Charterferie
Skiferie
  • MARMARIS

Om Marmaris

Marmaris - Populær badeby i naturskønne omgivelser

I et frodigt og bjergrigt område af det sydvestlige Tyrkiet ligger den populære badeby Marmaris lige ud til den tyrkiske skærgård. Byen er gennem årene vokset fra at være en lille fiskerby til en by med ca. 29.000 indbyggere.

Oplev den tyrkiske skærgård

I byens centrum finder man den gamle bydel med de charmerende snævre gader og den farvestrålende bazar, hvor der foregår en livlig handel. På byens havnepromenade findes et væld af restauranter med udsigt over bugten. For dem, som er til fest og farver, er der mulighed for at besøge bargaden. Der findes mange forskellige restauranter langs vandet og haven, og et must når man besøger Tyrkiet, er at smage på det tyrkiske køkken, som regnes for at være et af de bedste i verden. Prøv fx iskender kebab, deres berømte köfte eller en Pide, som er en tyrkisk pizza.

Udforsk

Fra havnen i Marmaris afgår der dagligt færge til Rhodos by på ferieøen Rhodos. Man kan nemt besøge to lande på én dag, og skal blot huske sit pas. Fra havnen afgår der også taxabåd til ferieområderne syd for Marmaris, bl.a. Icmeler, der ligger ca. 7 km væk. Der er også mulighed for at man kan opleve fantastiske Pamukkale, bedre kendt for det hvide bomuldsslot eller besøge Efesos, hvor oldtidens Artemistempel lå og i dag er kåret som et af verdens syv vidundere.

Find din rejse

FILTRER & TILPAS

Rejsende

Kalender

Vælg rejselængde

  • 7

UDFLUGTER

Byrundtur/shoppingtur – mandag – halvdagstur

Kunne du tænke dig at få overblikket over din ferieby fra starten af? Vi tager direkte efter velkomstmødet ud for at se lokalområdet. Her vil jeres rejseleder vise jer Marmaris og give jer gode ferietips om byen.

Vi vil bla. vise jer de mange muligheder der er, for at gøre en god handel og vise hvor I kan shoppe sikkert og trygt. Turen går også ind forbi centrum, basaren og den vidunderlige Marina hvor I kan se de mange flotte både og gode restauranter.

Vejledende pris:

Voksne: gratis / Børn: gratis

Dalyan – onsdag – heldagstur

Denne dag vil byde på oplevelser for enhver – både historiske og de mere nydelsesprægede. Vi starter dagen med at sejle fra Marmaris havn mod Dalyan. Når vi er ankommet, komme vi over i små flodbåde, som skal sejle os over til den meget berømte skildpaddestrand. Denne strand er en af de få strande ved middelhavet, hvor den truede Caretta Caretta skildpadde som vejer omkring 120 kg, kan lægge sine æg. Vi vil tilbringe lidt tid her, med mulighed for at bade, slappe af og nyde de smukke omgivelser. Flodbåden vil nu sejle os ind af Dalyan floden, hvor vi sejler forbi de lykiske kongegrave, der er hugget ind i lodrette klipper.

Turens sidste oplevelse er et berømt mudder- og svovlbad. Efter mudderet har fået lov til at virke en stund, skal det skylles af og derefter kan I bade i svovlbadet med en naturlig temp. på 40 grader.

Inklusive frokost.

Vejledende pris:

Voksne: 260 kr. pr. person
Børn: 150 kr. pr. person

Mugla Marked/ Akyakatur – torsdag – heldagstur

På vejen til provinshovedstaden Mugla kommer vi igennem det frodige bjerglandskab, hvor vi ser noget af Tyrkiets smukkeste natur. Efter ca. 5 kvarters kørsel, ankommer vi til det kende marked som byder på alt lige fra tøj, tasker, sko til frugt, grønt og nødder. Her vil I kunne nyde at shoppe og prutte med priserne inden turen går videre til den lille tyrkiske by, Akyaka. I Akyaka vil vi besøge landsbyens moske og gravplads, og hører nærmere om religionens betydning, og de muslimske traditioner.

Herefter vil vi sammen nyde en lækker frokost, ved den flotte flod, der løber igennem byen.

Inden turen går tilbage til Marmaris er der tid til at nyde stranden i Akyaka. Stranden er en dejlig sandstrand og meget kendt i Tyrkiet, så her vil man støde på Tyrkiske turister.

Inklusive frokost.

Vejledende pris:

Voksne: 150 TL – 40 Euro pr. person
Børn: 75 TL - 20 Euro pr. barn

Pamukkale – fredag – heldagstur

Pamukkale er et overvældende syn, og en af Tyrkiets største turistattraktioner. De hvide kalkterrasser er skabt af kalkholdigt vand, som gennem årtusinder er strømmet op fra undergrunden og løbet ned ad bjergsiden. På terrasserne er der dannet mængder af små og store bassiner med det mineralrige vand, som siges at være godt for bl.a. muskler og hudsygdomme. Romerne opdagede allerede for over 2000 år siden vandets helseeffekter og grundlagde i 190 f.Kr. kurbyen Hierapolis på toppen af ”borgen”. Det er muligt at få en svømmetur i det varme, helbredende vand i kunstige bassiner som er anlagt i nærheden. Storbyen Denizli ligger et par kilometer fra Pamukkale. Denne by er kendt for vinproduktion. Så derfor besøges der på turen også en vinplantage, hvor man kan se og opleve hvordan vinen i Tyrkiet bliver fremstillet. Selvfølgelig er der også sørget for nydelige smagsprøver.

Inklusive morgenmad og frokost.

Vejledende pris: 

Voksne: 225 TL – 60 Euro pr. person
Børn: 115 TL – 30 Euro pr. barn

Kort