• Information
 • Fakta
 • Udflugter
 • Værd at se
 • Vejret

Sousse

Sousse er Tunesiens tredje største by med ca. 600.000 indbyggere. Byen ligger ud til Middelhavet i den sydlige ende af Hammametbugten og har i flere år været et vellidt rejsemål for danskere. Den er udover at være en badeby med flotte hvide sandstrande langs Middelhavet, også en moderne storby med shopping og er tilmed rig på masser af kulturoplevelser. Sousse blev grundlagt af fønikerne ca. år 900 f.kr.

Sousse er en traditionel, gammel afrikansk/arabisk by med et moderne fransk præg. Man kan fx besøge Medinaen i den gamle bydel, som er med på Unescos's verdensarvsliste, den store moské som er et historisk levn fra 800-tallet samt det nyrestaurerede bymuseum, der har en imponerende samling af flotte historiske mosaikker. Sousse er en levende by fuld af   kontraster. Når man sætter sig på en af de mange cafeer, fornemmer man hurtigt en stemning fyldt af mennesker, biler, bønneudråb fra minareten og de handlende. Klimaet er skønt,  hotellerne lækre med masser af faciliteter og underholdning og de brede sandstrande er i en særklasse for sig.

I Port El Kantaoui (få kilometer nord for centrum af Sousse) ligger den hyggelige moderne lystbådehavn, som indbyder til en dejlig slentretur mellem de eksklusive både, cafeer, forretninger og restauranter. Et dejligt område, hvor man kan nyde en eftermiddag/aften på en af de mange restauranter/cafeer. Der er også en lille forlystelsespark "Hannibal
Park" fortrinsvis for børnene. 

I El Kantaoui findes to gode golfbaner, som har greens i verdensklasse, bl.a. Golf Kantaoui.

Sousse er en unik blanding af strand- og storbyliv og her er rammerne sat for en dejlig oplevelsesrig ferie for både børnefamilier og par.

Fakta

 

Afstand til lufthavnLæs mere

Sousse: 50 km (45-60 min. med transferbus afhængigt af hotel)

 

Aktiv ferieLæs mere

Der findes næsten alle former for vandsport til billige penge langs stranden.

I El Kantaoui findes to gode golfbaner, som har greens i verdensklasse, bl.a. Golf Kantaoui. Der kan reserveres/forespørges på tider direkte hos Sun Tours rejseleder på destinationen også inden afrejse.

 

AnkomstLæs mere

Ved ankomst til Enfidha Lufthavn, står vores rejseledere klar til at tage i mod jer i ankomsthallen. De viser hen til transferbussen, såfremt man har bestilt det. Der holder taxaer udenfor ankomsthallen.

 

Beregnet flyvetidLæs mere

Ca. 3,5 timer. Der kan være sat mere eller mindre tid af afhængig af afrejselufthavn og flyselskab. Læs nærmere på billetten, når rejsen er bestilt.

 

BillejeLæs mere

Det er muligt at leje biler direkte på destinationen hos vores rejseledere.

 

Det lokale køkkenLæs mere

Det tunesiske køkken består af mange dejlige retter, masser af friske råvarer og krydderier, der "sætter prikken over i'et". Mange retter er tilberedt med lammekød eller fisk. Det franske køkken har dog også sat sit præg på landets retter, især hvad desserter angår. Tunesiske kager er ofte meget søde, men smager pragtfuldt.

Af de retter som kan nævnes findes Brik, en tynd friturestegt pandekage der spises til forret og kan indeholde f.eks. spejlæg, kartoffelmos, tun, kapers eller persille. Der spises desuden Ojja til forret, som er stærkt krydret røræg der serveres med rejer eller stærkt krydret merguez pølse. Chorba er en tomatsuppe med nudler, der ofte er lavet på fisk. Som mellemmåltid spises der ofte kikærtesuppe med harissa (Leblebi).

