• MENORCA

Om Menorca

Menorca er med sine ca. 83.000 indbyggere den næststørste ø af de Baleariske Øer efter Mallorca, og har med sin fantastiske smukke natur virkelig noget at byde på.

UNESCO har udnævnt hele øen til et særligt naturbeskyttelsesområde. Denne idylliske og grønne ø i Middelhavet, byder på et hav af skønne oplevelser for hele familien. Her er betagende badestrande, turkise badebugter, spændende natur, interessant historie, flotte byer, dejlig mad (især ost og hummer), god shopping, en venlig befolkning og en afslappende og rolig atmosfære.

Øen er, i store træk, ganske flad, hvilket gør det nemt at komme rundt på øen både i bus, bil og på cykel. Hele vejen rundt på øen, langs vandet, findes offentlige vandrerstier. Det er gamle gedestier, som kan benyttes af alle. Snyd ikke dig selv eller familien for den smukke solnedgang på vestkysten, samt at opleve øen fra vandsiden.

Rammerne er på plads til dejlig ferie både for de gæster, som vil solbade og svømme, de som vil være aktive og børnefamilier og par der ønsker at slappe af.

Find din rejse

FILTRER & TILPAS

Vis som

Sorter efter

Afrejse

Pris

Rejsemål

Rejsetype

Vurdering

Pension

Faciliteter

Kategorier

Rejsende

Kalender

Vis resultater som
Vælg hvordan du vil sortere
Vis pris som
Vælg minimum vurdering

Vælg rejselængde

  • 7
  • 14

UDFLUGTER

Bådtur

Oplev Menorcas smukke kystlinje, strande og det turkisblå vand der gør øen så
speciel. På turen oplever du tre af de smukkeste strande på sydkysten. Der sejles ud fra den idylliske havn i Ciutadella. På denne heldagstur sejles på det smukke Middel-hav, og man kan se Menorcas kystlinje, der ofte brydes af laguner og strande hvor båden stopper, for at man kan få sig en dukkert. Afslapning og hygge er i højsædet, og solen kan nydes. På turen vil der blive serveret frokost og drikke i form af den altid populære Paella-ret og den forfriskende Sangria. Dette er med i prisen.

Mulighed for at købe drikkevarer, snacks og is. (Ærligt talt den bedste bådtur vi rejseledere har ople-vet – ikke bare en bådtur, fantastiske strande og lækker mad)

Udflugten gennemføres fredag.

Voksne: 60€ (470 DKK) / Børn: 30€ (230 DKK)

Menorcas skatte & stoltheder

Vi starter dagen på øens højeste punkt Monte Toro. Her nydes en virkelig flot udsigt over hele øen, imens vi nyder den flotte natur som UNESCO beskytter på deres ver-densarvsliste. Ikke nok med en flot udsigt, så giver det højeste punkt os samtidigt et godt indtryk af hvilken ø, vi senere på dagen skal ud og opleve. Turen går nemlig ned på det mere flade land igen. Vi besøger den lokale osteproducent ”Sant Patrici”, der smages på to oste og et godt glas lokalt produceret vin på fra den idylliske vin- og osteproducent. To specialiteter, som nydes bedst på Menorca.

Efterfølgende har vi helt eksklusivt fået en aftale i stand med ”MASCARO” designersko-fabrik. Derfor tager vi jer ind og går igennem produktionen, hvor der laves håndlavede sko. Har man lyst kan man gå ind i den store butik/outlet, hvor der er kvalitets-sko til skarpere priser, end hvad de sælges i resten af landet. Med spændende viden om produktion af sko, tager vi videre til den hesteskoformede strand, og se den suveræn udsigt, inden der gives fritid ved øens mest portrætterede og flotte strand i Cala Gal-dana. Her gives tid på egen hånd, hvor der er rig mulighed for at tage en dukkert i det turkisblå vand, hvor det næsten ligner at de få både der ligger til, svæver på vandet. Der gives tid til en frokostpause, samt at opleve den lille by der ligger i forbindelse med stranden.

Efter en lille pause, skal øen stolthed opleves og denne gang endda i levende live. Vi besøger det flotte hesteshow: ”Son Martolet”, hvor de lokale Menorquin heste vil lave et lille show for os på ægte spansk manér. Olééééé!

Udflugten gennemføres normalt torsdag.

Voksne: 55€ (430 DKK)/ Børn: 25€ (195 DKK)

Menorcas andre store hemmeligheder

Vores charmerende hovedstad Mahón opleves med en rejseleder, der giver dig et indtryk af byen. Vi bliver sat af ved øens største marked, hvor du vil få tid på egen hånd til at prøve dine handelsegenskaber af. Der efter skal vi på en times bådtur i det stille vand i verdens 2. største naturhavn – vi sejler forbi det imponerende engelske fort:”La Mola”, samt ser mange flotte udsigter og den smukke havnepromenade, der ofte omtales som den flotteste i Europa. Båden er udstyret med glasbund, så der er mulighed for at se hvad havnen byder på under overfladen. Oplevelserne fortsætter, når vi forlader hovedstaden og forsætter mod Menorcas østkyst, indtil vi befinder os i Menorcas hyggeligste oase: Binibeca, kaldet af de lokale: ”Den hvidkalkede by”. En imponerende labyrintby, I får tid til at udforske.

Menorcas bedst kendte sted er den ubeskrivelige smukke grotte ”Cova d’en Xoroi”. Grotten er opdelt i flere niveauer, inde i klippen. Fra grotten har vi udsigt til det azurblå hav. Vi nyder en kombination af eksklusiv bar og grottestemning. For ikke nok med at være en eventyrlig grotte, ja så er det faktisk også en bar, der gerne står klar med en lille forfriskning til os.

På en klar dag kan vi fra grotten, se over til vores nabo ø Mal-lorca. (inkl. sodavand, øl eller et glas vin).

Udflugten gennemføren lørdag.

Voksne: 55€ (430 DKK)/ Børn: 25€ (195 DKK)

Udflugt på egen hånd: Jeep-Safari.

Den bedste måde at opleve den rå natur nordkysten har at byde på, er med jeep. Her er ingen bakke for høj, og ingen dal for dyb. Det er en heldagstur med store naturop-levelser i vente. Dette er ikke en tur med høj fart, men i stedet en charmerende tur i et adstadigt tempo i smukke omgivelser.

Voksne: 63€ ( 490 DKK) / Børn: 45€ ( 350 DKK)

Kort