Solferie
Skiferie
Storbyferie

Blå EU-sygesikringskort

Man skal som rejsende i lande der er medlem af EU altid medbringe det blå EU-sygesikringskort, også selvom man har tegnet en særskilt rejseforsikring. Der hvor det blå EU-sygesikringskort ikke længere dækker, tager den private rejseforsikring over.

Det blå EU-sygesikringskort giver ret til sygehjælp på samme vilkår som indbyggerne i det EU-land, man besøger. Det betyder, at der er en egenbetaling for dig, hvis der er det for en borger i det land, som du besøger. Der kan derfor være udgifter til læge, hospital og medicin ved akut opstået sygdom (som tidligere blev dækket af det gule sygesikringskort ved rejser på under en måned), som ikke bliver dækket af det blå EU-sygesikringskort.

Bemærk at det blå EU-sygesikringskort ikke dækker hjemtransport! Der er generelt meget begrænset dækning med det blå EU-sygesikringskort. Det dækker f.eks. ikke i lande uden for Europa og ej heller i Europæiske lande, som ikke er med i EU-unionen. Rejser man f.eks. med Sun Tours til Dubai, Egypten eller Tyrkiet, er man ikke dækket. Det vil være nødvendigt at tegne en rejseforsikring.

rejseforsikring

Sun Tours anbefaler på det kraftigste, at man køber en rejseforsikring, da man som rejsende oftest er hverken helt eller delvist dækket i tilfælde af, at der skulle opstå akut sygdom i udlandet. Man kan risikere at stå med meget store udgifter til læge, hospital, medicin og hjemtransport, hvis man ikke er dækket.

Vi kan være behjælpelig med at tegne årrejseforsikring helt frem til dagen før afrejsen igennem Gouda Rejseforsikring. Rejseforsikringen kan bestilles telefonisk på 70 23 07 20, eller når rejsen bookes på hjemmesiden.

Der tilbydes både individuelle forsikringer og husstandsforsikringer. En husstandsforsikring kræver, at de dækkede bor under samme tag og kan økonomisk svare sig, når man er minimum tre personer der skal dækkes. 

Rejseforsikringerne er årsrejseforsikringer der er gældende i ét år fra den dag man rejser afsted på den planlagte rejse, hvor rejseforsikring er købt. Man kan således benytte rejseforsikringen til fremtidige rejser inden for ét år, uanset hvilket selskab, man rejser med. Ved rejse i EU-lande, skal det blå EU-sygesikringskort medbringes, selvom man har tegnet en rejseforsikring!

  EU

Udvidet EU

(Tyrkiet - Egypten)

Skiferie

Verden

(Dansk Vestindien - Dubai)

Individuel 249  299 339 695
Individuel m/ bagage 344 395 434 905
Husstands 495 703 745 1714
Husstands m/ bagage 690 900 940 2145

Vejledende priser i danske kroner

 

Forsikring til spædbarn og folk 70+

Der kan ikke tegnes individuelle forsikringer til spædbørn. Disse skal indgå i en husstandsforsikring.

Er man fyldt 70 år eller derover kan man ikke automatisk tegne en rejseforsikring. Man skal indsende en helbredserklæring. Det anbefales, at man tegner forsikringen direkte hous Gouda Rejseforsikring.

 

Afbestillingsforsikring

En afbestillingsforsikring dækker i tilfælde af, at man ikke kan tage afsted på den planlagte rejse.

Afbestillingsforsikringen kan tilkøbes ved bestilling af rejsen og koster 195 kr. per person (vejledende pris). Denne skal tilkøbes og betales senest sammen med depositum. Afbestillingsforsikringen kan ikke refunderes, når først den er betalt.

Læs nærmere i betingelserne for at se de nøjagtige skadetilfælde, som Gouda rejseforsikring dækker, når man tilkøber en afbestillingsforsikring.

 

Udvalg af skadestilfælde, som Gouda Rejseforsikring dækker:
- Død eller akut opstået sygdom hos forsikrede eller forsikredes nærmeste familie
- Brand, indbrud, oversvømmelse, stormflod i egen bolig
- Arbejdsnedlæggelse
- Reeksamen (ikke ordinær eksamen)
- Indkaldelse til værnepligt

 

Procedure ved annullering af rejse med afbestillingsforsikring:
1. Giv Sun Tours besked ved at skrive en mail til info@suntours.dk (Husk billetnummer), hvorefter din billet annulleres. Du modtager annullering på mail.
2.

Kontakt Gouda Rejseforsikring på tlf. 88 20 88 20 eller download skadesanmeldelse og lægeerklæring - klik her!

Skadesanmeldelsen skal udfyldes af dig selv og lægeerklæringen af din egen læge. Lægens honorar for udfyldelse af lægeerklæring refunderes ikke af Gouda.

3. Efter evt. godkendelse betaler Gouda Rejseforsikring beløbet direkte tilbage til dig.

Del denne side via E-mail