• ANDORRA

Om Andorra

Andorra er et smukt lille bjergland, der ligger i de østlige Pyrenæer mellem Frankrig og Spanien. Landets laveste punkt er på 820m og det højeste på 2950m. Landet er mindre end Bornholm, men ikke desto mindre Europas højst beboede land. Andorra har ca. 80.000 indbyggere, hvoraf ca. 22.000 bor i hovedstaden Andorra La Vella. Det officielle sprog er katalansk (som i Katalonien i Nordspanien), men alle taler desuden spansk og fransk, og en del taler efterhånden også engelsk. Der bor og arbejder ligeledes mange portugisere og sydamerikanere i landet. Turisterne kommer hovedsageligt til Andorra for at stå på ski eller for at gøre indkøb. Andorra udgør Pyrenæernes og den Iberiske halvøs største koncentration af skisport med det store supermoderne skisportssted Grandvalira, hvor Sun Tours holder til som det eneste danske rejsebureau.

Landet har ligeledes en spændende historie, og især middelalderen har efterladt fantastiske spor, herunder mere end 30 kirker og monumenter.
Der er lave skatter i Andorra, hvilket kan give fordelagtige indkøbsmuligheder. Ca. 5.000 forretninger underbyder hinanden med et væld af varer, og der er derfor masser af muligheder for indkøb. Skiudstyr er specielt billigt i Andorra. Hotel-, restaurant- og barpriser er også særdeles gunstige, vel nok Vesteuropas billigste. Møntfoden er Euro. Andorra har et særdeles behageligt klima. Ikke for koldt om vinteren og ikke for varmt om sommeren. Der er desuden masser af solskinsdage, både sommer og vinter.

Information

TEST

Ski og støvleleje:

6 dage starter fra ca. 550 kr. pr. person for standardski og støvler.

Såfremt dette ønskes, betales skilejen kontant i euro i transferbussen

Transport af ski koster 350 kr. pr. person med Norwegian - skitransport bestilles via Sun Tours inden afrejse.

Rabatter:

Liftkort er gratis for personer over 70 år, der opnås derfor 1200 kr. i rabat pr. person. Liftkortet skal afhentes med billedlegitimation ved lifterne, og man skal selv kontakte Sun Tours for at få rabatten fratrukket prisen. Dette sker ikke automatisk.

 

Find din rejse her

FILTRER & TILPAS

Rejsende

Kalender

Vælg rejselængde

  • 7

Oplevelser

Pistevisning

Få en rundvisning i dele af Andorras største skiområde Grandvalira. Pistevisningen foregår over to gange,
først den hurtige og så den langsomme pistevisning - så om du er garvet skiløber eller nybegynder, så er
der noget for alle. Ved at tage med på pistevisningen får du kendskab til en række pister, som du måske ikke vil have fundet på egen hånd. Der vil også være gode ski-fif fra vores rejseledere.

Heliskiing

Er du vild med oplevelsen af at blive fløjet i helikopter til toppen af bjergene og stå på ski ned i vildt terræn, så er heliskiing den mest spændende måde at opleve off piste skiløb på.

I Grandvalira skiområde er der mulighed for heliskiing med maksimal sikkerhed. Der er daglig overvågning af sneen på de forskellige ruter af et team af professionelle og kvalificerede bjergguider med 20 års erfaring. Desuden får man individuelt sikkerhedsudstyr, og man har altid en erfaren bjergguide med.

Alle nedkørsler har et gennemsnitligt fald på 25%, og en længde på mellem 900 m og 4500 m. Ruterne afhænger af sneforholdene.

For alle øvede skiløbere med lidt off piste erfaring er det en sjov udfordring på ski.

Igloo Hotel

Besøg det imponerende Igloo Hotel, samt flere Igloo barer. Det er virkelig et besøg værd at køre forbi og evt. tage et glas cava i isbaren. Det er også muligt at arrangere en overnatning på hotellet.

Det muligt at booke overnatning på Igloo Hotel inden afrejse, dette kan gøres på:

www.grandvalira.com/iglu-hotel-en-andorra

Få yderligere information af vores rejseledere i Andorra.

Vandland/wellness "Caldea"
En skiferie i Andorra kan byde på meget mere end skiløb. Hovedstaden Andorra la Vella ligger kun ca. 5 km fra Encamp og lidt længere fra El Tarter, Soldeu og Pas de la Casa. Hvis man vil forkæle sig selv en dag, er det imponerende vandland/wellness center "Caldea" virkelig et besøg værd. 
Caldea ligger lige i centrum af Andorra la Vella, hvor man også finder et stort udvalg af butikker og stormagasiner med meget fornuftige priser, samt et spændende natteliv. Der er gode lokale busforbindelser mellem skibyerne og hovedstaden.

 

Grandvalira Skiområde

I følge World Snow Awards er Grandvalira mellem de seks bedste skiområder i Europa.

Sun Tours har hoteller beliggende i byerne Encamp (1.300m), El Tarter (1.700m), Soldeu (1.800m) og Pas de la Casa (2.100 m) i det største skiområde på den Iberiske Halvø og i Pyrenæerne, Grandvalira. Med godt 210 km pister og uanede muligheder for off piste skiløb, er Grandvalira et topmoderne skiområde på højde med de bedste områder i Alperne. Skiområdet Grandvalira, der ligger i 1.710-2.640 meters højde, har foruden Funicamp kabineliften i Encamp, 3 kabinelifter og 66 lifter bestående hovedsglig af high-speed 4-6 personers stolelifter og 2 træklifter.

Overalt møder man imødekommenhed fra de personer, der arbejder på restauranterne i terrænet, liftpassere, skiinstruktører osv. Mange af de ansatte i skiområdet kommer fra Argentina og Chile, og arbejder i Andorra om vinteren, da der på det tidspunkt er sommer i Sydamerika, og de vender så tilbage til skisæsonen i Sydamerika, når sæsonen i Andorra slutter.

I Grandvalira er der 3 freestyle Snowparks, hvor parken i El Tarter har World Cup status, samt 2 boarder/skicross baner af meget høj standard. Desuden er der 5 pister, som lever op til FIS World Cup krav, Fis i Pas de la Casa til slalom, Antenes og Riberal i Grau Roig til speedskiing, Avet i Soldeu til slalom og storslalom og Áliga i el Tarter til super G og styrtløb. Så mangler man udfordringer, kan man slå et smut forbi disse sorte pister og de andre sorte pister i området.

Der er løbende sket en stor udvikling af kunstsnesystemet, så 65 % af skiterrænet nu er snesikkert hele sæsonen.

Der er ligeledes hver vinter både Igloo hotel og barer udsmykket med isskulpturer af lokale isskulptører. Både Igloo hotel og barer er virkelig et besøg værd.