• Chania

Om Chania

Hovedbyen på Kreta hedder Chania, og øen anden største med ca. 70.000 indbyggere. Byen ligger på vestkysten og er her de fleste gæster lander, når de bor langts vestkysten. Chania bliver man ikke færdig med på en dag! Der er masser af handelsliv, byliv og natteliv. Mange gæster fra vestkystens gode ferieområder kommer til byen i løbet af deres ferie for enten at shoppe, gå i byen, spise eller være kulturelle. Græsk mad fåes på næsten samtlige restauranter, da grækerne er stolte af deres madkultur og ynder at servere traditionelle retter for både turister og lokale.

Man kan tage en slentretur i gennem byens smalle gader og opleve den græske stemning og de historiske huse i den gamle bydel. Byens gader summer af liv og er pyntet op med blomster, citron- og appelsintræer. Folk fra Chania er stolte af deres by og havn. Havnen er oprindeligt anlagt af venezianske købmænd tilbage i 1500-tallet. På et tidspunkt boede der faktisk flere venezianere på Kreta end i selve Venedig. En tur rundt i byen byder på det gamle og smukke fyrtårn ved indsejlingen til havnen. Fyret har sit ophav i sit berømte sidestykke fra Alexandria. På kajerne ligger mange gamle pakhuse og haller, hvor der ofte er udstillinger med f.eks. gamle biler eller boder med de lokale landbrugsprodukter. Byens gamle katolske klostre og kirkepladser er meget seværdige.

Udflugter

Byrundtur i Chania

Tag med på en hyggelig vandring gennem Chanias små snoede gader og hør om byens spændende historie. Her kommer du helt bagom facaden på turismen og får et indblik i de mange besættelser, som har præget byen gennem tiden. Efter turen i de små hyggelige gader vil der være mulighed for at komme på en lille bådtur, hvor du vil opleve den smukke venezianske havn set fra vandet. Til sidst vil der være tid på egen hånd, hvor man eventuelt kan tilkøbe sig en frokost på en af de hyggelige taverner omkring havneområdet. Hele turen vil blive guidet af en dansk rejseleder og en lokal guide som begge er klar på at svare på alle de spørgsmål der måtte være

Prisen er inklusive frokost. 
Vejledende pris: Voksne kr. 310 / børn kr. 155

Det ægte Kreta

Vores mest populære udflugt på Kreta! Vi starter dagen med at besøge Fisika, der er en lille, lokal sæbefabrik. Hovedingrediensen er olivenolie, og vi får lov til at komme indenfor og høre, hvordan produktionen foregår. Vi fortsætter videre til Eremitten Johannes’ Grotte, der i dag fungerer som kirke. På turen tager vi også forbi et af de ældste oliventræer i verden. Træet her er ca. 4000 år gammelt. Hen over middag er det tid til frokost. Her er der mulighed for at købe et ægte, kretensisk måltid på en restaurant i landsbyen Neriana. Vi besøger også en lille, lokal vingård, hvor vi hører om deres vinproduktion. Der bliver selvfølgelig også mulighed for at smage på disse dejlige vine.

Udflugten er med dansktalende rejseleder. 
Eksklusive frokost.

Vejledende pris: 
Voksne kr. 285 pr. person
Børn kr. 140 pr. barn.

Knossos-paladset

Tag med på eventyr, når vi besøger de 4.000 år gamle ruiner af sagnkongen Kong Minos’ palads. Knossos-paladset blev udgravet i starten af 1900-tallet og skulle vise sig at være den fascinerende minoiske kulturs centrum og det frygtindgydende sagnuhyre Minotaurus’ hjem. Du får et indblik i den gamle kultur samt den græske mytologi, mens vi går rundt i nogle af de ca. 1.500 værelser med smukke vægmalerier og imponerende keramik. Mange af værelserne havde indlagt rindende vand, og der blev fundet smukke guldgenstande i samtlige værelser under udgravningen. Meget af paladset er genopbygget, så vi for alvor kan få et indblik i, hvordan det 22.000 m2 store palads så ud i sin storhedstid. Efter besøget på Knossos bliver der tid til at udforske de smukke bygninger, de lækre græske restauranter eller de mange spændende butikker, som Kretas hovedby Heraklion har at byde på.

