Alle rejsemål
Skiferie
Storbyferie
Flybillet
  • Chania

    Chania

Om Chania

Chania

Øens centrum

Chania er en af Kretas meget populære byer, og omtales ofte når turen går til danskernes foretrukne græske ferieø. Byen er den største i den vestlige del af Kreta, og gør sig bemærket på mange områder. Øen er den største af de græske øer, hvorfor den har et utal af velbesøgte byer og seværdigheder, som på hver sin måde er et besøg værd.

Chania er byen hvortil størstedelen af turisterne flyver til, hvilket også gør byen til en populær destination på øen. Som hovedby på øen, og byens geografiske placering på den vestlige kyst gør det byen til en attraktiv destination at besøge. Det er et godt udgangspunkt for at aflægge nogle af øens større og mest berømte seværdigheder et besøg.

Byens to bydele med havnen som centrum

I hjertet af Chania finder du den venetianske havn, som blev anlagt af venezianske købmænd tilbage i 1500-tallet. Følg også molen til det venetianske fyrtårn, hvorfra indsejlingen til havnen holder til. Havnen smeltes sammen med den gamle bydel, med de mange maleriske smalle, snoede gader og arkitektur, som har sin oprindelse fra årtiers udenlandske dominans.

Moderne kvarterer med butikker, den berømte lædergade, torve og grønne parker er ligeledes at udforske. Bydelen ser du være omgrænset af resterne af den gamle venetianske fæstningsmur.

Den pulserende by

Byen rummer ca. 70.000 indbyggere, hvilket også kan mærkes på det pulserende by- og natteliv. I hjertet af Chania finder du både romantiske restauranter og smarte cafeer, hvorfra grækerne ynder at servere traditionel græsk mad og måltider for såvel turisterne som de lokale. Hvad er du til? En skøn gårdhave, eller at sidde på kajen med kun et øjekast til fiskerbådene.

Langs havnen viser Chania sig fra sin bedste side, hvor der i dagtimerne er fuld af liv og handel, og hvor aftenen forvandler sig til en smuk og hyggelig atmosfære, hvor ægte feriestemning er i højsædet. På kajerne finder du udstilling i pakhuse og haller, med alt lige fra grimme fisk til eksotiske grøntsager. Et besøg værd! Nattens forlystelsesliv byder på elegante loungebarer, natklubber og diskoteker. Du finder ligeledes gode shoppingmuligheder i Chania by, lige fra små hyggelige lokale butikker og store kendte butikskæder.

Se også de andre områder på Kreta: Agii Apostoli, Agia Marina, Platanias, Kato Stalos, Kolimbari og Kalives

Udflugter

Lokal vinproduktion på Kreta
Det ægte Kreta

Vores mest populære udflugt på Kreta! Vi starter dagen med at besøge Fisika, der er en lille, lokal sæbefabrik. Hovedingrediensen er olivenolie, og vi får lov til at komme indenfor og høre, hvordan produktionen foregår. Vi fortsætter videre til Eremitten Johannes’ Grotte, der i dag fungerer som kirke. På turen tager vi også forbi et af de ældste oliventræer i verden. Træet her er ca. 4000 år gammelt. Hen over middag er det tid til frokost. Her er der mulighed for at købe et ægte, kretensisk måltid på en restaurant i landsbyen Neriana. Vi besøger også en lille, lokal vingård, hvor vi hører om deres vinproduktion. Der bliver selvfølgelig også mulighed for at smage på disse dejlige vine.

Udflugten er med dansktalende rejseleder.
Eksklusive frokost.

Vejledende pris:
Voksne kr. 285 pr. person
Børn kr. 140 pr. barn.

Knossos-paladset på Kreta
Knossos-paladset

Tag med på eventyr, når vi besøger de 4.000 år gamle ruiner af sagnkongen Kong Minos’ palads. Knossos-paladset blev udgravet i starten af 1900-tallet og skulle vise sig at være den fascinerende minoiske kulturs centrum og det frygtindgydende sagnuhyre Minotaurus’ hjem. Du får et indblik i den gamle kultur samt den græske mytologi, mens vi går rundt i nogle af de ca. 1.500 værelser med smukke vægmalerier og imponerende keramik. Mange af værelserne havde indlagt rindende vand, og der blev fundet smukke guldgenstande i samtlige værelser under udgravningen. Meget af paladset er genopbygget, så vi for alvor kan få et indblik i, hvordan det 22.000 m2 store palads så ud i sin storhedstid. Efter besøget på Knossos bliver der tid til at udforske de smukke bygninger, de lækre græske restauranter eller de mange spændende butikker, som Kretas hovedby Heraklion har at byde på.

