Alle rejsemål
Skiferie
Storbyferie
Flybillet
  • ZAKYNTHOS

Find netop din rejse

Om Zakynthos

Zakynthos - kridhvide sandstrande og græsk charme

Den græske ferieperle Zakynthos er indbegrebet af hvide sandstrande og azurblåt hav, men Zakynthos har meget mere at byde på en det: Historiske seværdigheder, et spektakulært dyreliv og betagende natur. Øen besidder desuden en god portion græsk charme og masser af gæstfrihed.

Skønne sandstrande
Zakynthos er efterhånden blevet berømt for sine kridhvide sandstrande og sit krystalklare vand, og det er ikke helt uden grund. På Zakynthos finder du nemlig flere fantastiske strande med finkornet sand, og mange af dem ligger ud for de populære feriebyer. Hvis du gerne vil lidt væk fra de mere turistede strande, så er Dafni Beach et rigtig godt bud. Stranden ligger temmelig afsides, men den er er helt sikkert et besøg af. På trods af at stranden ikke er særlig stor og ikke nær så velbesøgt, så er er der stadig et par liggestole, du kan slænge dig i.

Zakynthos spændende seværdigheder
Har du ikke tænkt dig at bruge hele din ferie på at ligge ved stranden og nyde tilværelsen, så er der masser af ting, du kan opleve på Zakynthos. Et af Zakynthos helt store trækplastre er Navagio Beach. Dette er en af de smukkeste strande i hele verden, og det er samtidig den mest fotograferede strand i Grækenland. Men skønhed er ikke det eneste Navagio Beach har at byde på. Midt i det hvide sand ligger nemlig et smuglerskib, som forliste i 1989 efter at være blevet jagtet af kystvagten, og skibet har siden da tiltrukket et hav af turister.
Når du holder ferie på Zakynthos, må du endelig ikke snyde dig selv for at opleve den imponerende havskildpadde Caretta Caretta. Den truede havskildpadde har eksisteret i mere end 90 millioner år, og et af dens fortrukne ynglesteder i Middelhavet er altså Zakynthos. Dette er et must-see og en oplevelse, du absolut ikke vil gå glip af.
Zakynthos byder også på mange naturskabte seværdigheder som b.la. de blå grotter. Grotterne har fået navnet ”Blue Caves” pga. af det meget blå vand inde i dem, der får alt under vandet til at virke blåligt. Turen derud foregår i båd, og du må endelig huske at pakke badetøjet, for der er masser af dejlige steder, hvor du kan tage en afkølende dukkert.

Mad og drikke på Zakynthos
På Zakynthos finder du et væld af lækre restauranter, som selvfølgelig server det bedste fra det græske menukort. Der findes mange små, lokale caféer og i de lidt større feriebyer, kan du også finde de lidt mere internationale restauranter. Der bliver produceret rigtig meget vin på Zakynthos, og derfor er det oplagt at vælge en lokal vin, når du går ud for at spise.

Billeje på Zakynthos
På Zakynthos er der rigtig meget at opleve, og hvis du skal nå at det hele, er det en god idé at leje en bil. Med en bil kan du let komme rundt på øen i dit eget tempo, og samtidig besøge nogle af øens uberørte steder.

Om Zakynthos
Zakynthos er en lille græsk ø i Det Ioniske Hav, som er en del af De Ioniske Øer, der ligger i det vestlige Grækenland. Øen ligger vest for den store halvø Peloponnes, den er ca. 410 km² stor og har omkring 41.500 indbyggere. I 1953 blev øen ramt af et jordskælv, der ødelagde store dele af hovedbyen Zakynthos med 13.000 indbyggere. Efter skælvet blev byen dog genopbygget.

FAKTA OM ZAKYNTHOS

Afrejse
Med Sun Tours kan I rejse til Zakynthos fra:
- Billund
- København

Flyvetid
Ca. 3 timer og 15 minutter

Transfer
Transfertiden er tiden fra lufthavnen til første hotelstop.

- Argassi: 15 minutter
- Kalamaki: 10 minutter
- Tsilivi: 30 minutter

Er trafikken tæt, eller skal transferbussen til flere ferieområder, kan transferen tage længere tid.

Tidsforskel
+1 time i forhold til Danmark.

Valuta
Euro.

Miljøafgift
Fra 1. januar 2018 opkræver myndighederne en obligatorisk miljøafgift fra turister kaldet ECOTAX. Formålet er at kompensere for den CO2-udledning, som turismen medfører. Afgiften betales direkte til hotellet ved check-ind eller check-ud. Prisen afhænger af hotellets officielle hotelkategori, men svarer til ca. 0,5-4,0 euro pr. værelse pr. nat.

Strande
Tsilivi og Kalamaki er kendt for at have nogle af øens bedste strande. I Kalamaki er stranden hele ni kilometer lang. Strandene er også gode i Argassi, men nogle steder kan der her forekomme sten og den kan være for smal til liggestole. Under 10 kilometer derfra ligger der dog brede og børnevenlige strande, Porto Zoro og Ionio. Er I til vandsportsaktiviteter, kan I med fordel besøge Vasilikos-halvøen og stranden St. Nicholas.

