• SIDE

Om Side

Havnebyen Side ligger på en lille tyrkisk halvø med Taurusbjergene som kulisse og ud til det dejlige Middelhav. Med sine 2000 år er Side en af Tyrkiets ældste byer og bugner derfor med kulturskatte, bl.a. ruinerne af et stort antikteater med plads til 15.000 tilskuere, hvor der blev afholdt gladiatorkampe og udspillet voldsomme søslag.

Side har en lang og indbydende strandpromenade og et godt handelsliv på gågader uden bilkørsel. Det er en oplevelse at bevæge sig rundt i Sides gamle bydel, som bærer præg af den romerske og græske kulturarv. Du spiser godt og til fornuftige priser på byens mange restauranter - og der tilbydes retter fra det traditionelle tyrkiske køkken, men naturligvis også et rigt udbud af fiske menuer og mad fra andre lande. 

Der bor godt og vel 18.000 lokale indbyggere i Side, som ligger i Manavgat distriktet. Manavgat kendetegner selve området, og tildels Manavgat floden, som er en fantastisk smuk lang flod i bjergene, hvor der findes vandfald, og mulighed for at riverrafte.

Da centurm af Side er en gammel bydel, ligger de fleste hoteller udenfor centrum. Der er en del der ligger i Kumköy, et område der ligger ca. 4 km vest for centrum af Side, og en del der ligger i Evrenseki, som ligger i forlængelse af Kumköy. Strandpromenaden strækker sig hele vejen, så man kan gå, løbe og cykle mellem områderne. 

 

FILTRER & TILPAS

Vis som

Sorter efter

Afrejse

Pris

Rejsemål

Rejsetype

Vurdering

Pension

Faciliteter

Kategorier

Rejsende

Kalender

Vis resultater som
Vælg hvordan du vil sortere
Vis pris som
Vælg minimum vurdering

Vælg rejselængde

  • 7
  • 14

Udflugter

Marked og flodtur

En dag med afslapning og shopping for hele familien. Vi stopper ved sydkystens største  marked, hvor man kan prutte om priserne og gøre et godt køb. Senere nyder vi en rolig sejltur på den smukke Manavgat-flod, der udmunder i Middelhavet. Mens frokosten anrettes, kan der bades eller spadseres ved stranden. På vej hjem besøger vi sydkystens største moske. Denne moske er utrolig smuk inderst, som yderst. Her vil du blive ført igennem islams kultur, med en masse spændende information om religionen samtidig med vi bliver klædt på til besøget inde i moskeen. 

Pris pr. voksen 265 kr. 
Pris pr. barn 135 kr.
Udflugten kan bestilles på destinationen.

 

Kort