• MALLORCA

Om Mallorca

Mallorca er den største ø i den spanske øgruppe Balearerne i det vestlige Middelhav. Øen byder på alt, hvad man kan tænke sig. Her er et skønt klima, smuk natur, høje bjerge, hyggelige byer, lækker mad, spændende historie, interessant kultur, samt fantastiske badestrande med turkisblåt hav.

Naturen byder på mange fascinerende og forskelligartede oplevelser med bl.a. bjergene i Tramuntana, som er en 15 km bred bjergkæde med 11 toppe på den vestlige del af øen og med det højeste punkt på op over 1.400 meter. På den nordvestlige side af bjergene findes et stejlt kystområde med stejle klipper, små bugter med stenede strande med fantastiske udsigtspunkter. For foden af bjergkæden er det mere flade landskab med marker, oliven -og appelsinlunde.

Øen har både bugter med små sandstrande og i kilometervis af børnevenlige sandstrande med turkisblåt hav. På Mallorca finder man nogle af Europas bedste badestrande, alle selvfølgelig med blå flag.

Der findes et hav af udflugtsmuligheder overalt på øen f.eks. Chopins kloster i Valdemossa, "appelsintoget" i Sóller, klosteret i Lluc, fantastiske udsigtsposter i Deia, drypstenshuler i Porto Cristo, perlefabrikkerne ved Manacor, fyrtårnet ved Formentor og ikke mindst hovedbyen Palma, med bl.a. rigtig god shopping, gode restauranter og tapasbarer, den gamle bydel, smukke patioer, eksklusiv marina samt den berømte domkirke Le Seu. 

På Mallorca er turisme hovednæringsvejen og man har gjort meget for at ændre øens tidligere kendetegn "grisefesterne", til nu at være et fantastisk feriemål både for børnefamilier, grupper og par. Mallorca har noget for en hver smag og derfor kommer mange turister igen og igen tilbage til denne Middelhavsperle.

Hoteller på Mallorca

Find din rejse

FILTRER & TILPAS

Vis som

Sorter efter

Afrejse

Pris

Rejsemål

Rejsetype

Vurdering

Pension

Faciliteter

Rejsende

Kalender

Vis resultater som
Vælg hvordan du vil sortere
Vis pris som
Vælg minimum vurdering

Vælg rejselængde

  • 7
  • 14

UDFLUGTER

Bådtur

Over blide bølger og med vandsprøjt i håret sejler vi langs sydvestkysten til den eksklusive by Port d’Andratx. Om bord serveres en god frokost med et glas sangria eller sodavand. Der er flere badestop og gode muligheder for at solbade, slappe helt af og nyde ferien.

Udflugten kører sommer. Pris oplyses på destinationen.

Konger og drager

I det herrens år 1306 åbnede Kong Jaume II det berømte Sineu Marked for første gang, og markedet er dermed det ældste eksisterende marked på hele Mallorca. Stedet formelig emmer af liv, og luften er tung af duften fra de mange krydderier, frugter og grøntsager der bliver solgt her. På markedsdagen valfarter øens befolkning til Sineu og fylder langsomt op på markedet og i de små Cellers – de små mallorcanske restauranter – hvor den traditionelle “frit mallorquí” bliver nydt i stor stil efter ugens indkøb er gjort. Gå rundt mellem de lokale mallorcinere og nyd scenariet der udspiller sig foran dig, eller gør et godt køb på alt fra kunstnerisk udformede krukker med smukke mønstre til sko og tøj. Fra en skat til en anden bevæger vi os videre mod et af øens absolut mest mageløse naturfænomener, nemlig Dragegrotterne. Ifølge gamle mallorcinske myter forsvarer en drage en kostbar skat i hulerne Cuevas del Drach i Porto Cristo.

Ingen har dog så vidt vides set hverken dragen eller skatten. Men det bliver hulerne ikke mindre fortryllende af. Dragegrotterne består af en række smukke drypstenshuler med stalagmitter og stalaktitter, som er dannet af kalkaflejringer gennem årtusinder. Grotterne er sammenlagt 2.400 m lange og ligger 250 meter under jordens overflade. Temperaturen i grotterne er konstant på 19 grader.
Vi går gennem grotterne til fods, igennem huler og passager via et indviklet trappesystem. Turen ender i en form for aula foran Martel søen, der er en af verdens største underjordiske søer med en længde på 177 meter og en bredde på 30 meter. Alt lys slukkes, og tre illuminerede både passerer forbi og fremfører en romantisk koncert for klaver og violin. Når koncerten er slut, bliver vi roet over søen til grottens udgang på den anden side. En eventyrlig oplevelse!

Vejledende pris: Voksne kr. 395,- børn kr. 195

Son Amar

En forrygende spansk aften, med et fantastisk show med internationalt islæt. Dette arrangement må man ikke gå glip af. Showet indeholder bl.a. dansere, akrobatik, sang og musik, hurtige sceneskift og flotte dragter. Der serveres en tre-retters menu med vin og vand til middagen.

Vejledende pris: Voksne kr. 495,- børn kr. 245,-

Kort