Sousse
 • Information
 • Fakta
 • Udflugter
 • Værd at se
 • Vejret

Sousse

Sousse er Tunesiens tredje største by med ca. 600.000 indbyggere. Byen ligger ud til Middelhavet i den sydlige ende af Hammametbugten og har i flere år været et vellidt rejsemål for danskere. Den er udover at være en badeby med flotte hvide sandstrande langs Middelhavet, også en moderne storby med shopping og er tilmed rig på masser af kulturoplevelser. Sousse blev grundlagt af fønikerne ca. år 900 f.kr.

Sousse er en traditionel, gammel afrikansk/arabisk by med et moderne fransk præg. Man kan fx besøge Medinaen i den gamle bydel, som er med på Unescos's verdensarvsliste, den store moské som er et historisk levn fra 800-tallet samt det nyrestaurerede bymuseum, der har en imponerende samling af flotte historiske mosaikker. Sousse er en levende by fuld af   kontraster. Når man sætter sig på en af de mange cafeer, fornemmer man hurtigt en stemning fyldt af mennesker, biler, bønneudråb fra minareten og de handlende. Klimaet er skønt,  hotellerne lækre med masser af faciliteter og underholdning og de brede sandstrande er i en særklasse for sig.

I Port El Kantaoui (få kilometer nord for centrum af Sousse) ligger den hyggelige moderne lystbådehavn, som indbyder til en dejlig slentretur mellem de eksklusive både, cafeer, forretninger og restauranter. Et dejligt område, hvor man kan nyde en eftermiddag/aften på en af de mange restauranter/cafeer. Der er også en lille forlystelsespark "Hannibal
Park" fortrinsvis for børnene. 

I El Kantaoui findes to gode golfbaner, som har greens i verdensklasse, bl.a. Golf Kantaoui.

Sousse er en unik blanding af strand- og storbyliv og her er rammerne sat for en dejlig oplevelsesrig ferie for både børnefamilier og par.

Fakta

 

Afstand til lufthavnLæs mere

Sousse: 50 km (45-60 min. med transferbus afhængigt af hotel)

 

Aktiv ferieLæs mere

Der findes næsten alle former for vandsport til billige penge langs stranden.

I El Kantaoui findes to gode golfbaner, som har greens i verdensklasse, bl.a. Golf Kantaoui. Der kan reserveres/forespørges på tider direkte hos Sun Tours rejseleder på destinationen også inden afrejse.

 

AnkomstLæs mere

Ved ankomst til Enfidha Lufthavn, står vores rejseledere klar til at tage i mod jer i ankomsthallen. De viser hen til transferbussen, såfremt man har bestilt det. Der holder taxaer udenfor ankomsthallen.

 

Beregnet flyvetidLæs mere

Ca. 3,5 timer. Der kan være sat mere eller mindre tid af afhængig af afrejselufthavn og flyselskab. Læs nærmere på billetten, når rejsen er bestilt.

 

BillejeLæs mere

Det er muligt at leje biler direkte på destinationen hos vores rejseledere.

 

Det lokale køkkenLæs mere

Det tunesiske køkken består af mange dejlige retter, masser af friske råvarer og krydderier, der "sætter prikken over i'et". Mange retter er tilberedt med lammekød eller fisk. Det franske køkken har dog også sat sit præg på landets retter, især hvad desserter angår. Tunesiske kager er ofte meget søde, men smager pragtfuldt.

Af de retter som kan nævnes findes Brik, en tynd friturestegt pandekage der spises til forret og kan indeholde f.eks. spejlæg, kartoffelmos, tun, kapers eller persille. Der spises desuden Ojja til forret, som er stærkt krydret røræg der serveres med rejer eller stærkt krydret merguez pølse. Chorba er en tomatsuppe med nudler, der ofte er lavet på fisk. Som mellemmåltid spises der ofte kikærtesuppe med harissa (Leblebi).

Af andre retter kan nævnes Markra, en kødret i tomatsovs eller Sjaksjuka, en grøntsagsret med spejlæg, ofte krydret med chilipeber. Sidst men ikke mindst kan den tunesiske nationalret Cous-cous nævnes. Det er dampkogte semuljegryn med friskkogte grøntsager, samt kød, fisk eller kylling.

