Charterferie
Skiferie
  • Kalamata

Om Kalamata

Græsk perle som byder på lækre strande og historiske oplevelser

I det sydlige Peloponnes ligger Kalamata. Navnet lyder nok bekendt for de fleste, da de velkendt sorte Kalamata oliven kommer fra det område, hvor byen ligger. Kalamata er en dejlig by med ca. 50.000 indbyggere, der byder en kombination af gode strande, hyggelig shopping og caféliv samt gode restaurantmuligheder. Her kan man kombinere badeferie med autentisk græsk charme. Langs strandene finder man små tavernaer der byder på traditionel græsk mad. Strandpromenaden lægger op til hyggelige gåture, både dag og aften.

Oplev Kalamata

Kalamata er opdelt i to bydele - en moderne  bydel og en ældre bydel, hvor man bl.a. kan besøge byens legendariske borg Isabeau. Her er der en formidabel udsigt over byen, hvor man kan se byens marina, flere smukke kirker og byens rådhus. I den nye bydel er der gode shoppingmuligheder, af både lokal og international karakter.

Udforsk området

I køreafstand fra Kalamata finder man mange gode seværdigheder. I Olympia, hvor de olympiske lege efter sigende blev afholdt for første gang i 776 f. kr., kan man besøge det gamle stadion og fornemme den unikke stemning. Hvert år tændes den olympiske ild lige netop her – en tradition, der symboliserer kontakt med guderne. En køretur til Athen, som er Grækenlands hovedstad, kan man også nemt tage. Her bør man naturligvis besøge Akropolis – det 2.500 år gamle bygningsværk. I midtbyen finder I Syntagmapadsen, hvor både den græske præsident og parlament har til huse. Snyd ikke jer selv for Plaka, der vel nok er den smukkeste af Athens mange bydele.

FILTRER & TILPAS

Vis som

Sorter efter

Afrejse

Pris

Rejsemål

Rejsetype

Vurdering

Pension

Faciliteter

Rejsende

Kalender

Vis resultater som
Vælg hvordan du vil sortere
Vis pris som
Vælg minimum vurdering

Vælg rejselængde

  • 7

UDFLUGTER

Oplev Athen

Athen – en af Europas mest spændende storbyer og et absolut must, hvis man har mulighed for det. Byen er fyldt med spændende seværdigheder – og vi besøger højdepunkter i både den antikke og moderne del.

På vej til Athen gør vi et foto-stop ved Panathinaiko-stadion’et, hvor de første moderne olympiske lege fandt sted i 1896. Vi fortsætter forbi Zeus’ tempel og Zappeion – et syn for guder! Glæd dig også til Athens triologi – Athens universitet, Det Nationale Akademi og Det Nationale Bibliotek.

Vi fortsætter udflugten forbi flere højdepunkter, bl.a. St. Pauls, Parlamentet og slutter ved Akropolis, der er oldtidens religiøse centrum. Området er kendt for sine mange græske templer, hvor især Parthenon og Nike-templet er berømte i hele verden.
Udflugten slutter i Plaka, der er et af Athens mest attraktive områder. Der bliver både tid til at shoppe, nyde de smukke gader eller en græsk frappé.

Heldagsudflugt

Udflugten kan tilkøbes hjemmefra: Voksen kr. 565 / Barn kr. 254.

Udflugten gennemføres ved min. 12 deltagere.

Udflugten er eksklusive entréer og frokost  

Antikke Messini - fra Kalamata

Tag med til en tur gennem det smukke, frodige landskab til den antikke by: Messin. Undervejs passerer vi flotte oliven- og appelsinlunde og mange hektarer af vinmarker. Ved ankomst til toppen af byen, bliver vi modtaget af den imponerende ”Arcadian Gate”, som blev bygget til at holde Spartanerne ude efter mange års krige imellem staterne. Den dag i dag kan vi stadig nyde de skønne udsigtspunkter rundt i det arkæologiske område og ikke mindst den imponerende historie bag byen.

Fra ”Arcadian Gate” forsætter vi ned i selve byen, hvor vi udforsker mere af dens historie. Ved indgangen har man en fantastisk panoramaudsigt med både fantastisk natur og velresturede levn fra byens storhedstid.

Noget af det første vi ser, når vi træder ind i byen, er det store amfiteater, der engang kunne rumme hele byens 14.000 indbyggere. Når vi bevæger os rundt i byen, passerer vi bl.a. smukke ruiner, som står tilbage fra et imponerende fristed til ære for lægeguden Asklepios. Midt i byen kan vi gå i de tidligere indbyggers fodspor, bl.a. ved ”Agoraen” som er deres gamle markedsområde. Her får vi virkelig et indtryk af, hvor flot og imponerende byen var bygget op tilbage i tiden.

Dagen slutter af på et lille museum, som rummer nogle af de fund, som er blevet udgravet i Messini.

Vejledende pris:
Voksne 300 kr. pr. person.

Udflugten er med dansktalende rejseleder, men uden entre, frokost og drikkevarer.

Udflugten gennemføres ved min. 15 deltagere.

Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.

Bådtur fra Kalamata

Lyder en hyggelig og afslappet tur på Middelhavet som noget for dig? Vi stævner ud fra havnen i Kalamata på det store træskib Albatros. Allerede fra du træder ombord på skibet, mærker du den intime og afslappede stemning og kan med det samme læne dig tilbage. Under vores sejlads vil der være minimum et badestop hvis vejret tillader det og der vil blive serveret en græskinspireret BBQ. På båden kan du hygge dig på bænkene i skyggen eller tage plads forrest på båden og nyde solens stråler.


Vejledende pris:
Voksne 340 kr. pr. prs. 

Udflugten er uden dansktalende rejseleder. 
OBS: Drikkevarer er ikke inkluderet. 

Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.

Kort