• IALYSSOS

Om Ialyssos

Feriebyen Ialyssos er den største på øen og er beliggende på den nordvestlige del af Rhodos. Der er ca. 10 km ind til Rhodos by. Indbyggertallet i Ialyssos er ca. 12.000. Fra hovedvejen kan man nemt komme med bus til Rhodos by. Herfra kan man skifte bus til byerne på østkysten, f.eks. den hvide by Lindos.

I Iayssos finder man en fantastisk strand, som med sit blå og turkise vand tiltrækker mange turister. Mange hoteller har deres egne strandafsnit med solsenge og parasoller, derudover findes der mange offentlige strandafsnit. Det anbefales, at børn pga. sten i vandet bruger badesko.

Der findes både restauranter, tavernaer, barer og butikker i Ialyssos. Der findes også større supermarkeder, hvis man krydser hovedvejen. Her ligger den lokale del af Ialyssos, hvor der findes en slagter, blomsterbutik, kirke og lign.

Fortsætter man igennem den lokale del af Ialyssos i retning ind mod øen kommer man frem til foden af Filerimosbjerget. Man kan vandre eller cykle op ad bjerget, men der er mange hårnålesving. Der er en storslået udsigt deroppe fra over meget af øen og duften af fyrrenåle er dejlig. På toppen er der et gammelt kloster, et stort kors og en lille bod der sælger drikkevarer og is.

UDFLUGTER

Stegna Bådtur

En dag på det bølgende azurblå hav. Vi sejler ud fra Mandraki-havnen, og det første vi ser, er de to høje søjler med bronzehjorte på toppen, som tydeligt fortæller om Rhodos’ vartegn siden antikken. Også Skt. Nicolas-fortet yderst på kajen skildrer den imponerende fortid som dodekanesernes forpost har. Tårnet er i dag indrettet som fyrtårn. 

Vi sejler sydpå langs østkysten og gør badestop i små idylliske bugter, hvor der er mulighed for at hoppe direkte i det bølgen blå fra den smukke båd. Midt på dagen sejler vi ind mod stranden i Stegna, hvor der vil være rig mulighed for at nyde solens stråler, spise frokost eller udfordre sig selv og hinanden til at prøve en af de mange vandsportsaktiviteter.

OBS: Kører kun i højsæsonen.

Vejledende pris: Voksne kr. 200 - børn kr. 100.

Kort

Del denne side via E-mail