Prisen er eksklusiv frokost og entre til Knossos-paladset, da prisen afhænger af alder.

Vejledende pris:
Voksne kr. 385 pr. person
Børn kr. 190 pr. barn.

Samaria-kløften
Samaria-kløften

Samaria er Europas længste og smukkeste kløft. Den frodige natur og klippevæggenes stejle sider gør, at vi får et fantastisk syn allerede på vej ned i kløften. Kløftens udseende forandrer sig hele året, afhængigt af vejr og vind, og vi oplever derfor vidt forskellige landskaber, når vi begynder vores 16 kilometer vandring gennem kløften. De høje, slanke træer erstattes af stengrund med smukke azalier spredt sporadisk mellem de små rislende kilder, og oplevelsen er helt unik. Vi ender vores gåtur i en idyllisk lille havneby, hvor der bliver tid til at gå på opdagelse, nyde en lokal frokost eller tage en dukkert i Middelhavet. Herfra sejler vi ca. en time tilbage til Sougia, da bussen ikke kan hente os nede i kløften. Herfra kører vi tilbage til hotellerne.

Turen gennem kløften er udfordrende, da terrænet er meget kuperet, så det kræver en god fysik at gennemføre turen.

Udflugten er med engelsktalende lokalguide
Prisen er eksklusiv frokost, entre til Samaria-kløften samt bådturen (da prisen afhænger af alder). Dette betales lokalt på rejsemålet.

Vejledende pris:
Voksne kr. 290 pr. person
Børn kr. 145 pr. barn.

Elafonissi stranden
Solnedgang i Elafonissi

Oplev en af Kretas bedste strande, nemlig den berømte Elafonissi. Stranden er også kendt som Kretas Maldiverne, og kigger vi rigtig efter, så er stranden også kendt for sit lyserøde sand.

Vi ankommer til stranden sidst på eftermiddagen, mens solen stadig varmer, og der bliver tid til at slappe og bade. Her er de fleste andre strandgæster begyndt at tage hjem, og vi får mere ro til at opleve de smukke omgivelser.
Efter nogle dejlige timer fortsætter vi til en god restaurant, hvor der er mulighed for at nyde en god middag og ikke mindst den smukke solnedgang.

En skøn dag ved en af Europas mest fantastiske strande.

Udflugten er med dansktalende rejseleder.
Eksklusive mad, drikkevarer samt evt. leje af liggestole og parasoller.

Vejledende pris:
Voksne kr. 300 pr. person
Børn kr. 150 pr. barn.

Limnoupolis vandland
Limnoupolis vandland

En afslappende dag i Kretas bedste, hyggeligste og mest besøgte vandland. Det er et paradis for børnene at boltre sig i den store park med mange vandrutsjebaner og badebassiner, men også for de voksne vandhunde er vandlandet et sikker hit. Glæd jer til en sjov og underholdende dag.

Udflugten er på egen hånd og kan købes direkte på rejsemålet.

Den tyske mindekirkegård i Souda, Maleme
WWII – Anden Verdenskrig

Tag med tilbage i tiden, når vi besøger de allieredes mindekirkegård i Souda, den tyske kirkegård i Maleme og følger i krigens fodspor. Vi kommer forbi et tysk shelter i Platanias, som grækerne blev tvunget til at arbejde på, og til sidst besøger vi Venizelos gravplads, hvor vi slutter af med historien om Kretas frihedskamp, mens vi nyder udsigten udover Chania.

Udflugten er med dansktalende rejseleder og købes direkte på rejsemålet.
Halvdagsoplevelse.

Vejledende pris:
Pris: Voksen 38 € Barn 19 €

Kort

Klik her for at se hotellets beliggenhed

Del denne side via E-mail