Charterferie
Skiferie
  • ALGARVE

Om Algarve

Algarve – lækre strande og storslåede naturoplevelse der skal opleves!

På Portugals sydside mod Afrika ligger Algarvekysten og soler sig i de varme vinde fra det afrikanske kontinent. Algarve er uomtvisteligt Portugals mest populære feriemål. Her lokker 150 km sydvendt kyst med lange sandstrande, små bugter og knejsende rødbrune klipper. Maurerne har sat deres tydelige præg på Algarve som ses ved de kridhvide huse i arabisk stil, i de karakteristiske blå-hvide kakler og i de høje, slanke, fint udsmykkede skorstene, der kan minde om minareter.

Algarve har noget til enhver smag

Man kan finde smukt beliggende golfbaner helt ud til kysten og har alle muligheder for at prøve kræfter med tennis, vandsport som vind- og kitesurfing, dykning og snorkling. Algarvekysten tilbyder alt til familien, der er på jagt efter en rigtig skøn badeferie med lækkert havvand, skønne hvide sandstrande og familievenlige hoteller.

Kulinariske oplevelser

Hvis man går på jagt efter lokale restauranter, vil man blive forkælet med lækre råvarer fra land og hav med kulinariske oplevelser i skøn forening med Portugals gode vine og portvine.  Byerne ligger som perler på en snor og emmer af historie. 

Charmerende byer

Vi tilbyder indkvartering ved Praia da Rocha, som kan tilbyde en 2 km lang strand, én af de mest besøgte og fotograferede på kysten. Selve området er et miks af et livligt byliv med talrige souvenirbutikker, barer, natklubber samt en perlerække af små og store restauranter, hoteller og lejligheder og et charmerende afslappet område med unikke sandstrande.

Man kan også bo i Alvor, som er kendt for sine smukke strande og unikke forbindelse til den stærke fiskerikultur der definerer Algarve. Det er en værdsat lille perle blandt de lokale på grund af dens hyggelige og afslappende atmosfære, og byens gammeldags charme. Byen er en labyrint af brostensbelagte gader, fyldt med hvidkalkede og kakkel dekorerede huse hvor der findes markeder, værtshuse med levende musik, hyggelige gadecaféer og forskellige typer af restauranter der sammen skaber god harmoni.

Find din rejse

FILTRER & TILPAS

Rejsende

Kalender

Vælg rejselængde

  • 7

UDFLUGTER

Algarves seværdigheder

Mærk historiens vingesus, når vi besøger det sagn- og myteomspundne middelalderlige slot i Silves, i slottets afkroge kan man stadig fornemme de store kampe mellem slottets oprindelige herskere, maurerne, og korsridderne med bl.a. Richard Løvehjerte i spidsen. I byen Lagos får vi historien om Portugals gyldne århundrede, og sidst, men ikke mindst besøger vi de fascinerende klippeformationer Ponta da Piedade, og Verdens Ende, som med sine mægtige klippevægge sætter en brat stopper for Atlanterhavets høje bølger. 

Vejledende priser: Voksen kr. 360 pr. pers. Børn kr. 180 pr. pers. 

Cliff Richards vingård (Portimao)

Oplev en eksklusiv rundvisning på vinmarkerne og i produktionen på Adega do Cantor - ”Sangerens Vingård”, og nyd vinsmagningen af Sir Cliff Richards Vida Nova og Onda Nova, som bliver produceret, modnet og tappet på ejendommen.

Vingården er mest kendt for deres ”Vida Nova” rødvinsserie, men dyrker også hvidvin, roséhvin og mousserende vin. Druerne komme fra tre omkringliggende vinmarker: Quinta do Moinho, Quinta do Miradouro og Vale do Sobreiro. Målet er at producere den bedste vin i regionen ved at kombinere traditionelle teknikker med moderne teknikker indenfor vinproduktion.

Rundturen består af en rundvisning på vingården efterfulgt af en vinsmagning i den hyggelige vinkælder, hvor vinen ligger på fad.I vil få hele historien bag Adega do Cantor og vinproduktionen, og få forklaringen på hvordan klimaet, vejret, jordbunden, druesorter, vinavl og vinfremstillingen påvirker den vin, I smager.

Hele rundvisningen tager ca. 1 time og dertil kommer så transporten frem og tilbage fra hotellerne.

Åbningstider: mandag-fredag 10:00 til 17:00 (lukket 13:00 – 14:00 pga. frokost)

Pris inkluderer: Rundvisning med dansktalende lokalguide + vinsmagning og transport.

Vejledende priser: Voksen kr. 245-285 pr. pers. , Børn kr. 120-140 pr. pers. (pris afhænger af området, I bor i)

Jeepsafari

Brug alle sanser, når den åbne jeep krydser de rislende floder og fører os til charmerende landsbyer, hvor stress er et ukendt fænomen og igennem den uberørte natur, hvor duften af vilde blomster og krydderurter fylder luften og landskabet omkring os. Opleve lokal kolorit og den centrale del af Algarve kysten på en spændende og anderledes måde, hvor vi udnytter jeepens evne til at køre, hvor andre biler ikke kan begå sig. Undervejs passeres byen Alfontes, der huser en gammel fabrik, som forarbejder johannesbrød.

