Alle rejsemål
Skiferie
Storbyferie
  • ZAKYNTHOS

Zakynthos - udvalgte ferietilbud

Om Zakynthos

Zakynthos - det gode liv, når det er allerbedst

Et utal af strande, uspolerede naturoplevelser og klart, blåt vand. Lige præcis sådan er Zakynthos! Læn jer tilbage, nyd livet og skønne feriebyer på stribe. Zakynthos er det gode ferieliv, når det er allerbedst.

Krystalklart hav og kridhvide sandstrande 
Zakynthos, der er den sydligst beliggende af De Ioniske øer, er noget af det smukkeste og frodige, I kan tænke jer. Mange af de vidunderlige drømmebilleder, I forestiller jer af små bugter med glitrende, krystalklart hav og kridhvide sandstrande kan I finde her. For på Zakynthos kan I finde lige præcis den strand, I synes er bedst. Langs Tsilivi og Kalamaki finder I langstrakte, hvide strande – nogle med vandsportsaktiviteter, andre med fuldstændig fred og ro.

Dejlige feriebyer
I feriebyerne Argassi, Kalamaki og Tsilivi finder I et bredt udvalg af gode restauranter og tavernaer. Fra nogle af dem kan I nyde havudsigten, det gode, græske køkken og feriestemning på én og samme gang. Besøg også hovedbyen Zakynthos, hvor hovedgaden følger havnen hele vejen. Her finder I små fine butikker, og i de små sidegader ligger der gode restauranter, hvor grækerne selv nyder et spil backgammon.

De blå grotter
Det Ioniske Hav byder ikke kun på endeløse hvide badestrande, det handler også om imponerende naturskabte seværdigheder, som eksempelvis de fantastiske blå grotter. Nyd en dag på en skøn båd, das på dækket og udforsk de blå grotter. Lyset er virkelig smukt.

Perfekt til børnefamilier
Zakynthos er perfekt til børnefamilier, der gerne vil nyde fred og ro, men også mange aktiviteter. På øen finder I fx et rigtig godt vandland, Water Village, hvor der er garanti for en god dag for alle aldre. Der er både rutsjebaner, hoppepuder og legeplads. Det er let at komme der til i bil, og der kører også shuttlebus fra flere områder på øen. 

Havskildpaddernes hjemland
At se havskildpadderne, Caretta Caretta, i deres naturlige element er en fantastisk oplevelse, I ikke må gå glip af, når I besøger Zakynthos. Havskildpadder er efterhånden i risiko for at blive udryddet, men her på øen er der fredede områder, hvor de kan yngle i fred og ro. Benyt lejligheden til at opleve disse imponerende havdyr på nært hold med en bådtur ud for kysten. 

Gode oplevelser tæt på
På Bohali, der også bliver kaldt for Zakynthos’ balkon, er der en vidunderlig og stemningsfuld udsigt over Zakynthos’ havn og by. Stedet er aldeles betagende om dagen, men tager man derop om aftenen, når mørket er faldet på, og byen er helt oplyst, er udsigten fuldstændig eventyrlig. I Zakynthos by er den største og smukkeste seværdighed St. Dionysos kirke. Kirken ligger midt i centrum og er opkaldt efter byens helgen, Dionysos, hvis jordiske rester findes i kirken. Kirken er inden for de senere år blevet restaureret af russiske malere, så alle malerier fremstår smukke, farvestrålende og betagende.

Vejret på Zakynthos
I sommermånederne er vejret stort set altid godt på Zakynthos. Gennemsnitstemperaturen om dagen er 29°C, nattemperaturerne er 16°C og vandtemperaturen ligger lunt på ca. 22°C. Det perfekt vejr til din ferie.

Lej en bil og udforsk den græske ø
Det er en rigtig god idé at leje en bil og udforske området på egen hånd. Lej en bil inden I rejser hjemmefra, så står den klar på jeres hotel, når I ønsker det. Besøg fx Anafonitria-klostret, hvor Zakynthos’ skytsengel St. Dionysios var munk. Tag også en tur til Exo Hora, en lille landsby, hvor øens ældste og efter sigende 3.000 år gamle oliventræ står. Undervejs finder I med garanti jeres helt egne gemmesteder – afsidesliggende strande, smukke udsigter i bjergene eller en lokal café. Det er netop det, der gør Zakynthos til noget helt særligt. 

