Alle rejsemål
Skiferie
Storbyferie
Flybillet

Vejret i Alanya

MÅNED

JAN

FEB

MAR

APR

MAJ

JUN

JUL

AUG

SEP

OKT

NOV

DEC

DAG

10

11

14

18

23

27 

30 

30 

28 

22

17

12

NAT

3

3

5

8

12

16 

19 

18 

15 

11

7

4

HAV

17

16

17

18

21 

24

27 

28 

27 

24

21

18

Fakta

Afrejse:

Billund
København

Flyvetid:

Ca 3 timer og 45 min.

Transfertid:

Transfertiden til Belek er ca 30 min til det første hotelstop
Transfertiden til Side er ca. 1 time til det første hotelstop
Transfertiden til Alanya er ca 2.15 min til det første hotelstop

Billeje

Har du lyst til at opleve Tyrkiet på egen hånd, kan vi anbefale at du lejer en bil og bevæger dig ud i landskabet.Vi henviser til biludlejningsfirmaet ”Onur Rent a Car”, hvor du kan leje almindelige biler, minibusser og åbne jeeps. Ønsker du at leje en bil, kontakt da din rejseleder på hotelservice - og vi klarer reservationen for dig. Bilen leveres og afhentes på dit hotel.
For at leje en bil eller en jeep kræves det, at du kan forevise dit danske kørekort, at du er fyldt 21 år samt at du har haft kørekort i mindst 1 år.I Tyrkiet er gældende de samme færdselsregler, som hjemme i Danmark. Bilen afleveres med samme mængde benzin, som den modtages. Forsikring på bilen er inklusiv i prisen, og den er uden selvrisiko.

Transport

De kommunalt ejede bybusser i Alanya er hvide eller med et stort billede på midten af bussen. Busserne kører langs hovedgaden, og busstopskilte viser, hvor de gør stop. Der er busholdepladser ca hver 100 m på hovedgaden. Skal du fra vestsiden af Alanya til østsiden, skal der stå ”centrum” eller ”Atatürk” i forruden på bussen. Ønsker du at køre fra østsiden til vestsiden, skal der stå ”Otogar” eller ”Konakli” i forruden.

Bussen er et billigt og effektivt transportmiddel. Billetten koster 3 TL og købes hos chaufføren.

Ønsker man at tage dolmusbussen udenfor Alanya, kan man køre helt til Manavgat mod vest, og Gazipasa mod øst. Her er prisen lidt højere.

Taxaerne i Alanya er solgule. Taxiholdepladserne ses ofte langs hovedgaderne.
Skulle der ikke være en fri taxi i nærheden, kan der tilkaldes én på de lygtepæle, der er udstyret med en taxiknap. Vær opmærksom på at ét tryk tilkalder én taxi. 2 tryk tilkalder 2 taxier osv.
Der er taximeter i alle taxier, og der er et startgebyr på mellem på ca 5TL. Skal du køre langt, kan det være en fordel at aftale en pris inden påbegyndt tur.

Tidsforskel

+1 time i forhold til Danmark.

Strande

Kleopatra stranden er den mest populære strand i Alanya med smukt, krystalklart vand. Sandet i kleopatrastranden består af fin sand og småsten, og mn skal derfor være opmærksom på, at når solen skinner meget, bliver disse sten meget varme. Stranden er ikke børnevenlig, da der kan være en stærk understrøm. Store bølger kan også opleves og går man bare 2 meter ud i vandet kan man risikere, man ikke længere kan bunde.

Shopping

Det er et hav af muligheder for at lave gode shopping i Alanya. Først og fremmest er det bazaaren hvor man kan købe alt mellem himmel og jord både gode souverniers, briller, læder, guld og sølv men også rigtige mærkevarer på hovedgaden i Alanya. Udover det så er Alanya kendt for sine markeder, hver bydel har sin egen markedsdag hvor man kan handle sig frem til nogle gode gaver, souverniers eller tøj med hjem. Besøg også ”Yeni hal” hvor der er fisk, frugt grønt men også en masse krydderier, te og Turkish delight.

Øststranden

En dejlig strand som er mere børnevenlig og man skal gå et lille stykke, før man ikke længere kan bunde. Det er en sten strand, og flere steder vil der være lidt store sten i vandkanten.

På begge strande er der masse boder, beachclub, restauranter  hvor man kan leje liggestole og parasoller der er ligeledes vandsportsaktiviteter mod gebyr begge steder.  I højsæsonen er der også flere ekstra aktiviteter, koncerter og fester.

Valuta

Tyrkisk Lira

Vores service

Sun Tours’ dansktalende rejseledere er tilgængelige hele døgnet på rejsemålet. 
I møder dem allerede i lufthavnen, og har I bestilt transfer til hotellet, sørger de for, I kommer frem. 
I løbet af ferien kan I kontakte dem på servicetelefonen, møde dem på de fleste hoteller eller tage med på udflugt. Det er altid muligt at komme i kontakt med en rejseleder.

Del denne side via E-mail