Af andre retter kan nævnes Markra, en kødret i tomatsovs eller Sjaksjuka, en grøntsagsret med spejlæg, ofte krydret med chilipeber. Sidst men ikke mindst kan den tunesiske nationalret Cous-cous nævnes. Det er dampkogte semuljegryn med friskkogte grøntsager, samt kød, fisk eller kylling.

Tunesien har sin egen vinproduktion, hvorfor der kan kjøbes både rød, vin og rosé. Den tunesiske øl hedder Celtia. Der findes figenbrændevin og dadellikør.

 

Byens størrelseLæs mere

Der bor ca. 10 millioner indbyggere i hele Tunesien.

Sousse: 600.000 indbyggere

 

DrikkevandLæs mere

Det anbefales at drikke vand fra flaske.

 

ElektricitetLæs mere

220 V

 

HelligdageLæs mere

 

Butikker og banker kan være lukket på disse dage.

 

1. januar, Nytårsdag

14. januar, Revolutionens- og ungdommensdag

20. marts, Selvstændighedsdag

9. april, Martyrernesdag

1. maj, Arbejdernes internationale kampdag

25. juli, Republikkens dag

28. juli, Aid el Fitr, afslutning på ramadanen

13. august, kvindedag

4. oktober, Aid el Idha, den store fårefest

15. oktober, Befrielsesdagen

25. otober, Arabisk nytår

 

NattelivLæs mere

Der findes et godt natteliv med store diskoteker og hyggelige barer i både Sousse og Port El Kantaoui.

 

Offentlig transportLæs mere

Det er billigt at køre med taxa. Startgebyret er på ca. 0,450 TD og der tillægges 50 % i natgebyr. Fra Sousse til Port El Kantaoui koster det ca. 6 TD at køre. Desuden forefindes der lokalbusser.

 

ShoppingLæs mere

Man kan shoppe i Sousse medina, samt i de flotte indkøbscentre. Her skal der helst pruttes om priserne. Butikkerne er lukket for siesta mellem ca. kl. 13.00-15.00. Man kan med fordel købe ægte håndknyttede tæpper, lædervarer, sko, keramik og smykker.

 

StrandeLæs mere

Man bør helst ikke bade topløs eller nøgen af hensyn til lokalbefolkningen der hovedsageligt er muslimer. Så snart stranden forlades, bør man klæde sig derefter.

Strandene er lavtvandede brede sandstrande med dejligt hvidt sand og krystalklart vand

 

TelefonLæs mere

God mobildækning de fleste steder.

Til dansk nr.: 0045 + abonnentens nr.

Til græsk nr.: 00216 + abonnements nr.

 

TidsforskelLæs mere

- 1 time i sommermånederne, da der ikke findes sommertid. Om vinteren er klokken det samme i Danmarks, som i Tunesien.

 

TransferLæs mere

Bustransport til/fra lufthavnen på destinationen kan tilkøbes ved bestilling. Prisen afhænger af hvilket område man skal til. Se prisen i bookingdelen, når rejsen bestilles.

 

ValutaLæs mere

Der bruges Tunesiske Dinarer (TD), som er en lukket valuta. Det betyder, at man hverken kan veksle til eller fra Tunesiske Dinarer udenfor Tunesien. Man kan medbringe danske kroner, Euro eller evt. Amerikanske Dollars, som kan veksles i Tunesien til Tunesiske Dinarer. Har man overskud af Tunesiske Dinarer på hjemrejsen, kan de veksles tilbage i lufthavnen inden hjemrejse.

Udflugter

 

Udflugter med dansk rejselederLæs mere

 

Byrundtur i Sousse og Port El Kantaoui

Halvdagstur, kører som regel onsdag eftermiddag.

Ta’ med og få et førstehåndsindtryk af dit ferieområde. Vi kører via det mondæneområde kaldet Port El Kantaoui via Hammam-Sousse til Sousse, hvor vi spadserer gennem den spændende gamle arabiske bydel "Medina", der syder af stemning og handel. Vi gør stop ved flere forskellige traditionelle forretninger, og til sidst bliver der tid på egen hånd.

