Alle rejsemål
Skiferie
Storbyferie
  • Ixia

Om Ixia

En storslået solnedgang

Ixia er en ferieby hvor du finder den ægte solferie. Byen ligger på den nordvestlige del af Rhodos, og blot 4-6 km ind til Rhodos by, afhængigt af hotellets placering. Langs stranden finder I den fine strandpromenade, som går direkte ind til Rhodos by. Den lange kyststrækning er kendt for at have den flotteste solnedgang på hele Rhodos. Nyd den smukke aftensol på nogle af de hyggelige strandtaverner, eller tag en romantisk slentretur langs stranden.


I dagstimerne kan du tage en længere blunden på solstolene og nyde solens stråler på den dejlige strand med rullesten, eller du kan forsøge dig med områdets vandsportsaktiviteter. Er du til kite-og windsurfing, så er du kommet til rette sted.  Det blæser lidt på denne side at øen, hvorfor der er gode muligheder for at nyde ferien i vindens tegn. I byen finder du et godt udvalg af restauranter, barer og et udvalg af butikker.

Rhodos by

Er I til seværdigheder og mere byliv, da kan I tage en bus eller taxatur på blot 10 min. til Rhodos by, eller I kan bevæge jer længere mod øst, for at besøge de øvrige feriebyer, heriblandt den hvide by i Lindos. I Rhodos by finder du alt lige fra små smalle stræder i den gamle bydel, med masser af handel og liv, til hyggelige timer på hvad enten det er byens dejlige strande eller de mange restauranter hvor et ægte græsk måltid serveres. 

Se også de andre områder på Rhodos: Rhodos ByIalyssosKalithea og Faliraki

UDFLUGTER

Kyst til kyst

En dag på det bølgende azurblå hav. Vi sejler ud fra Mandraki-havnen, og det første vi ser, er de to høje søjler med bronzehjorte på toppen, som tydeligt fortæller om Rhodos’ vartegn siden antikken. Også Skt. Nicolas-fortet yderst på kajen skildrer den imponerende fortid, som dodekanesernes forpost har. Tårnet er i dag indrettet som fyrtårn. 
Vi sejler sydpå langs østkysten og gør badestop i små idylliske bugter, hvor der er mulighed for at hoppe direkte i det bølgen blå fra den smukke båd. Midt på dagen sejler vi ind mod stranden i Stegna, hvor der bliver rig mulighed for at nyde solens stråler, spise frokost eller udfordre sig selv og hinanden til at prøve en af de mange vandsportsaktiviteter.

Frokost er ikke inkluderet.

Udflugten kan købes hjemmefra og på destinationen.
OBS: Kører kun i højsæsonen.

Vejledende pris: 
Voksne kr. 230 pr. person
Børn kr. 115 pr. barn.

Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.

Byrundtur

Når man besøger Rhodos, er der oplevelser, man ikke må gå glip af. Rhodos by og den gamle bydel er nogle af disse oplevelser.

Tag med på en rundtur og besøg de vigtigste monumenter og historiske seværdigheder, der omkranser byen.
Vi starter med at besøge Rhodos Akropolis, hvor vi ser nærmere på de originale søjler fra Apollon-templet og ser det antikke stadium, hvor oldtidens atleter trænede til de olympiske lege. I den gamle bydel går vi ned gennem Riddergaden og nyder byens charme. Hvad end I ønsker at tage plads på en café, shoppe eller gå på opdagelse i de smalle og hyggelige gader, så er den gamle bydel i Rhodos en stor oplevelse.

Udflugten kan købes hjemmefra og på destinationen.

Vejledende pris:
Voksne kr. 170 pr. person
Børn kr. 85 pr. barn.

Jeepsafari

Tag på en dag ud i naturen og op i bjergene. Der køres i 4-hjuls trukne jeeps gennem skove, over floder og ud over sletterne. Her oplever vi øens smukke natur, samtidig med fart over feltet og vind i håret. Der køres ad stier mod midten af øen op mod bjergene, hvor man ser den uberørte natur og finder nogle skønne udsigtspunkter. Undervejs gøres flere stop, ved lokale monumenter og til sidst ved vestkysten, hvor der er mulighed for at købe frokost og tage sig en lille dukkert i det blå hav. En rigtig god dag for naturelskere, der gerne vil lidt off-road.

OBS: Turen er på egen hånd og man skal selv køre jeepen. Det betyder, at der skal være en chauffør, der er minimum 23 år og har haft kørekort i minimum to år.

Vejledende pris:
Voksne kr. 365 pr. person
Børn kr. 185 pr. barn.

Græsk og godt på Rhodos

Oplev Rhodos smukke natur og autentiske sider, når vi tager rundt på øen og kommer tæt på det lokale liv. Vi kører langs med vestkysten og ind i landet, når vi sammen tager på en kulturel rejse i det græske køkken.

Mange af os kender sikkert den berømte, græske drik Ouzo, men på Rhodos er ”Souma” faktisk mere populært. Derfor besøger vi bl.a. et Souma destilleri, hvor vi både hører mere om den lokale drik og smager på den. Vi fortsætter vores rejse i det græske køkken i kælderen. Det siges nemlig, at der ikke findes et græsk køkken uden en god vinkælder. I løbet af dagen får vi både mulighed for at smage og dufte os frem til egenskaberne ved de lokale vine. I Apollana slutter vi af på fineste og ægte græsk manér, nemlig med frokost på en græsk taverna.
Udflugten kan købes hjemmefra og på destinationen.

Vejledende pris:
Voksne kr. 300 pr. person
Børn kr. 150 pr. barn.

Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.

Kort

Klik her for at se hotellets beliggenhed

Del denne side via E-mail