Charterferie
Skiferie
  • PELOPONNES

Om Peloponnes

Peloponnes - Europas feriedestination nr. 1

Det er ikke uden grund, at Lonely Planets rejseeksperter har kåret Peloponnes til den destination i Europa, man bare må besøge (2016).

Peloponnes udgør den sydligste del af det græske fastland og er et af de mest historiske områder i Grækenland. Dette område byder både på mange forhistoriske og arkæologiske steder, hvor Olympia er det mest nævneværdige, middelalderslotte, betagende egne, bjerge og kyststrækninger med smukke gyldne sandstrande.

I Peleponnes vil du møde mange billedskønne steder, græsk musik, stille kystbyer og ikke mindst få fantastisk mad og vin. En ferie i Peloponnes vil uden tvivl bringe masser af smukke minder.

På de traditionelle tavernaer kan du spise alt fra friskfanget fisk og grillet kød til hjemmelavede stuvninger, ofte akkompagneret af skønne lokale vine og regionens berømte eksportvare, den saftige Kalamata oliven.

Kalamata – storby og badeferie i én

Kalamata er den næststørste by i regionen og er kendt for en speciel dans, silketørklæder, de mørke oliven, figner sødet med honning og de lange sandstrande. Der findes mange historiske og kulturelle seværdigheder i Kalamata, eksempelvis slotttet Villehardouin, Ipapandis byzantinske kirke, Kalograion klosteret med sit berømte silkevævningsværksted og den kommunale jernbanepark.

Tolo – græsk charme og det gode ferieliv

I Tolo er der gode chancer for at komme helt ned i gear. Her ligger de fleste hoteller lige i vandkanten, mens byens hovedgade emmer af liv og lokale oplevelser. Prøv en af de mange tavernaer og nyd stemningen – den kan man ganske enkelt ikke få nok af. Kun 10 kilometer fra Tolo ligger Nafplio, Grækenlands gamle hovedstad, som absolut er et besøg værd.

 

Find din rejse

FILTRER & TILPAS

Rejsende

Kalender

Vælg rejselængde

  • 7

UDFLUGTER

Oplev Athen

Athen – en af Europas mest spændende storbyer og et absolut must, hvis man har mulighed for det. Byen er fyldt med spændende seværdigheder – og vi besøger højdepunkter i både den antikke og moderne del.

På vej til Athen gør vi et foto-stop ved Panathinaiko-stadion’et, hvor de første moderne olympiske lege fandt sted i 1896. Vi fortsætter forbi Zeus’ tempel og Zappeion – et syn for guder! Glæd dig også til Athens triologi – Athens universitet, Det Nationale Akademi og Det Nationale Bibliotek.

Vi fortsætter udflugten forbi flere højdepunkter, bl.a. St. Pauls, Parlamentet og slutter ved Akropolis, der er oldtidens religiøse centrum. Området er kendt for sine mange græske templer, hvor især Parthenon og Nike-templet er berømte i hele verden.
Udflugten slutter i Plaka, der er et af Athens mest attraktive områder. Der bliver både tid til at shoppe, nyde de smukke gader eller en græsk frappé.

Heldagsudflugt

Udflugten kan tilkøbes hjemmefra: Voksen kr. 565 / Barn kr. 254.

Udflugten gennemføres ved min. 12 deltagere.

Udflugten er eksklusive entréer og frokost  

Antikke Messini - fra Kalamata

Tag med til en tur gennem det smukke, frodige landskab til den antikke by: Messin. Undervejs passerer vi flotte oliven- og appelsinlunde og mange hektarer af vinmarker. Ved ankomst til toppen af byen, bliver vi modtaget af den imponerende ”Arcadian Gate”, som blev bygget til at holde Spartanerne ude efter mange års krige imellem staterne. Den dag i dag kan vi stadig nyde de skønne udsigtspunkter rundt i det arkæologiske område og ikke mindst den imponerende historie bag byen.

Fra ”Arcadian Gate” forsætter vi ned i selve byen, hvor vi udforsker mere af dens historie. Ved indgangen har man en fantastisk panoramaudsigt med både fantastisk natur og velresturede levn fra byens storhedstid.

Noget af det første vi ser, når vi træder ind i byen, er det store amfiteater, der engang kunne rumme hele byens 14.000 indbyggere. Når vi bevæger os rundt i byen, passerer vi bl.a. smukke ruiner, som står tilbage fra et imponerende fristed til ære for lægeguden Asklepios. Midt i byen kan vi gå i de tidligere indbyggers fodspor, bl.a. ved ”Agoraen” som er deres gamle markedsområde. Her får vi virkelig et indtryk af, hvor flot og imponerende byen var bygget op tilbage i tiden.

Dagen slutter af på et lille museum, som rummer nogle af de fund, som er blevet udgravet i Messini.

Vejledende pris:
Voksne 300 kr. pr. person.

Udflugten er med dansktalende rejseleder, men uden entre, frokost og drikkevarer.

Udflugten gennemføres ved min. 15 deltagere.

Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.

Bådtur fra Kalamata

Lyder en hyggelig og afslappet tur på Middelhavet som noget for dig? Vi stævner ud fra havnen i Kalamata på det store træskib Albatros. Allerede fra du træder ombord på skibet, mærker du den intime og afslappede stemning og kan med det samme læne dig tilbage. Under vores sejlads vil der være minimum et badestop hvis vejret tillader det og der vil blive serveret en græskinspireret BBQ. På båden kan du hygge dig på bænkene i skyggen eller tage plads forrest på båden og nyde solens stråler.


Vejledende pris:
Voksne 340 kr. pr. prs. 

Udflugten er uden dansktalende rejseleder. 
OBS: Drikkevarer er ikke inkluderet. 

Udflugtsdatoen er vejledende. Den endelige dato, hvor udflugten afvikles, oplyses ved ankomst til destinationen.

Kort