Vejledende priser: Voksen 40 TD (160 kr.) / Barn 20 TD (80 kr.)

 

Tæppe- og skindforretning

Halvdagstur, kører som regel fredag formiddag.

En tur til Sahline, hvor du får en fremvisning af de flotte håndknyttede tæpper, ser hvordan de knyttes og har også mulighed for at handle.

Vejledende priser: Gratis

 

Sejltur på Middelhavet med katamaranen ”Paradis”:

En dejlig afslappende sejltur på havet med mulighed for at bade, fiske eller blot nyde solen og turen. Hvem ved, måske ser vi delfiner. Sodavand/vand og årstidens frugt serveres under turen. Hvis man ønsker at tage på både safari-og sejlturen kan det sagtens lade sig gøre, da man kan tage på sejlturen på egen hånd.

Vejledende priser: Voksen 40 TD (160 kr.) / Barn 20 TD (80 kr.)

 

2-dags ørkensafari

2 dage med en overnatning, kører som regel fredag-lørdag.

En fantastisk og ubeskrivelig tur gennem landets flotte og varierede landskab, fra olivenlundene til Sahara ørkenen. Amfiteatret i El Jem, trogladytterne i Matmata, hvor dele af Star Wars blev optaget, saltsøen og oaserne, samt turen i bjergene i 4 -hjulstrækkere, er nogle af de ting, du får at se på denne spændende tur. Kamelridning i Sahara koster 25 TD per kamel.

Mad og hotelophold er inkl. i prisen, dog ikke drikkevarer. En KÆMPE oplevelse for livet.

Vejledende priser: Voksen 225 TD (900 kr.) / Barn 115 TD (460 kr.)

 

Friguira Palr, kamelridning og delfinshow

Halvdagstur, kører som regel torsdag eftermiddag.

Dette er en dejlig eftermiddagstur, hvor vi kører til Tunesiens største dyrepark, Friguia, beliggende for foden af Atlasbjergene. Der er først tid på egen hånd til at gå rundt og beundre dyrene i de meget smukke omgivelser. I parken findes masser af kameler, og dem skal vi selvfølgelig ride op. Kamelturen varer ca. 10 min. og er inkl. i prisen. Efter turen rundt i parken, tager vi plads i det flotte delfinanlæg og ser de skønne delfiner optræde for os. Derudover er der også mulighed for at svømme med delfinerne i det opvarmede bassin, hvilket er en fantastisk oplevelse. En super skøn tur og god valuta for pengene. Delfinsvømning koster 220 TD per person.

Vejledende priser: Voksen 80 TD (320 kr.) / Barn 40 TD (160 kr.)

  

Udflugter på egen hånd Læs mere

 

Anti-Stress Hammam

Forkæl dig selv. Du bliver hentet på hotellet og kørt til Anti-Stress Hammam, hvor du i "Guldpakken", får både hammam, massage, fodbad og ansigtsmaske inkl. Du blir' "som født på ny",  det er for både kvinder og mænd. Guldpakken koster kun 75 TD og 5 TD for transport per person. Husk venligst 2 x bade/undertøj. Der kan købes kaffe, te og vand på stedet.

Vejledende priser: 75 TD per person + 5 TD til transport

 

Kamel karavane

En hyggelig og afslappende tur på kamelryg/hestevogn gennem olivenlundene i lokalområdet.

Vejledence priser: Voksen 40 TD (160 kr.) / Barn 20 TD (80 kr.)

 

Quads

Er du til kørsel på en ATV, så kan vi anbefale et sted, hvor du får mulighed for at køre både på vej og "off-road". Prisen er afhængig af maskinens størrelse. Varighed 2 timer.

