Alle rejsemål
Skiferie
Storbyferie
  • Rhodos By

Om Rhodos By

En smuk græsk by

Rhodos by ligger på spidsen af øen, men dette skal ikke afholde dig fra at komme dertil, da øen blot er 80 km lang, og 38 km bred. Rhodos kaldes blandt de lokale for Aegaens rose, et navn øen fortjener, da det er en af de smukkeste græske øer. Det kan Rhodos by i sig selv være med til at bekræfte.


Middelalderbyen

Rhodos er en gammel by, og den ældste beboede middelalderby i Europa. Inden du bevæger dig rundt i Rhodos by, ville det være anvendeligt med et bykort, da byen rummer utallige smalle gader. For at indtræffe det autentiske middelaldermiljø, skal man igennem en af byens mange byporte, hvorefter historier tilbage fra det 3. århundrede f.Kr. tydeligt kan mærkes.

Humørfyldt bliver der handlet i de små gader, hvor alt fra lædervare, håndværk, modetøj, caféer og restauranter er at finde. Er man til kunst, museer, kirker eller seværdige bygningsværker, så har den gamle bydel noget af det hele.

Det Nye Marked

Et besøg i den gamle bydel, er bestemt ikke det eneste der frister i rhodos by. Nær byens havn Mandraki ligger det Nye Marked, med en udendørs gårdsplads.  Det Nye Marked byder på forskellige forretninger, hvoraf der er mange restauranter. Iblandt disse finder du utallige slags kød, som grækerne er helt vilde med. Du finder alt hvad der hedder stegt lam, kylling og gris. Mellem den gamle og nye bydel finder du det typiske turistede område, hvor svampe, konkylier, perler og smykker er at finde. I den nye bydel finder du ligeledes gode shoppingmuligheder i flotte internationale butikker.

Strand og byliv

Rhodos tilbyder endvidere afslapning på en af byens to dejlige strande. Her finder du ro, men også mulighed for at benytte sig af vandsportsaktiviteterne. Rhodos by byder på et godt natteliv, som er placeret centralt i bydelen mellem badestrandene i den berømte bargade. Her finder du masser af barer og diskoteker – her kommer hovedsageligt turisterne, og mange skandinaver.

Se også de andre områder på Rhodos: Ixia, Ialyssos, Kalithea og Faliraki

UDFLUGTER

Kyst til kyst

En dag på det bølgende azurblå hav. Vi sejler ud fra Mandraki-havnen, og det første vi ser, er de to høje søjler med bronzehjorte på toppen, som tydeligt fortæller om Rhodos’ vartegn siden antikken. Også Skt. Nicolas-fortet yderst på kajen skildrer den imponerende fortid, som dodekanesernes forpost har. Tårnet er i dag indrettet som fyrtårn. 
Vi sejler sydpå langs østkysten og gør badestop i små idylliske bugter, hvor der er mulighed for at hoppe direkte i det bølgen blå fra den smukke båd. Midt på dagen sejler vi ind mod stranden i Stegna, hvor der bliver rig mulighed for at nyde solens stråler, spise frokost eller udfordre sig selv og hinanden til at prøve en af de mange vandsportsaktiviteter.

Frokost er ikke inkluderet.

Udflugten kan købes hjemmefra og på destinationen.
OBS: Kører kun i højsæsonen.

Vejledende pris: 
Voksne kr. 230 pr. person
Børn kr. 115 pr. barn.

Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.

Byrundtur

Når man besøger Rhodos, er der oplevelser, man ikke må gå glip af. Rhodos by og den gamle bydel er nogle af disse oplevelser.

Tag med på en rundtur og besøg de vigtigste monumenter og historiske seværdigheder, der omkranser byen.
Vi starter med at besøge Rhodos Akropolis, hvor vi ser nærmere på de originale søjler fra Apollon-templet og ser det antikke stadium, hvor oldtidens atleter trænede til de olympiske lege. I den gamle bydel går vi ned gennem Riddergaden og nyder byens charme. Hvad end I ønsker at tage plads på en café, shoppe eller gå på opdagelse i de smalle og hyggelige gader, så er den gamle bydel i Rhodos en stor oplevelse.

Udflugten kan købes hjemmefra og på destinationen.

Vejledende pris:
Voksne kr. 170 pr. person
Børn kr. 85 pr. barn.

Jeepsafari

Tag på en dag ud i naturen og op i bjergene. Der køres i 4-hjuls trukne jeeps gennem skove, over floder og ud over sletterne. Her oplever vi øens smukke natur, samtidig med fart over feltet og vind i håret. Der køres ad stier mod midten af øen op mod bjergene, hvor man ser den uberørte natur og finder nogle skønne udsigtspunkter. Undervejs gøres flere stop, ved lokale monumenter og til sidst ved vestkysten, hvor der er mulighed for at købe frokost og tage sig en lille dukkert i det blå hav. En rigtig god dag for naturelskere, der gerne vil lidt off-road.

OBS: Turen er på egen hånd og man skal selv køre jeepen. Det betyder, at der skal være en chauffør, der er minimum 23 år og har haft kørekort i minimum to år.

Vejledende pris:
Voksne kr. 365 pr. person
Børn kr. 185 pr. barn.

Græsk og godt på Rhodos

Oplev Rhodos smukke natur og autentiske sider, når vi tager rundt på øen og kommer tæt på det lokale liv. Vi kører langs med vestkysten og ind i landet, når vi sammen tager på en kulturel rejse i det græske køkken.

Mange af os kender sikkert den berømte, græske drik Ouzo, men på Rhodos er ”Souma” faktisk mere populært. Derfor besøger vi bl.a. et Souma destilleri, hvor vi både hører mere om den lokale drik og smager på den. Vi fortsætter vores rejse i det græske køkken i kælderen. Det siges nemlig, at der ikke findes et græsk køkken uden en god vinkælder. I løbet af dagen får vi både mulighed for at smage og dufte os frem til egenskaberne ved de lokale vine. I Apollana slutter vi af på fineste og ægte græsk manér, nemlig med frokost på en græsk taverna.
Udflugten kan købes hjemmefra og på destinationen.

Vejledende pris:
Voksne kr. 300 pr. person
Børn kr. 150 pr. barn.

Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.

Kort

Klik her for at se hotellets beliggenhed

Del denne side via E-mail