• Kalamata

Om Kalamata

I det sydlige Peloponnes ligger Kalamata. Navnet lyder nok bekendt for de fleste, da de velkendt sorte Kalamata oliven kommer fra det område, hvor byen ligger. Kalamata er en dejlig by med ca. 50.000 indbyggere, der byder en kombination af gode strande, hyggelig shopping og caféliv samt gode restaurantmuligheder. Her kan man kombinere badeferie med autentisk græsk charme. Langs strandene finder man små tavernaer der byder på traditionel græsk mad. Strandpromenaden lægger op til hyggelige gåture, både dag og aften.

Byen er opdelt i to - en moderne  bydel og en ældre bydel, hvor man bl.a. kan besøge byens legendariske borg Isabeau. Her er der en formidabel udsigt over byen, hvor man kan se byens marina, flere smukke kirker og byens rådhus. I den nye bydel er der gode shoppingmuligheder, af både lokal og international karakter.

I køreafstand fra Kalamata finder man mange gode seværdigheder. I Olympia, hvor de olympiske lege efter sigende blev afholdt for første gang i 776 f. kr., kan man besøge det gamle stadion og fornemme den unikke stemning. Hvert år tændes den olympiske ild lige netop her – en tradition, der symboliserer kontakt med guderne. En køretur til Athen, som er Grækenlands hovedstad, kan man også nemt tage. Her bør man naturligvis besøge Akropolis – det 2.500 år gamle bygningsværk. I midtbyen finder I Syntagmapadsen, hvor både den græske præsident og parlament har til huse. Snyd ikke jer selv for Plaka, der vel nok er den smukkeste af Athens mange bydele.

 

FILTRER & TILPAS

Vis som

Sorter efter

Afrejse

Pris

Rejsemål

Rejsetype

Vurdering

Pension

Faciliteter

Rejsende

Kalender

Vis resultater som
Vælg hvordan du vil sortere
Vis pris som
Vælg minimum vurdering

Vælg rejselængde

  • 7
  • 14

UDFLUGTER

Oplev Athen

Athen – en af Europas mest spændende storbyer og et absolut must, hvis man har mulighed for det. Byen er fyldt med spændende seværdigheder – og vi besøger højdepunkter i både den antikke og moderne del.

På vej til Athen gør vi et foto-stop ved Panathinaiko-stadion’et, hvor de første moderne olympiske lege fandt sted i 1896. Vi fortsætter forbi Zeus’ tempel og Zappeion – et syn for guder! Glæd dig også til Athens triologi – Athens universitet, Det Nationale Akademi og Det Nationale Bibliotek.

Vi fortsætter udflugten forbi flere højdepunkter, bl.a. St. Pauls, Parlamentet og slutter ved Akropolis, der er oldtidens religiøse centrum. Området er kendt for sine mange græske templer, hvor især Parthenon og Nike-templet er berømte i hele verden.
Udflugten slutter i Plaka, der er et af Athens mest attraktive områder. Der bliver både tid til at shoppe, nyde de smukke gader eller en græsk frappé.

Heldagsudflugt

Udflugten kan tilkøbes hjemmefra: Voksen kr. 507 / Barn kr. 254.

Udflugten gennemføres ved min. 12 deltagere.

Udflugten er eksklusive entréer og frokost  

Peloponnes højdepunkter

Vi starter i det moderne Grækenlands første hovedstad, der var metropol fra 1828-1833. Nafplio er kendt som Grækenlands mest romantiske by - glæd dig til en smuk tur gennem de hyggelige gader, et stop ved det flotte torv og den store borg. Her levede den græske revolutions leder, Theodoros Kolokotroni, sine sidste dage.

Vi fortsætter videre til Epidavrous antikke teater, hvor mere end 17.000 mennesker hvert år bliver underholdt. På scenen vækker skuespillere det gamle Grækenlands tragedier og komedier til live – akustikken og stemningen er fantastisk. Sidste stop på dagens rejse er den sagnomspundne by, Mycenae. Kongen Agamemnon, der regerede området, er kendt som herren bag krigen mod Troja. Området var på dette tidspunkt det stærkeste i hele landet.

Heldagsudflugt (ca. 7.30-19.30)

Udflugten kan tilkøbes hjemmefra: Voksen kr. 468 / Barn kr. 234.

Udflugten gennemføres ved min. 12 deltagere. 

Udflugten er eksklusive entréer og frokost   

Kort