Tunesien har sin egen vinproduktion, hvorfor der kan kjøbes både rød, vin og rosé. Den tunesiske øl hedder Celtia. Der findes figenbrændevin og dadellikør.

 

Byens størrelseLæs mere

Der bor ca. 10 millioner indbyggere i hele Tunesien.

Sousse: 600.000 indbyggere

 

DrikkevandLæs mere

Det anbefales at drikke vand fra flaske.

 

ElektricitetLæs mere

220 V

 

HelligdageLæs mere

 

Butikker og banker kan være lukket på disse dage.

 

1. januar, Nytårsdag

14. januar, Revolutionens- og ungdommensdag

20. marts, Selvstændighedsdag

9. april, Martyrernesdag

1. maj, Arbejdernes internationale kampdag

25. juli, Republikkens dag

28. juli, Aid el Fitr, afslutning på ramadanen

13. august, kvindedag

4. oktober, Aid el Idha, den store fårefest

15. oktober, Befrielsesdagen

25. otober, Arabisk nytår

 

NattelivLæs mere

Der findes et godt natteliv med store diskoteker og hyggelige barer i både Sousse og Port El Kantaoui.

 

Offentlig transportLæs mere

Det er billigt at køre med taxa. Startgebyret er på ca. 0,450 TD og der tillægges 50 % i natgebyr. Fra Sousse til Port El Kantaoui koster det ca. 6 TD at køre. Desuden forefindes der lokalbusser.

 

ShoppingLæs mere

Man kan shoppe i Sousse medina, samt i de flotte indkøbscentre. Her skal der helst pruttes om priserne. Butikkerne er lukket for siesta mellem ca. kl. 13.00-15.00. Man kan med fordel købe ægte håndknyttede tæpper, lædervarer, sko, keramik og smykker.

 

StrandeLæs mere

Man bør helst ikke bade topløs eller nøgen af hensyn til lokalbefolkningen der hovedsageligt er muslimer. Så snart stranden forlades, bør man klæde sig derefter.

Strandene er lavtvandede brede sandstrande med dejligt hvidt sand og krystalklart vand

 

TelefonLæs mere

God mobildækning de fleste steder.

Til dansk nr.: 0045 + abonnentens nr.

Til græsk nr.: 00216 + abonnements nr.

 

TidsforskelLæs mere

- 1 time i sommermånederne, da der ikke findes sommertid. Om vinteren er klokken det samme i Danmarks, som i Tunesien.

 

TransferLæs mere

Bustransport til/fra lufthavnen på destinationen kan tilkøbes ved bestilling. Prisen afhænger af hvilket område man skal til. Se prisen i bookingdelen, når rejsen bestilles.

 

ValutaLæs mere

Der bruges Tunesiske Dinarer (TD), som er en lukket valuta. Det betyder, at man hverken kan veksle til eller fra Tunesiske Dinarer udenfor Tunesien. Man kan medbringe danske kroner, Euro eller evt. Amerikanske Dollars, som kan veksles i Tunesien til Tunesiske Dinarer. Har man overskud af Tunesiske Dinarer på hjemrejsen, kan de veksles tilbage i lufthavnen inden hjemrejse.

Udflugter

 

Udflugter med dansk rejselederLæs mere

Byrundtur

Tag med på en inspirerende tur rundt i din ferieby!

Efter en tur gennem Sousse skal vi ind til den gamle traditionelle bydel, medinaen. Vi går igennem de snævre og snoede gader mens vi oplever den arabiske atmosfære og det helt specielle liv, der udspiller sig bag den store, gyldne bymur. Her skal vi opleve det pulserende fiske- og grøntsagsmarked, den søde parfumehandler Kamel og de funklende gader, hvor der sælges smykker.

Tunesien har masser af unikke håndværk at tilbyde; læder og tæpper bliver på dansk vist frem ved Medina City Center mens der nydes den klassiske, tunesiske drik myntethe.

Ved den eksklusive forstad Kantaoui lader vi os fortrylle af den luksuriøse stemning. Vi besøger marinaen, hvor vi oplever store både, der ligger side om side med restauranter og souvenirforretninger.

Byrundturen er en meget interessant og inspirationsrig tur at starte ferien med – sprængfyldt med kontraster fra gammel, arabisk charme til luksuriøs atmosfære.

Udflugten kan købes hjemmefra og på destinationen. Har du allerede bestilt din rejse, kan udflugten tilkøbes ved telefonisk henvendelse på 70 23 07 20 eller via dit kundecenter her.

