Alle rejsemål
Skiferie
Storbyferie
Flybillet
  • Stockholm

Om Stockholm

Stockholm – Nordens Venedig

Den svenske hovedstad, Stockholm, spreder sig over intet mindre end 14 øer, og det er derfor heller ikke helt ved siden af, at byen bliver kaldt for Nordens Venedig. Stockholm består desuden af fem forskellige bydele, som hver især har deres helt eget unikke særpræg. Stockholm er Nordens største storby men sætter stadig en ære i at vedligeholde sin mange grønne og smukke oaser, og derfor har du altid fornemmelsen af at have naturen tæt på dig, uanset hvor i byen du befinder dig.

Seværdigheder i Stockholm
Stockholms gamle bydel, Gamla Stan, er et sted, du ikke må snyde dig selv for at besøge. Bydelen er kendt for sine smukke og historiske bygninger, der ligger som perler på en snor. Gamla Stans historie går helt tilbage til midten af 1200-tallet, og bydelens små, brostenbelagte stræder og snævre passager leder straks tankerne tilbage i tiden. Efter du har nydt den imponerende arkitektur, kan du tage en pause og nyde tilværelsen på en af de mange hyggelige caféer.

Hvis du får brug for et åndehul fra det travle storbyliv, skal du tage en tur til Skansen. Skansen er et kombineret frilandsmuseum og zoologisk have på øen Djurgården, og her er super skønt! På området findes omkring 150 forskellige huse, hvor de fleste er fra 1700-, 1800- eller 1900-tallet. Det ældste er dog helt tilbage fra 1200-tallet. På frilandsmuseet finder du tamme dyr, mens du på den nordlige side af øen kan se vilde dyr fra Skandinavien som ulve, bjørne, rensdyr osv. Ta’ samtidig en madpakke med og nyd den på en af Skansens mange grønne områder.

Stockholm byder også på et væld af forskellige museer - b.la. Vasamuseet, som er et af byens mest besøgte museer. Vasamuseet er placeret i hjertet af Stockholm og huser et meget velbevaret krigsskib tilbage fra 1700-tallet. Skibet skulle have været en del af den svenske flådes flagskibe, men på sin jomfrurejse i 1628 sank inden det overhovedet havde forladt Stockholms havn.

En bid af Stockholm
Engang var tallerkenerne udelukkende fyldt op med knækbrød og köttbullar i Sverige, men i den seneste årrække har svenskerne gjort noget af et gastronomisk comeback. Særligt i Stockholm finder du restauranter i absolut verdensklasse, fantastiske køkkener fra alle verdenshjørne og små, hyggelige steder med traditionelle svenske specialiteter. Prisniveauet spænder meget bredt, så der er noget for alle, uanset hvilket budget man er på.

Nattelivet i Stockholm
Stockholm er godt pakket med muligheder til den feststemte, hvad end du er til en hyggelig aften på en bar eller store natklubber, hvor du kan danse til den lyse morgen. I Stockholm findes der også mange steder, hvor du enten kan nyde en god koncert eller et stand-up show, mens du nyder en farverig drink. Uanset om du vil i byen en tirsdag eller en lørdag, så er der altid et hav af valgmuligheder.

Shopping i Stockholm
Den svenske hovedstad er spækket med gode shoppingmuligheder, og her er noget for dig uanset, om du er på jagt efter ting til klædeskabet eller til hjemmet. De dyre mærkevarer finder du i Österhalm, som er kendt for en lidt mere eksklusiv bydel. I Söderhalm kan du til gengæld finde en masse trendy vintage og secondhand butikker.

Transport
I Stockholm er det nemt at komme rundt til fods, men du kan sagtens få brug for offentlig transport alligevel. Der er masser forskellige klassiske mulighed som bus, metro eller taxa, men skulle du få lyst til at prøve noget lidt anderledes, kan det helt sikkert anbefales at sejle eller tage cyklen.

Vores service
Når du rejser med Sun Tours til Stockholm, bestiller du en fleksibel pakkerejse. Det betyder, at du flyver med rutefly og derfor selv kan bestemme, hvor lang tid du vil være i Stockholm. Det kan være alt fra en weekendtur til flere uger. Der er ikke dansktalende rejseledere på rejsemålet, men du er altid velkommen til at kontakte Sun Tours i Danmark, hvis der opstår udfordringer eller spørgsmål i løbet af rejsen.

 

Find din rejse til Stockholm

FILTRER & TILPAS

Rejsende

Kalender

Vælg rejselængde

  • 7

Kort

Klik her for at se hotellets beliggenhed