Prisen er eksklusiv frokost og entre til Knossos-paladset, da prisen afhænger af alder. 

Vejledende pris:
Voksne kr. 385 pr. person
Børn kr. 190 pr. barn.

Samaria-kløften

Samaria er Europas længste og smukkeste kløft. Den frodige natur og klippevæggenes stejle sider gør, at vi får et fantastisk syn allerede på vej ned i kløften. Kløftens udseende forandrer sig hele året, afhængigt af vejr og vind, og vi oplever derfor vidt forskellige landskaber, når vi begynder vores 16 kilometer vandring gennem kløften. De høje, slanke træer erstattes af stengrund med smukke azalier spredt sporadisk mellem de små rislende kilder, og oplevelsen er helt unik. Vi ender vores gåtur i en idyllisk lille havneby, hvor der bliver tid til at gå på opdagelse, nyde en lokal frokost eller tage en dukkert i Middelhavet. Herfra sejler vi ca. en time tilbage til Sougia, da bussen ikke kan hente os nede i kløften. Herfra kører vi tilbage til hotellerne.

Turen gennem kløften er udfordrende, da terrænet er meget kuperet, så det kræver en god fysik at gennemføre turen.

Udflugten er med engelsktalende lokalguide
Prisen er eksklusiv frokost, entre til Samaria-kløften samt bådturen (da prisen afhænger af alder). Dette betales lokalt på rejsemålet.

Vejledende pris: 
Voksne kr. 290 pr. person
Børn kr. 145 pr. barn.

Solnedgang i Elafonissi

Oplev en af Kretas bedste strande, nemlig den berømte Elafonissi. Stranden er også kendt som Kretas Maldiverne, og kigger vi rigtig efter, så er stranden også kendt for sit lyserøde sand.

Vi ankommer til stranden sidst på eftermiddagen, mens solen stadig varmer, og der bliver tid til at slappe og bade. Her er de fleste andre strandgæster begyndt at tage hjem, og vi får mere ro til at opleve de smukke omgivelser. 
Efter nogle dejlige timer fortsætter vi til en god restaurant, hvor der er mulighed for at nyde en god middag og ikke mindst den smukke solnedgang.

En skøn dag ved en af Europas mest fantastiske strande.

Udflugten er med dansktalende rejseleder.
Eksklusive mad, drikkevarer samt evt. leje af liggestole og parasoller.

Vejledende pris: 
Voksne kr. 300 pr. person
Børn kr. 150 pr. barn.

Limnoupolis vandland

En afslappende dag i Kretas bedste, hyggeligste og mest besøgte vandland. Det er et paradis for børnene at boltre sig i den store park med mange vandrutsjebaner og badebassiner, men også for de voksne vandhunde er vandlandet et sikker hit. Glæd jer til en sjov og underholdende dag.

Udflugten er på egen hånd og kan købes direkte på rejsemålet.

WWII – Anden Verdenskrig

Tag med tilbage i tiden, når vi besøger de allieredes mindekirkegård i Souda, den tyske kirkegård i Maleme og følger i krigens fodspor. Vi kommer forbi et tysk shelter i Platanias, som grækerne blev tvunget til at arbejde på, og til sidst besøger vi Venizelos gravplads, hvor vi slutter af med historien om Kretas frihedskamp, mens vi nyder udsigten udover Chania. 

Udflugten er med dansktalende rejseleder og købes direkte på rejsemålet. 
Halvdagsoplevelse. 

Vejledende pris:
Pris: Voksen 38 € Barn 19 €

Kort

Del denne side via E-mail