• Information
  • Udflugter
  • Værd at se
  • Vejret

Sousse

Sousse er Tunesiens tredje største by med ca. 600.000 indbyggere. Byen ligger ud til Middelhavet i den sydlige ende af Hammametbugten og har i flere år været et vellidt rejsemål for danskere. Den er udover at være en badeby med flotte hvide sandstrande langs Middelhavet, også en moderne storby med shopping og er tilmed rig på masser af kulturoplevelser. Sousse blev grundlagt af fønikerne ca. år 900 f.kr.

Sousse er en traditionel, gammel afrikansk/arabisk by med et moderne fransk præg. Man kan fx besøge Medinaen i den gamle bydel, som er med på Unescos's verdensarvsliste, den store moské som er et historisk levn fra 800-tallet samt det nyrestaurerede bymuseum, der har en imponerende samling af flotte historiske mosaikker. Sousse er en levende by fuld af   kontraster. Når man sætter sig på en af de mange cafeer, fornemmer man hurtigt en stemning fyldt af mennesker, biler, bønneudråb fra minareten og de handlende. Klimaet er skønt,  hotellerne lækre med masser af faciliteter og underholdning og de brede sandstrande er i en særklasse for sig.

I Port El-Kantaoui (få kilometer nord for centrum af Sousse) ligger den hyggelige moderne lystbådehavn, som indbyder til en dejlig slentretur mellem de eksklusive både, cafeer, forretninger og restauranter. Et dejligt område, hvor man kan nyde en eftermiddag/aften på en af de mange restauranter/cafeer. Der er også en lille forlystelsespark "Hannibal
Park" fortrinsvis for børnene. 

I El Kantaoui findes to gode golfbaner, som har greens i verdensklasse, bl.a. Golf Kantaoui. Der kan reserveres/forespørges på tider direkte hos Sun Tours rejseleder på destinationen også inden afrejse. Se yderligere i fanebladet "Værd at se".

Sousse er en unik blanding af strand- og storbyliv og her er rammerne sat for en dejlig oplevelsesrig ferie for både børnefamilier og par.

Sun Tours har nøje udvalgt hoteller med god beliggenhed, høj standard og kvalitet! 
 

 

UDFLUGTER MED DANSK REJSELEDER:

 

Byrundtur i Sousse og Port El Kantaoui

Halvdagstur, kører som regel onsdag eftermiddag.

Ta’ med og få et førstehåndsindtryk af dit ferieområde. Vi kører via det mondæneområde kaldet Port El Kantaoui via Hammam-Sousse til Sousse, hvor vi spadserer gennem den spændende gamle arabiske bydel "Medina", der syder af stemning og handel. Vi gør stop ved flere forskellige traditionelle forretninger, og til sidst bliver der tid på egen hånd.

Vejledende priser: Voksen 40 TD (160 kr.) / Barn 20 TD (80 kr.)

 

Tæppe- og skindforretning

Halvdagstur, kører som regel fredag formiddag.

En tur til Sahline, hvor du får en fremvisning af de flotte håndknyttede tæpper, ser hvordan de knyttes og har også mulighed for at handle.

Vejledende priser: Gratis

 

Sejltur på Middelhavet med katamaranen ”Paradis”:

En dejlig afslappende sejltur på havet med mulighed for at bade, fiske eller blot nyde solen og turen. Hvem ved, måske ser vi delfiner. Sodavand/vand og årstidens frugt serveres under turen. Hvis man ønsker at tage på både safari-og sejlturen kan det sagtens lade sig gøre, da man kan tage på sejlturen på egen hånd.

Vejledende priser: Voksen 40 TD (160 kr.) / Barn 20 TD (80 kr.)

 

2-dags ørkensafari

2 dage med en overnatning, kører som regel fredag-lørdag.

En fantastisk og ubeskrivelig tur gennem landets flotte og varierede landskab, fra olivenlundene til Sahara ørkenen. Amfiteatret i El Jem, trogladytterne i Matmata, hvor dele af Star Wars blev optaget, saltsøen og oaserne, samt turen i bjergene i 4 -hjulstrækkere, er nogle af de ting, du får at se på denne spændende tur. Kamelridning i Sahara koster 25 TD per kamel.

Mad og hotelophold er inkl. i prisen, dog ikke drikkevarer. En KÆMPE oplevelse for livet.

Vejledende priser: Voksen 225 TD (900 kr.) / Barn 115 TD (460 kr.)

 

Friguira Palr, kamelridning og delfinshow

Halvdagstur, kører som regel torsdag eftermiddag.

Dette er en dejlig eftermiddagstur, hvor vi kører til Tunesiens største dyrepark, Friguia, beliggende for foden af Atlasbjergene. Der er først tid på egen hånd til at gå rundt og beundre dyrene i de meget smukke omgivelser. I parken findes masser af kameler, og dem skal vi selvfølgelig ride op. Kamelturen varer ca. 10 min. og er inkl. i prisen. Efter turen rundt i parken, tager vi plads i det flotte delfinanlæg og ser de skønne delfiner optræde for os. Derudover er der også mulighed for at svømme med delfinerne i det opvarmede bassin, hvilket er en fantastisk oplevelse. En super skøn tur og god valuta for pengene. Delfinsvømning koster 220 TD per person.