Om Zakynthos
Zakynthos er en lille græsk ø i Det Ioniske Hav, som er en del af De Ioniske Øer, der ligger i det vestlige Grækenland. Øen ligger vest for den store halvø Peloponnes, den er ca. 410 km² stor og har omkring 41.500 indbyggere. I 1953 blev øen ramt af et jordskælv, der ødelagde store dele af hovedbyen Zakynthos med 13.000 indbyggere. Efter skælvet blev byen dog genopbygget.

FAKTA OM ZAKYNTHOS

Afrejse
Med Sun Tours kan I rejse til Zakynthos fra:
- Billund
- København

Flyvetid
Ca. 3 timer og 15 minutter

Transfer
Transfertiden er tiden fra lufthavnen til første hotelstop.

- Argassi: 15 minutter
- Kalamaki: 10 minutter
- Tsilivi: 30 minutter

Er trafikken tæt, eller skal transferbussen til flere ferieområder, kan transferen tage længere tid.

Tidsforskel
+1 time i forhold til Danmark.

Valuta
Euro.

Miljøafgift
Fra 1. januar 2018 opkræver myndighederne en obligatorisk miljøafgift fra turister kaldet ECOTAX. Formålet er at kompensere for den CO2-udledning, som turismen medfører. Afgiften betales direkte til hotellet ved check-ind eller check-ud. Prisen afhænger af hotellets officielle hotelkategori, men svarer til ca. 0,5-4,0 euro pr. værelse pr. nat.

Strande
Tsilivi og Kalamaki er kendt for at have nogle af øens bedste strande. I Kalamaki er stranden hele ni kilometer lang. Strandene er også gode i Argassi, men nogle steder kan der her forekomme sten og den kan være for smal til liggestole. Under 10 kilometer derfra ligger der dog brede og børnevenlige strande, Porto Zoro og Ionio. Er I til vandsportsaktiviteter, kan I med fordel besøge Vasilikos-halvøen og stranden St. Nicholas.

Mad og drikke
På Zakynthos finder I et væld af restauranter, der serverer både internationale og nationale retter i alle prisklasser. Restauranterne ligger primært i feriebyernes hovedgader og i Zakynthos by. Den græske nationalret er mousaka, og består af aubergine, grøntsager og hakket oksekød. Meget velsmagende. Også frisk fisk og skaldyr hører til de gode kulinariske oplevelser på Zakynthos.

Transport
Det er let at komme rundt på Zakynthos både med offentlig transport og taxa. Taxa er forholdsvist billigt sammenlignet med Danmark.

Elektricitet
230 volt. Adapter er ikke nødvendig.

Billeje
Det er en god ide at leje bil på Zakynthos, hvis I vil se øen i jeres eget tempo. I kan både leje bilen inden afrejse eller på rejsemålet gennem Sun Tours’ rejseledere.

Sport og aktiviteter
Der er mange aktivitetsmuligheder på Zakynthos. Prøv for eksempel at køre go-cart, at spille tennis eller minigolf.

Shopping
Der er gode muligheder for shopping i Zakynthos by, mens feriebyerne har mange souvenirbutikker. Her kan I også købe forskellige specialiteter.

Vores service
Sun Tours’ dansktalende rejseledere er tilgængelige hele døgnet på rejsemålet.
I møder dem allerede i lufthavnen, og har I bestilt transfer til hotellet, sørger de for, I kommer frem. 
I løbet af ferien kan I kontakte dem på servicetelefonen, møde dem på de fleste hoteller eller tage med på udflugt. Det er altid muligt at komme i kontakt med en rejseleder.

Find din rejse

FILTRER & TILPAS

Sorter efter

Afrejse

Pris

Rejsemål

Rejsetype

Vurdering

Pension

Faciliteter

Rejsende

Kalender

Vælg hvordan du vil sortere
Vis pris som
Vælg minimum vurdering

Vælg rejselængde

  • 7
  • 14

Områder

Laganas

Masser af liv og fantastisk sandstrand.

Se mere her >

Argassi

Lille skøn ferieby med en afslappet atmosfære.

Se mere her >

Kalamaki

Vidunderlige strande og sjældne skildpadder.

Se mere her >

Tsivili

Børnevenlige sandstrande og hyggelig stemning.

Se mere her >

Kort

Klik her for at se hotellets beliggenhed