Alle rejsemål
Skiferie
Storbyferie
Flybillet
  • PLATANIAS

Om Platanias

En berømt ferieby

Platanias er i dag et kosmopolitisk turistområde og er øens mest berømte ferieby. Platanias har sit navn efter platantræerne, som vokser langs byens flodbred. Stedet er især populært blandt skandinaver, og er den største af en lang række feriebyer på Chaniakysten. Stedet rummer alt hvad en ægte ferieby skal indeholde. Byen er fyldt med spisesteder, butikker, shopping og caféer, hvor der både er mulighed for at spise lokalt og internationalt. Om aften, når mørket falder på, er det måske barerne og diskotekerne i gågadens centrum, der tiltrækker, når tempoet skal være lidt højere. Du befinder dig i den morderne del af byen, også kaldet Kato Platanias.

Strande til enhver smag

Platanias har flere typer strande at byde på. Bevæger du dig både til vest eller øst for byens havn finder du kilometerlange strande – nogle med sandstrand, andre med sand og sten. Find det sted du bedst kan lide, og som passer til dig. Strandene der ligger mod øst, og som strækker sig til nabobyen Agia Marina er meget børnevenlige og med fint sand.

Det ægte græsk

En oplevelse til dig som søger det mere rolige og autentiske, kan du via de lidt stejle og hyggelige gader gå fra den moderne del af byen og op på bakken. På bakken befinder du dig i Pana Platanias som er den gamle bydel. De blomstrende og grønne bakker der ligger omkring, leder videre til de høje bjerge.

Desuden er det populært at tage sig en vandre- eller cykle tur hvor du undervejs, kan stoppe op og nyde din frokost på en af de lokale taverner, som ligger til i de små landsbyer, og er omringet af olivenlunde. En utrolig smuk udsigt over området og øen Theodoro gør besøget til det ægte græske hverdagsliv.

Byen er beliggende tæt på strand, by og mulighed for at prøve de mange restauranter - og et smut op på bakken til de lokale taverner, gør stedet til en ideelt rejsemål for alle.

Se også de andre områder på Kreta: Agii Apostoli, Agia Marina, Chania, Kato Stalos, Kolimbari og Kalives

Udflugter

Lokal vinproduktion på Kreta
Det ægte Kreta

Vores mest populære udflugt på Kreta! Vi starter dagen med at besøge Fisika, der er en lille, lokal sæbefabrik. Hovedingrediensen er olivenolie, og vi får lov til at komme indenfor og høre, hvordan produktionen foregår. Vi fortsætter videre til Eremitten Johannes’ Grotte, der i dag fungerer som kirke. På turen tager vi også forbi et af de ældste oliventræer i verden. Træet her er ca. 4000 år gammelt. Hen over middag er det tid til frokost. Her er der mulighed for at købe et ægte, kretensisk måltid på en restaurant i landsbyen Neriana. Vi besøger også en lille, lokal vingård, hvor vi hører om deres vinproduktion. Der bliver selvfølgelig også mulighed for at smage på disse dejlige vine.

Udflugten er med dansktalende rejseleder.
Eksklusive frokost.

Vejledende pris:
Voksne kr. 295 pr. person
Børn kr. 155 pr. barn.

Knossos-paladset på Kreta
Knossos-paladset

Tag med på eventyr, når vi besøger de 4.000 år gamle ruiner af sagnkongen Kong Minos’ palads. Knossos-paladset blev udgravet i starten af 1900-tallet og skulle vise sig at være den fascinerende minoiske kulturs centrum og det frygtindgydende sagnuhyre Minotaurus’ hjem. Du får et indblik i den gamle kultur samt den græske mytologi, mens vi går rundt i nogle af de ca. 1.500 værelser med smukke vægmalerier og imponerende keramik. Mange af værelserne havde indlagt rindende vand, og der blev fundet smukke guldgenstande i samtlige værelser under udgravningen. Meget af paladset er genopbygget, så vi for alvor kan få et indblik i, hvordan det 22.000 m2 store palads så ud i sin storhedstid. Efter besøget på Knossos bliver der tid til at udforske de smukke bygninger, de lækre græske restauranter eller de mange spændende butikker, som Kretas hovedby Heraklion har at byde på.

