• Ixia

Om Ixia

Ferieområdet Ixia ligger på den nordvestlige del af Rhodos. Der er 4-6 km ind til Rhodos by afhængigt af hvilket hotel, man bor på. Ixia spreder sig langs strandvejen fra hvor feriebyen Ialyssos slutter til hvor Rhodos by starter.

Man kan gå langs strandpromenaden ind til Rhodos by. Det er en dejlig tur, som mange trasker. Området er overskueligt med et godt udvalg af restauranter, barer og et udvalg af butikker. Der findes større supermarkeder i området.

Der findes en dejlig 2 km lang strand med rullesten. Ved stranden er der god plads mellem de solbadende og man føler på intet tidspunkt, at man ligger som sild i en tønde. Da det blæser lidt på denne side af øen, er der gode muligheder for at kite- og windsurfe, og der findes steder, hvor man kan leje udstyr langs stranden.

Bussen kører det meste af dagen flere gange i timen langs strandvejen ind til Rhodos by. Herfra kan man skifte til en anden bus, hvis man vil bevæge sig over på østkysten til de øvrige feriebyer eller til den hvide by Lindos.

UDFLUGTER

Stegna Bådtur

En dag på det bølgende azurblå hav. Vi sejler ud fra Mandraki-havnen, og det første vi ser, er de to høje søjler med bronzehjorte på toppen, som tydeligt fortæller om Rhodos’ vartegn siden antikken. Også Skt. Nicolas-fortet yderst på kajen skildrer den imponerende fortid som dodekanesernes forpost har. Tårnet er i dag indrettet som fyrtårn. 

Vi sejler sydpå langs østkysten og gør badestop i små idylliske bugter, hvor der er mulighed for at hoppe direkte i det bølgen blå fra den smukke båd. Midt på dagen sejler vi ind mod stranden i Stegna, hvor der vil være rig mulighed for at nyde solens stråler, spise frokost eller udfordre sig selv og hinanden til at prøve en af de mange vandsportsaktiviteter.

OBS: Kører kun i højsæsonen.

Vejledende pris: Voksne kr. 200 - børn kr. 100.

Kort

Del denne side via E-mail