Desuden vil du kunne opleve et utal af forskellige træer og planter – f.eks. figen-, oliven- og mandeltræer. Altes små og snævre gader fås ikke mere bedårende andre steder i Portugal, og byen har vundet en pris i en national konkurrence, der udkårede ”traditionelle” landsbyer. Følg de historiske fodspor gennem byen, der har eksisteret siden romersk tid, og oplev bl.a. dens kirke fra det 13. århundrede - Eller vælg en plads i skyggen og bestille en hurtig kop espresso, mens du nyder synet af de hvidkalkede huse med de karakteristiske blå kontrastfarver.

Jeep safari er en smuk og begivenhedsrig tur, hvor der også bliver mulighed for at smage lokale kulinariske specialiteter. Vi kører i 9 personers jeeps, med topprofessionelle chauffører, som har viet meget af deres liv, til at køre disse vogne. Turene varer det meste af dagen med mange indlagte stop undervejs.


Vejledende priser: Voksen kr. 390 pr. pers., Børn kr. 195 pr. pers.

Verdens Ende

Vi sætter fødderne i Henrik Søfarernes fodspor, når vi besøger det historiske centrum i Lagos. Her kan opleves det gamle fort, som beretter os om en usikker og krigerisk tid – de middelalderlige gader og gamle bymure samt det sted, hvor Europas første slavemarked var. Henrik Søfareren oprettede også en søfartsskole nær Verdens Ende, og det blev startskuddet for landets opdagelsesrejser, hvor bl.a. Azorerne, Brasilien og nye søveje til Østen bragte store rigdomme med sig. På tuen gør vi også stop ved de smukke klippeformationer Ponta da Piedade.

Vejledende pris: 
Voksne kr. 165 pr. person
Børn kr. 90 pr. barn.

Bag om Algarves store producenter

Lyden af en vinflaske, der trækkes op, skaber ofte forventninger om en hyggelig aften i venners eller familiens selskab; men har du nogensinde tænkt over, hvor den lille prop, der skaber den stemningsfulde aften, stammer fra? På turen ”Bag om Algarves store producenter” får vi en enestående indsigt i dyrkningen, behandlingen og produktionen af kork, oliven og johannesbrød.

Vi starter dagen med at køre mod øst, hvor vi besøger den største olivenoliefabrik i det sydlige Portugal. Der bliver selvfølgelig også mulighed for både at smage og købe de gyldne dråber. Vi fortsætter videre, og når vi senere forlader korkfabrikken i Sâo Brás de Alportel, vil en korkprop aldrig mere kun være en korkprop.

Udflugten er med dansktalende rejseleder og inkluderer transport til og fra hotellet med lokal chauffør samt alle entreer. Frokost er ikke inkluderet i prisen.


Vejledende pris:
Voksne kr. 298 pr. person
Børn kr. 186 pr. barn.

Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.

Oplev Lissabon

Portugals hovedstad og hjerteblod er utvivlsomt et besøg værd - særligt hvis du interesserer sig for kulturarv eller blot ønsker at opleve en moderne, levende og intens kosmopolitisk storby med alt lige fra store og prangende boulevarder til små, stejle og intime gader.

Vi sætter kurs mod Lissabon tidligt om morgenen for at have god tid til at udforske den smukke by. På køreturen vi ser pinjetræer, rismarker og mange landbrugsområder i den fattigere egn Alentejo. Her kan du læne dig godt tilbage og nyde udsigten, mens du hører om de områder, vi passerer, om Portugals historie og selvfølgelig om Lissabons dragende mystik.

Inden vi kommer helt ind til Lissabon, krydser vi den flotte ”25. april”-bro, der er den 20. største hængebro i verden med en længde på hele 2.227 meter. Mange sammenligner broen med ”The Golden Gate Bridge” i San Francisco pga. ligheden i designet, og fra broen ser vi den kendte Kristus-statue på en 82 meter høj piedestal. Statuen blev bygget, efter at Lissabons ærkebiskop blev inspireret af den større statue af Kristus i Rio i Brasilien.

Når vi har passeret broen, kører vi mod den historiske del af Lissabon, Belém. Det var herfra, at mange opdagelsesrejsende sejlede ud i det 15. og 16. århundrede, og det sidste de så, inden de sejlede ud ad Tejo-floden, var Belémtårnet, som er et varetegn for Lissabon, ligesom Frihedsgudinden er det for New York eller Eiffeltårnet for Paris. Vi kommer helt tæt på tårnet og kan næsten føle historien bag stedet. I samme område skal vi opleve det majestætiske Jerónimoskloster (kan kun besøges, hvis skuldre og knæ er dækket), der er en af Portugals allerstørste kulturskatte. Allerede når vi står uden for klosteret, vil du med stor sandsynlighed blive betaget af de mange detaljer og figurer, som præger bygningens mure. Det var her, Vasco da Gama tilbragte en nat i bøn, før han begav sig ud for at opdage Indien, og han ligger i dag begravet i klosterets kirke sammen med afdøde konger og dronninger.

Turen fortsætter nu til hovedstadens centrum, hvor der er tid til at undersøge de charmerende områder i byen, shoppe og spise frokost. Vil du opleve noget helt specielt for Lissabon, så prøv en tur med de gamle sporvogne, eller tag den antikke elevator op til Carmo-kirken, og fornem byen. Sidst på eftermiddagen kører vi gennem den østlige del af Lissabon og forbi den nyere bydel og området bygget til verdensudstillingen i 1998.

Pris: Voksen 44€ & Børn 22€

Pris inkluderer: Transport til og fra hotellet med lokal chauffør og engelsktalende guide

Prisen inkluderer ikke: Frokost og entreer

Kort