Vejledende pris: Voksne kr. 150 / børn (u. 12 år) kr. 50

Udflugten kan købes, hvis du bor i Sousse eller Port el Kantaoui.


Tunesernes hverdag

Oplev de lokales daglige gang på denne hyggelige halvdagstur.
Vi skal besøge nogle af de små landsbyer syd for Sousse, hvor turister ikke normalt kommer. Derfor er der mulighed for at opleve et mere autentisk Tunesien, hvor de kulturelle normer er intakte. 
Vi skal opleve et traditionelt marked hvor der er et stort udvalg af lokale varer, så vi kommer til at se, hvad der bruges i den tunesiske dagligdag og duften er betagende af røgelse og de friske krydderier. Tempoet er hurtigt og man skal være vågen, når der skal handles, for her benytter man sig stadig af at "prutte om priserne".
I Kniss spadserer vi en tur rundt i byen, hvor vi erfarer det ældgamle kunsthåndværk, vævning af tæpper, og ser hvordan mændene står bøjet over deres håndværk i de åbne værksteder. Vi besøger en af de ældre, lokale vævere i hans hjem, hvor han både åbner op for sit værksted, hvor man også kan se de flotte tæpper, han selv laver – og han åbner også op til den private del af huset, hvor der ikke er gjort noget ud af at pynte op for turister, men som i stedet giver et billede af, hvordan den almene tuneser bor og lever i hverdagen.
Efter besøget i væverbyen går turen til Monastir. Her hviler landets første præsident, Habib Bourgiba. Han er en af den tunesiske histories stoltheder og det ses i det smukt dekorerede mausoleum.  Her vil der være lidt tid på egen hånd, hvor det imponerende mausoleum kan besøges. Stemningen kan også nydes på en af de mange lokale cafeer, fra Ribatten eller den charmerende marina. 
En rigtig hyggelig tur med mange gode indtryk og en spændende måde at komme ud at se nogle lokale steder i området nær din ferieby.
Vejledende pris: Voksne kr. 200 - børn kr. 100

 

EcoVillage - Kameltur

I flere tusinder år har kamelen været et af de vigtigste transportmidler på kanten af Sahara, og mange kalder også Tunesien for Kamelernes Land.
Vi giver dig hermed en unik mulighed for at opleve dette specielle dyr de lange ben, store øjne og puklen på ryggen på bedst mulige måde. Uden for Sousse ligger olivenlundene og breder sig ud over landskabet, og i et naturskønt område ligger det nyåbnede EcoVillage. På denne farm er alt økologisk og taget hånd om med nænsomme, kærlige hænder – alt fra oliven til kameler.
Med gyngende bevægelser tager de charmerende dyr os med på en afslappende tur ud i de smukke olivenlunde. Foretrækker du lyden fra hestenes hove over stien, er der også mulighed for at nyde turen fra hestevogn.
Udover den hyggelige ridetur i naturen, byder EcoVillage også på et besøg ved de sjove strudse. Her vil en rundtur i strudsefarmen give indblik i de specielle dyrs liv fra æg til de langhalsede strudses voksne liv.
Her er mulighed for en kølig forfriskning i skyggen samt en bid lækker berberbrød ved det traditionelle hus med dets lille lerovn.
En hyggelig formiddag for hele familien!
Medbring: Kamera, behagelige bukser, kasket mod solen samt drikkepenge.

 

Dyrelyde og delfiner

Som på den afrikanske savanne tramper, trutter og tumler dyrearter fra hele kontinentet rundt i Friguia dyrepark. Dyr til vands, lands og i luften leger og underholder for børn og voksne.
Halvdagsturen til Friguia dyrepark er en rigtig god oplevelse for alle, der holder dyrerigets stjerner kært.
Vi besøger dyr i stemningsfulde omgivelser inspireret af Afrikas lokalbefolkning og kultur.
Parkens undervandsstjerner, delfinerne, giver den gas og tempo i et show med leg og sjov i deres flotte vandarena.  
En rigtig ferietur - hyggelig, underholdende og imponerende.
Medbring: Kamera, penge og godt humør. Ønsker du at svømme med delfiner, skal du medbringe badetøj og håndklæde.
Udflugten er inkl. entre og transport
Udflugten kan købes i sommerperioden.
Vejledende pris: Voksne kr. 230 / børn kr. 115
Der er mulighed for at svømme med delfinerne mod en ekstrabetaling på 150 tunesiske dinar. Dette arrangeres på destinationen.

