Solferie
Skiferie
Storbyferie
  • ALANYA

Udvalgte tilbud på Alanya

Om Alanya

Ferieparadiset Alanya
På den sydlige del af den tyrkiske kyststrækning finder man den populære og stemningsfulde badeby Alanya, som danskerne i flere år har valfartet til, hvilket der er en god grund til. Alanya ligger smukt og naturskønt lige for foden af de gigantiske Taurus bjerge og med to dejlige strandområder på hver sin side af byen, er der strand nok til alle.

Oplev den charmerende by
Alanya er en moderne by med masser af charme og mange hyggelige restauranter, der serverer mad efter enhver smag, specielt omkring havnen, kan man nyde et dejligt måltid mad, mens man lytter til bølgernes skvulpen og nyder synet af solnedgangen. Derudover er der masser af liv og glade dage i Alanya, hvor der findes gode restauranter, bargader og strandbarer.

Byen byder på et stykke spændende kulturhistorie foruden de farverige markeder, og den livlige strandpromenade, og selv på lang afstand kan man se byens vartegn - den gamle borg, der troner højt på klippehalvøen og siden 1200-tallet har vogtet over Alanyas indbyggere.

Udforsk området
Alanya er grundet den store klippe delt i to skønne områder. På veststranden finder man den populære Kleopatra strand, som er kendt for sit fine sandstrand, mens øststranden er mere børnevenlig og strækker sig over et bredt område som er blevet meget attraktiv de seneste år. Man støder bl..a. ind i Oba, som har et hyggeligt lokalt centrum med torv og marked, samt Tosmur og Mahmutlar der ligger længere ude.

Se også de andre destinationer i Tyrkiet: Side, Belek og Marmaris & Içmeler

Find din rejse her

FILTRER & TILPAS

Vis som

Sorter efter

Afrejse

Pris

Rejsemål

Rejsetype

Vurdering

Pension

Faciliteter

Rejsende

Kalender

Vis resultater som
Vælg hvordan du vil sortere
Vis pris som
Vælg minimum vurdering

Vælg rejselængde

  • 7

UDFLUGTER

Alanya Bådtur
Alanya Bådtur

Denne dag kan du komme med en af vores rejseledere på en fantastisk bådtur, hvor der sejles fra Alanyas hyggelige gamle fiskerhavn og ud på det skønne azurblå middelhav. På båden kan du både slappe af i skyggen og du kan slikke sol på dækket med en drink i hånden.Vi ser Alanya fra søsiden og sejler rundt om bjerget, der skiller feriebyen i øst og vest. Fra havet ser vi den store flotte forsvarsborg, som piraterne gjorde det tilbage i 1200-tallet. Vi sejler forbi den mystiske fosforgrotte og den hemmelighedsfulde piratgrotte, som ligger lige ned til vandet og som siges at indeholde en skjult piratskat.

Onsdag: kl. ca. 09:30 – 15:00

Pris for voksne 22 € - pris for børn 11 € - inklusiv frokost

Byrundtur, Bazar, Marked og Svævebane

En god kombination af byrundtur og shopping. Vi besøger bazaaren, tirsdags- markedet samt prøver den nye svævebane. Vi fortæller om byen samt viser de gode steder hvor man kan handle, spise eller bare gå en promenade. Find den indre købmand frem når vi er inde i basaren for, at få en masse lækre varer med hjem i bagagen. Dette i form af tasker, briller/solbriller, guldsmykker og andet godt fra Tyrkiet. Vi skal naturligvis også prøve Alanya´s nye svævebane hvor der er en fantastisk udsigt over hele området. Vi slutter turen på tirsdags-markedet, som er et af de bedste markeder i Alanya her vil der være mulighed for at shoppe på egen hånd. Det er udflugten hvor du har mulighed for, at få et bedre overblik over byen og lære Alanya at kende.

Tirsdag: kl. ca. 09:00 – 15:00 Pris voksne 20 € - pris for børn 10 € - inklusiv frokost

Manavgat - Marked, Flod og Moské.

Tag med til Manavgat ved Side, hvor vi på denne dejlige dag skal opleve 3 seværdigheder, som kendetegner Manavgat by. Først tager vi til det lokale marked i byens centrum. Her kan man finde alt hvad hjertet begærer, lige fra frugt og grønt til souvenirs. På markedet vil der være rig mulighed for at gøre sig en god handel, få sig en snak med de handlende eller nyde et glas friskpresset appelsin- eller granatæblejuice.

