endda i nogle øjne den rene sne – en meget speciel fornemmelse midt i sommerheden.

Find din rejse

FILTRER & TILPAS

Rejsende

Kalender

Vælg rejselængde

  • 7

Kort

Klik her for at se hotellets beliggenhed