Mad og drikke
På Zakynthos finder I et væld af restauranter, der serverer både internationale og nationale retter i alle prisklasser. Restauranterne ligger primært i feriebyernes hovedgader og i Zakynthos by. Den græske nationalret er mousaka, og består af aubergine, grøntsager og hakket oksekød. Meget velsmagende. Også frisk fisk og skaldyr hører til de gode kulinariske oplevelser på Zakynthos.

Transport
Det er let at komme rundt på Zakynthos både med offentlig transport og taxa. Taxa er forholdsvist billigt sammenlignet med Danmark.

Elektricitet
230 volt. Adapter er ikke nødvendig.

Billeje
Det er en god ide at leje bil på Zakynthos, hvis I vil se øen i jeres eget tempo. I kan både leje bilen inden afrejse eller på rejsemålet gennem Sun Tours’ rejseledere.

Sport og aktiviteter
Der er mange aktivitetsmuligheder på Zakynthos. Prøv for eksempel at køre go-cart, at spille tennis eller minigolf.

Shopping
Der er gode muligheder for shopping i Zakynthos by, mens feriebyerne har mange souvenirbutikker. Her kan I også købe forskellige specialiteter.

Vores service
Sun Tours’ dansktalende rejseledere er tilgængelige hele døgnet på rejsemålet.
I møder dem allerede i lufthavnen, og har I bestilt transfer til hotellet, sørger de for, I kommer frem. 
I løbet af ferien kan I kontakte dem på servicetelefonen, møde dem på de fleste hoteller eller tage med på udflugt. Det er altid muligt at komme i kontakt med en rejseleder.

Se Sun Tours´ øvrige græske feriedestinationer. Santorini, Athen/Athens Riviera, Kreta, Kos, Rhodos og Korfu.

Hoteller på Zakynthos

Find din rejse

FILTRER & TILPAS

Sorter efter

Afrejse

Pris

Rejsemål

Rejsetype

Vurdering

Pension

Faciliteter

Kategorier

Rejsende

Kalender

Vælg hvordan du vil sortere
Vis pris som
Vælg minimum vurdering

Vælg rejselængde

  • 7
  • 14

Områder

Laganas

Masser af liv og fantastisk sandstrand.

Se mere her >

Argassi

Lille skøn ferieby med en afslappet atmosfære.

Se mere her >

Kalamaki

Vidunderlige strande og sjældne skildpadder.

Se mere her >

Tsivili

Børnevenlige sandstrande og hyggelig stemning.

Se mere her >

Alykanas

Få afslappet ferieliv mellem badebugt og landidyl.

Se mere her >

UDFLUGTER

Kystens perler

Med dansktalende rejseleder
Nyd en dejlig afslappende halvdagstur til havs, ved Grækenlands længste bugt; Laganasbugten. Det Ioniske hav omkring Zakynthos er et paradis for hav-skildpadderne; Caretta Caretta. Stranden omkring Laganas er en storfavorit for skildpadderne at ligge æg ved. Bådturen starter i Laganasbugten, hvor vi langsomt sejler hen over det bølgende hav, mens kaptajnen leder efter de fredede havskildpadder. Personalet om bord har stor erfaring i at lede efter disse skildpadder og gør sit bedste for at finde dem. Det krystalklare hav gør det let at spotte disse smukke dyr. Derefter sejler vi ud til skildpadde øen Marathonisi, hvor båden ligger til for at have turen første badestop. Her får vi mulighed fra at springe fra båden og ned i det flotte turkisblå vand.

Vi sejler derefter videre mod halvøen Keri og her ligger båden til ved kyst-grotterne. Her har den eventyrlystne mulighed for at svømme ind i grotterne, mens de som bare vil nyde solen stråler og havbriser kan sidde på bådens dæk. Turen er, som navnet også fortæller, nemlig en rigtig perle hvor man får set Zakynthos fra den bedste side.

OBS: Transport er inkluderet.

Vejledende pris:
Voksne kr. 275 pr. person
Børn kr. 160 pr. barn.

Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.

De Blå Grotter & Skibsvraget

Med dansktalende rejseleder.
På nordkysten finder man De Blå Grotter, der viser et ganske særligt naturfænomen. Sammensætningen af de lyse klipper og det klare vand, gør at grotterne lyser op og giver dem en klar lyseblå farve, der ganske enkelt skal opleves. Der vil også være mulighed for, at spotte de ekstraordinære koraller på havets bund og man bliver helt overvældet over, hvad naturen er i stand til. Undervejs sejler vi også til den berømte strand Navagio, hvilket betyder skibsvrag på græsk. Dette er én af verdens smukkeste og mest fotograferede strande – et græsk nationalklenodie. Igen skal vi opleve, hvor spektakulær naturen er og vi får mulighed for at tage en dukkert i det utrolige hav.

Vejledende pris:
Voksne kr. 390 pr. person
Børn kr. 235 pr. barn.

Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.

Kort

Klik her for at se hotellets beliggenhed