Vejledende priser: Voksen 80 TD (320 kr.) / Barn 40 TD (160 kr.)

 

 

UDFLUGTER PÅ EGEN HÅND:

Anti-Stress Hammam

Forkæl dig selv. Du bliver hentet på hotellet og kørt til Anti-Stress Hammam, hvor du i "Guldpakken", får både hammam, massage, fodbad og ansigtsmaske inkl. Du blir' "som født på ny",  det er for både kvinder og mænd. Guldpakken koster kun 75 TD og 5 TD for transport per person. Husk venligst 2 x bade/undertøj. Der kan købes kaffe, te og vand på stedet.

Vejledende priser: 75 TD per person + 5 TD til transport

 

Kamel karavane

En hyggelig og afslappende tur på kamelryg/hestevogn gennem olivenlundene i lokalområdet.

Vejledence priser: Voksen 40 TD (160 kr.) / Barn 20 TD (80 kr.)

 

Quads

Er du til kørsel på en ATV, så kan vi anbefale et sted, hvor du får mulighed for at køre både på vej og "off-road". Prisen er afhængig af maskinens størrelse. Varighed 2 timer.

Vejledence priser: Fra 50 TD per person

 

Golf

I Port El Kantaoui har vi den flotte golfbane "Kantaoui Golf" med to 18-hullers baner. Hvis du ønsker at gå en runde, kan det arrangeres gennem Sun Tours til en fordelagtig pris. Har du ikke udstyr med, kan man leje et ½ sæt for kun 25 TD.

Vejledende priser: 01.10.2013-31.05.2014 / 01.06.2014-30.09.2014:

1 runde (18 huller) 120 TD/90 TD, 4 dage (4 runder) 440 TD/330 TD, 5 dage (5 runder) 520 TD/390 TD, 6 dage (6 runder) 620 TD/450 TD. Køber man 5 eller 6 dage kan man fordele det over ferien, dog max. 2 dages pause. Forespørgsler mailes direkte til vores rejseleder Kirsten i Tunesien på e-mail: suntours@edentours.tn.

 

 

BEMÆRKNINGER GÆLDENDE FOR ALLE UDFLUGTER:

  • Udflugter kan ikke købes hjemmefra, men bestilles og betales direkte til vores rejseledere på destinationen.

 

  • Billetter kan købes hos vores rejseleder på destinationen på træffetiderne, som fremgår af informationsmappen på hotellet. Afhentningssted og-tid vil fremgå af billetten.

 

  • Tilmelding skal som regel ske senest dagen før inden kl. 12.00 og er bindende.

 

  • Alle udflugter skal betales kontant i Euro eller i det pågældende lands egen valuta. Der modtages desværre ikke kort.

 

  • Børnepriser er gældende til og med 11 år som udgangspunkt (Der kan være undtagelser). Børn under 2 år er gratis.

 

  • Ved ankomst til destinationen udleveres det aktuelle udflugtsprogram. Der tages forbehold for ændringer, variationer og aflysninger af udflugtsprogrammet.

 

  • Detaljeret information om udflugterne kan fås af vores rejseleder på destinationen ved ankomst.

 

 

 

Kasbah-Museet: Nyrenoveret museum med en stor samling af romerske mosaikker fra Sousse og omegn. Fra museet har man også en fantastisk udsigt over Sousse by. Museet har åbent tirsdag til søndag kl. 09.00  - 17.30.


Ribatten: Blev bygget af det arabiske dynasti, aglabidderne, og fungerede før som fort og  kloster. Ribatten ligger overfor Den Store Moske, ved indgangen til Medinaen.

 

Den store Moske: Et fantastisk bygningsværk fra 800-tallet.  Moskeen er speciel, da der ikke er en decideret minaret, men et tårn, hvorfra  der udråbes til bøn. Ikke-muslimer kan få adgang til moskeens forgård, hvorfra man kan se ind i bedesalen, og man skal være korrekt påklædt dvs. arme og knæ skal være dækket.


Katakomberne: I Bon Pasteur-katakomberne er der ca. 250 meter udgravet af de oprindelige 1500 lange gange, hvor ca. 15000 kristne romere blev begravet. Lukket om mandagen.

 

Medinaen: Der er både souvenirbutikker, tøj- og smykkeforretninger, boder med krydderier, slagterforretninger og markedet med fisk og frugt. I medinaen er der et utal af sælgere, der alle forsøger at gøre en god handel. Så husk, altid at "prutte om prisen", på nær når det gælder madvarer, for de er dygtige.

Vejret i Sousse

Gennemsnit Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov
Dag max. 20 22 22 24 30 31 31 29 27 22
Nat min. 10 12 14 16 21 23 21 19 13 10
Vand 16 18 19 21 22 24 22 24 21 20

Personer:
Værelse 1:
Værelse 2:
Værelse 3:
Værelse 4:
Værelse 5:
venter på priser

 
Persondata information