Vejledence priser: Fra 50 TD per person

 

Golf

I Port El Kantaoui har vi den flotte golfbane "Kantaoui Golf" med to 18-hullers baner. Hvis du ønsker at gå en runde, kan det arrangeres gennem Sun Tours til en fordelagtig pris. Har du ikke udstyr med, kan man leje et ½ sæt for kun 25 TD.

Vejledende priser: 01.10.2013-31.05.2014 / 01.06.2014-30.09.2014:

1 runde (18 huller) 120 TD/90 TD, 4 dage (4 runder) 440 TD/330 TD, 5 dage (5 runder) 520 TD/390 TD, 6 dage (6 runder) 620 TD/450 TD. Køber man 5 eller 6 dage kan man fordele det over ferien, dog max. 2 dages pause. Forespørgsler mailes direkte til vores rejseleder Kirsten i Tunesien på e-mail: suntours@edentours.tn.

 

Bemærkninger gældende for alle udflugterLæs mere

 

 • Udflugter kan ikke købes hjemmefra, men bestilles og betales direkte til vores rejseledere på destinationen.

 

 • Billetter kan købes hos vores rejseleder på destinationen på træffetiderne, som fremgår af informationsmappen på hotellet. Afhentningssted og-tid vil fremgå af billetten.

 

 • Tilmelding skal som regel ske senest dagen før inden kl. 12.00 og er bindende.

 

 • Alle udflugter skal betales kontant i Euro eller i det pågældende lands egen valuta. Der modtages desværre ikke kort.

 

 • Børnepriser er gældende til og med 11 år som udgangspunkt (Der kan være undtagelser). Børn under 2 år er gratis.

 

 • Ved ankomst til destinationen udleveres det aktuelle udflugtsprogram. Der tages forbehold for ændringer, variationer og aflysninger af udflugtsprogrammet.

 

 • Detaljeret information om udflugterne kan fås af vores rejseleder på destinationen ved ankomst.

 

Værd at se 

 

Markeder

Finder sted én gang om ugen i alle byer. Åbner om morgenen og lukker ned omkring kl. 13.00-14-00. Torsdagmarkedet i Hergla er et af de nærmeste og typiske markeder.

 

Kasbah-Museet

Nyrenoveret museum med en stor samling af romerske mosaikker fra Sousse og omegn. Fra museet har man også en fantastisk udsigt over Sousse by. Museet har åbent tirsdag til søndag kl. 9.00 - 17.30.


Ribatten

Blev bygget af det arabiske dynasti, aglabidderne, og fungerede før som fort og  kloster. Ribatten ligger overfor Den Store Moske, ved indgangen til Medinaen.

 

Den store Moske

Et fantastisk bygningsværk fra 800-tallet.  Moskeen er speciel, da der ikke er en decideret minaret, men et tårn, hvorfra  der udråbes til bøn. Ikke-muslimer kan få adgang til moskeens forgård, hvorfra man kan se ind i bedesalen, og man skal være korrekt påklædt dvs. arme og knæ skal være dækket.

 


Katakomberne

I Bon Pasteur-katakomberne er der ca. 250 meter udgravet af de oprindelige 1.500 lange gange, hvor ca. 15.000 kristne romere blev begravet. Lukket om mandagen.

 

Medinaen

Der er både souvenirbutikker, tøj- og smykkeforretninger, boder med krydderier, slagterforretninger og markedet med fisk og frugt. I medinaen er der et utal af sælgere, der alle forsøger at gøre en god handel. Så husk, altid at "prutte om prisen", på nær når det gælder madvarer, for de er dygtige.

Vejret i Sousse

Gennemsnit Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov
Dag max. 20 22 22 24 30 31 31 29 27 22
Nat min. 10 12 14 16 21 23 21 19 13 10
Vand 16 18 19 21 22 24 22 24 21 20

Personer:
Værelse 1:
Værelse 2:
Værelse 3:
Værelse 4:
Værelse 5:
venter på priser

 
Persondata information