Alle rejsemål
Skiferie
Storbyferie

Vejret på Kreta

MÅNED

JAN

FEB

MAR

APR

MAJ

JUN

JUL

AUG

SEP

OKT

NOV

DEC

DAG

14

15

17

20

24

28

30

30

27

23

20

16

NAT

8

8

9

12

15

19

21

21

19

16

13

10

HAV

16

15

15

16

19

22

24

25

24

22

20

17

Fakta

Afrejse

Med Sun Tours kan I rejse til Kreta fra:

- Billund
- Aalborg
- København

Flyvetid

Ca. 4 timer

Transfer

Transfertiden er tiden fra lufthavnen til første hotelstop.

- Chania: 25 minutter
- Agia Marina: 45 minutter
- Agii Apostoli: 35 minutter
- Kolimbari: 50 minutter
- Platinas: 45 minutter
- Maleme: 45 minutter

Er trafikken tæt, eller skal transferbussen til flere ferieområder, kan transferen tage længere tid.

Tidsforskel

+1 time i forhold til Danmark.

Valuta

Euro.

Miljøafgift

Fra 1. januar 2018 opkræver myndighederne en obligatorisk miljøafgift fra turister kaldet ECOTAX. Formålet er at kompensere for den CO2-udledning, som turismen medfører. Afgiften betales direkte til hotellet ved chekc-ind eller chekc-ud. Prisen afhænger af hotellets officielle hotelkategori, men svarer til ca. 0,5-4,0 euro pr. værelse pr. nat.

Strande

Fra Chania løber en 12 km dejlig sandstrand kun afbrudt af klippeformationer. Strandene er generelt gode, især på den nordlige del af øen, hvor Sun Tours’ hoteller ligger. Flere områder bl.a Agii Apostoli har meget børnevenlige strande.

Mad og drikke

På Kreta finder I et væld af restauranter, der serverer både internationale og nationale retter i alle prisklasser. Restauranterne ligger hele vejen langs kysten, i byområderne og særligt i Chania. Nationalretten er mousaka, der består af aubergine, grøntsager og hakket oksekød. Meget velsmagende. Også frisk fisk og skaldyr hører til de gode kulinariske oplevelser på Kreta.

Transport

Det er let at komme rundt på Kreta både med offentlig transport og taxa. Der kører busser fra Chania og ud langs kysten. Taxa er forholdsvist billigt sammenlignet med Danmark.

Elektricitet
230 volt. Adapter er ikke nødvendig.

Billeje

Det er en god ide at leje bil på Kreta, hvis I vil se øen i jeres eget tempo. I kan både leje bilen inden afrejse eller på rejsemålet gennem Sun Tours’ rejseledere.

Sport og aktiviteter

Der er utallige sports- og aktivitetsmuligheder på Kreta. Prøv for eksempel ridning, go-cart, bowling og minigolf. Det er også muligt at leje cykler og opleve øens smukke natur.

Shopping

Der er gode muligheder for shopping især i de større byer som Chania og Rethymnon. I Chania kan I købe det meste, og i den gamle bydel finder I også mange charmerende, mindre butikker. Her ligger også en ”lædergade”, hvor I kan købe lædervarer til en favorabel pris. Byen har også et overdækket marked, hvor I kan købe specialitet for eksempel olivenolie, honning og krydderier.

Golf

Der er ingen golfbaner på Vestkreta. Der findes en 18-hullers bane i Hersonissos.

Vores service

Sun Tours’ dansktalende rejseledere er tilgængelige hele døgnet på rejsemålet.
I møder dem allerede i lufthavnen, og har I bestilt transfer til hotellet, sørger de for, I kommer frem.
I løbet af ferien kan I kontakte dem på servicetelefonen, møde dem på de fleste hoteller eller tage med på udflugt. Det er altid muligt at komme i kontakt med en rejseleder.

Del denne side via E-mail