Prisen er eksklusiv frokost og entre til Knossos-paladset, da prisen afhænger af alder.

Vejledende pris:
Voksne kr. 395 pr. person
Børn kr. 195 pr. barn.

Samaria-kløften
Samaria-kløften

Samaria er Europas længste og smukkeste kløft. Den frodige natur og klippevæggenes stejle sider gør, at vi får et fantastisk syn allerede på vej ned i kløften. Kløftens udseende forandrer sig hele året, afhængigt af vejr og vind, og vi oplever derfor vidt forskellige landskaber, når vi begynder vores 16 kilometer vandring gennem kløften. De høje, slanke træer erstattes af stengrund med smukke azalier spredt sporadisk mellem de små rislende kilder, og oplevelsen er helt unik. Vi ender vores gåtur i en idyllisk lille havneby, hvor der bliver tid til at gå på opdagelse, nyde en lokal frokost eller tage en dukkert i Middelhavet. Herfra sejler vi ca. en time tilbage til Sougia, da bussen ikke kan hente os nede i kløften. Herfra kører vi tilbage til hotellerne.

Turen gennem kløften er udfordrende, da terrænet er meget kuperet, så det kræver en god fysik at gennemføre turen.

Udflugten er med engelsktalende lokalguide
Prisen er eksklusiv frokost, entre til Samaria-kløften samt bådturen (da prisen afhænger af alder). Dette betales lokalt på rejsemålet.

Vejledende pris:
Voksne kr. 295 pr. person
Børn kr. 155 pr. barn.

Kri Kri bådtur

Oplev det smukke og azurblå hav langs Platanias' og Agia Marinas kyststrækning. Vi sejler desuden rundt om Kri Kri Øen, som de lokale kalder den, hvor, hvis man er heldig, kan se de fredede Kri Kri geder og sjældne fugle, hvor vi også holder et badestop. Vi vil derudover opleve et tysk flyvrag fra Anden Verdenskrig som ligger på fem meters dybde, hvor vi vil gøre et stop for at bade og snorkle. Der vil desuden blive fortalt om dyrelivet i havet på turen. Dette er en oplevelse for alle, som man ikke må gå glip af. Turen varer ca. tre timer, så der er rig mulighed for at nyde resten af feriedagen med andre oplevelser. 

Vejledende pris:
Voksne kr. 195 pr. person
Børn kr. 125 pr. barn.

Elafonissi stranden
Solnedgang i Elafonissi

Oplev en af Kretas bedste strande, nemlig den berømte Elafonissi. Stranden er også kendt som Kretas Maldiverne, og kigger vi rigtig efter, så er stranden også kendt for sit lyserøde sand.

Vi ankommer til stranden sidst på eftermiddagen, mens solen stadig varmer, og der bliver tid til at slappe og bade. Her er de fleste andre strandgæster begyndt at tage hjem, og vi får mere ro til at opleve de smukke omgivelser.
Efter nogle dejlige timer fortsætter vi til en god restaurant, hvor der er mulighed for at nyde en god middag og ikke mindst den smukke solnedgang.

En skøn dag ved en af Europas mest fantastiske strande.

Udflugten er med dansktalende rejseleder.
Eksklusive mad, drikkevarer samt evt. leje af liggestole og parasoller.

Vejledende pris:
Voksne kr. 315 pr. person
Børn kr. 165 pr. barn.

Limnoupolis vandland
Limnoupolis vandland

En afslappende dag i Kretas bedste, hyggeligste og mest besøgte vandland. Det er et paradis for børnene at boltre sig i den store park med mange vandrutsjebaner og badebassiner, men også for de voksne vandhunde er vandlandet et sikker hit. Glæd jer til en sjov og underholdende dag.

Udflugten er på egen hånd og kan købes direkte på rejsemålet.

Kort

Klik her for at se hotellets beliggenhed

Del denne side via E-mail