Solferie
Skiferie
Storbyferie
  • LESBOS MYTILINI

Om Lesbos Mytilini

I den nordlige del af Det Ægæiske Hav og ikke så langt fra den tyrkiske kyst ligger øen Lesbos. Øen er den tredjestørste af de græske øer, og der er masser at opleve. Takket være klimaet og den frodige jordbund, er naturen mange steder meget frodig med pinje- og egeskove, olivenlunde, frugtplantager og masser af god landbrugsjord. Bjergene giver et vidunderligt kuperet terræn, og de mange varme kilder lokker med fantastiske, naturskabte spabade. Mod vest er jorden mere gold, og her kan du blandt andet opleve den helt enestående forstenede skov. Dette sted må du bare besøge på din ferie. Hovedbyen, der hedder Mytilini, er også en vigtig havneby, og nogle gange kaldes øen for Mytilini i stedet for Lesbos. Der er mange dejlige strande hele vejen rundt om Lesbos, nogle med sand og andre med små, glatte sten. Vi rejser til Lesbos i hele sommerferien, og vi har udvalgt en stribe skønne hoteller og lejlighedshoteller i de tre pragtfulde ferieområder, Molivos, Petra og Anaxos.

Den frodige jord udnyttes
På Lesbos er turisme ikke hovederhvervet, og derfor fremstår øen nok mere autentisk og oprindelig græsk, end nogle af de andre græske ferieøer. Fiskeri og især landbrug er fortsat hovederhvervene på øen, og det afspejles blandt andet i de omkring 11 millioner oliventræer, der sammen med andre frugttræer dækker cirka 40% af Lesbos. Yderligere 20% af øens overflade er dækket af skove med pinjetræer, kastanjetræer og egetræer. Selv om naturen er ualmindelig fantastisk på Lesbos, byder øen også på mange andre spændende seværdigheder. Faktisk så mange, at du sagtens kan rejse til Lesbos flere gange uden at se det samme to gange.

Historiske og antikke seværdigheder
Er du interesseret i historie og gammel arkitektur, skal du sætte tid af i din ferie til at se Agios Athanasios-katedralen fra 1500-tallet med sit 33 meter høje klokketårn i gotisk stil, middelalderborgen fra 1373 og ruinerne af det store, hellinistiske teater, alt sammen i og omkring Mytilini. Mange steder på øen står ruiner fra den antikke kultur, for eksempel borgruiner, kirker og klostre, hvoraf Limona Klostret er helt enestående med bibliotek og håndskrifter fra 700-tallet.

Kulturens vugge
I det hele taget er Lesbos på det nærmeste en kulturens vugge. Lesbos er kendt for at have været hjemsted for mange af antikkens filosoffer, musikere og kunstnere. Og byen Eresos var i 600-tallet før Kristus fødested for to af antikkens store lyrikere, Sapfo og Alkaios. Man mener at Sapfos store tilknytning til Lesbos og hendes kærlighedsdigte til kvinder var oprindelsen til ordet lesbisk.

Skøn sejltur på Det Ægæiske Hav
Det er også en stor oplevelse at tage på bådtur og betragte Tyrkiets kyst fra vandsiden. Du kan slappe af i en liggestol på dækket af en komfortabel båd, nyde en pragtfuld klassisk græsk middag og nyde udsigten til Tyrkiets kyst. Der vil også blive mulighed for at tage en svømmetur i Det Ægæiske Hav.

Vejret på Lesbos
I sommermånederne er vejret stort set altid godt på Lesbos.
Gennemsnitstemperaturen om dagen er 29°C, nattetemperaturerne er godt 20°C og vandtemperaturen ligger lunt på ca. 20-24°C.

Lej en bil og udforsk Lesbos
Det er en rigtig god idé at leje en bil og udforske området på egen hånd. Du kan leje den billigst inden du rejser hjemmefra, så den er klar på dit hotel, når du ønsker at drage ud i det blå. Der er masser at opleve, og vi kan da fx foreslå følgende:
• Kør en tur til mod vest. I nærheden af byen Sigrio ligger den forstenede skov med træstubbe og stammer, der voksede for flere millioner år siden, før de blev dækket af vulkansk materiale
• Udforsk Lesbos’ højeste bjerge, Olympos (967 m) i syd og Lepetimnos (968 m) i nord
• Besøg de varme kilder ved Eftalou. Her kan du bade i det termiske vand, der er 46.7 grader varmt. Køl derefter af i havet eller under den kolde bruser.

Fakta
Lesbos er den tredjestørste af de græske øer med omkring 85.000 indbyggere og ligger i den nordøstlige del af Det Ægæiske Hav tæt på den tyrkiske kyst. Hovedbyen hedder Mytilini, og her bor cirka en tredjedel af øens indbyggere. Havnebyen er samtidig det administrative center for hele amtet.

Find din rejse til Lesbos Mytilini

FILTRER & TILPAS

Vis som

Sorter efter

Afrejse

Pris

Rejsemål

Rejsetype

Vurdering

Pension

Rejsende

Kalender

Vis resultater som
Vælg hvordan du vil sortere
Vis pris som
Vælg minimum vurdering

Vælg rejselængde

  • 7

Kort