Hvis man ønsker at købe en lille ting med hjem til oldemor, tante eller svigerinde, så kan det helt sikkert findes på dette marked. Når vi er færdige med at prutte os frem til gode priser på markedet, så går turen videre til Manavgatfloden, hvorfra vi fortsætter turen i båd. På sejlturen gøres et stop ved flodens udmunding, hvor der vil være tid på stranden. Her er det muligt både at bade i det iskolde flodvand eller i det dejlige varme middelhav. Undervejs vil vi nyde den flotte natur samt en lækker frokost ombord på båden.

Når vi igen lægger til i Manavgat, kører vi til den smukke Manavgat moské, hvor vi gør vores sidste stop, inden vi atter sætter kursen mod Alanya.

Torsdag: kl. ca. 08.00-ca. kl. 16.30

Pris for voksne 29 € - pris for børn 14,5 €- inklusiv frokost

 

Dim Cayi - De lokales ynglingssted

Idag tager vi til det mest populære naturområde i Antalya-regionen, Dimcay. Dimcayi er områdets store ferskvandsfyldte flod og er stedet for afslapning, badning, det er her de lokale Tyrker søger ”ly” for varmen om sommeren. Det er også her vi får serveret en god frokost, mens vi dypper tæerne i den kølige flod eller får en frisk dukkert. På turen besøger vi også en frugtplantage samt en stor drypstenshule. Husk badetøj.

Fredag: ca. 09:30-16:00

Pris for voksne 30 € – pris for børn 15 € - inklusiv frokost

Tyrkisk bad - Hamam
Tyrkisk bad - Hamam

Start feriens oplevelser med et besøg i hamam, som på dansk betyder tyrkisk bad. Kroppen og sjælen får det skønt efter forkælelsen og huden har herefter lettere ved at blive brun. Desuden holder farven i længere tid.

”Hamam” er en særlig oplevelse man ikke må snyde sig selv for når man er i Tyrkiet. Mange mener, at en ferie i Tyrkiet altid bør starte med en tur i Hamam, eller Tyrkisk bad, som man kalder det på dansk. Her bliver du forkælet med sauna, dampbad og en dejlig massage.
Du bliver du skrubbet fra top til tå, så de døde hudceller fjernes og så du rigtig kan blive solbrun – og holde på den flotte farve.
Varigheden af et tyrkisk bad kan svinge mellem 2-3 timer inklusiv transport.

Husk at medbringe badetøj og evt. skiftetøj.

Den Klassiske: Pris for voksne 25 € (buspris 18 €) - pris for børn 12,5 € (buspris 9 €)

VIP Hamam

”VIP Hamam” er en mere ekskulsiv version af alminde hamam, som er beskrevet ovenfor. Her bliver du forkælet med sauna, dampbad og en dejlig massage ligesom en almindelig hamam – dog får du herudover også en ansigtsmaske, mens man sidder med fødderne nede i det man kalder for et fiskespa. Det består af små fisk, som spiser alle de døde hudceller på ens fødder.

Ligesom det almindelig hamam bliver man selvfølgelig også skrubbet fra top til !
Varigheden af et tyrkisk bad kan svinge mellem 2-3 timer inklusiv transport.

Alle dage: ca. 3 timer

VIP: Pris for voksne 35 €(buspris 30 €) - pris for børn 17,5 € (buspris 15 €)

 

Jeep Safari

Kom med på en dag med fart over feltet. Turen går op i Taurusbjergene, hvor udsigten vil være helt fantastisk. Der bliver selvfølgelig kørt off road. Undervejs vil I bl.a. besøge et gammelt landsbyhus og et nomadetelt.

På denne tur vil du kunne få nogle imponerende billeder af den smukke natur, som gemmer sig i Tyrkiet!

Turen er ikke for personer med dårlig ryg / hofte.

Tirsdag og torsdag: kl. ca. 09:30 – ca. kl. 16:30. – med engelsktalende rejseleder.

Pris for voksne 35 € - Pris for børn 17,5 € - inklusiv frokost

Quad Safari

Har du lyst til fart over feltet over stejle bjergveje og mudrede vandhuller, så er dette lige noget for dig. Man kører på hurtige 4-hjuls crossere på aftegnede stier i bjergene og i skovene.
Oplev naturen helt tæt på, mens du bevæger dig op i terrænet med din crosser. Længst oppe på bjerget holdes der en lille pause, hvor du kan nyde den smukke udsigt over bjergene.

Onsdag og fredag, ca. 3 timer. – med engelsktalende rejseleder.

Pris for Voksne 39 € (min. 18 år. 12 år for at sidde bagpå)

 

Kort