 

Ørkensafari

Vi sætter kursen sydpå mod det gamle romerske amfiteater i El Jem. Det er et af verdens største og betragtes som det smukkest velbevarede bygningsværk, romerne opførte i Nordafrika.

Gennem olivenlunde kommer vi mod Gabès , hvor vi oplever plantevæksten aftage kraftigt og at det ikke varer længe, før vi når Matmatabjergene.

I Matmata bor troglodytter i kalkstenshuler under jordoverfladen. Sådan har disse berberfamilier levet gennem de sidste 3.000 år – vi skal naturligvis besøge en af hulerne og se familiens fascinerende måde at leve på. Den første af Star Wars-filmene blev i sin tid optaget i Matmata og nogle af rekvisitterne derfra står stadig på hotel Sidi Driss, hvor vi skal nyde vores tunesiske frokost. Derefter går turen mod vest ad en vej, hvor vi ofte ser beduintelte samt store dromedar- og gedeflokke.

Sidst på eftermiddagen er der mulighed for at ride på kameler ud i ørkenen. Dette er en oplevelse, man aldrig glemmer. Forhåbentlig ser vi den fantastiske solnedgang over sandklitterne.

Førstedagen slutter vi af i Douz, også kaldt Ørkenens Port, hvor vi indlogeres på et hotel i udkanten af Sahara-ørkenen. Det lækre trestjernede hotel er udstyret med både en mineralvandspool og en almindelig pool til fri afbenyttelse. På hotellet får vi en lækker buffet og tid til at slappe af, inden en ny dag fyldt med oplevelser venter.

Efter morgenmaden sætter vi kursen mod Chott el Jerid. Her skal vi nyde den smukke solopgang og se lyset spejle sig i den udtørrede saltsø, der er Tunesiens største og et af landets flotteste naturfænomener.

Senere når vi Degache, en oase kendt for sine mange daddelpalmer. Vi ser, hvorledes "intensivt landbrug" foregår. Vi spadserer gennem oasen og kommer dermed helt tæt på planteverdenen på kanten af ørkenen.

Derefter kører vi i Land Rover op i Atlasbjergene. Vi stopper i den lille landsby Chebika, hvor der er mulighed for at få billeder med hjem af nogle af naturens mest fantastiske landskaber.

Ved middagstid når vi byen Gafsa, hvor vi spiser frokost, inden turen går nordpå igen til den hellige by Kairouan, der er den første by i Nordafrika grundlagt af araberne. Her stopper vi ved Den Store Moske, som vi kan beundre oppefra.

Bussen vender derefter tilbage mod Sousse og Hammamet efter to oplevelsesrige dage!

Turen er inkl. halvpension, overnatning og entreer, men ekskl. drikkevarer, eventuelt singletillæg, kamelridning og drikkepenge.

Husk: Kamera, mønter, løse bukser til kamelridning, skiftetøj, badetøj til mineralpool, 25 TND til eneværelse/kamelridning.

Der tages forbehold for evt. ændringer i ruten på ørkensafarien.

Udflugten kan købes hjemmefra eller på destinationen. Har du allerede bestilt din rejse, kan udflugten tilkøbes ved telefonisk henvendelse på 70 23 07 20 eller via dit kundecenter her.

Vejledende pris: Voksne kr. 800 / børn (u. 12 år) kr. 400

Udflugten kan købes, hvis du bor i Sousse, Port el Kantaoui eller Hammamet.


 

 

Udflugter på egen hånd Læs mere


Krop og sjæl

Det er vigtigt at forkæle sig selv!
Anti Stress Hammam er et traditionelt hammam på en ny måde. Her vil du opleve den ægte tunesiske hammam i helt unikke omgivelser. Udover det traditionelle hammam, tilbydes en lang række moderne wellness-behandlinger.

Anti Stress Hammam lægger stor vægt på, at gæsterne får en god oplevelse i en afslappet atmosfære. De professionelle medarbejdere anvender naturprodukter.

De fleste af Sun Tours’ gæster nyder den populære Guldpakke, der indeholder flere forskellige behandlinger og massage. Inde i selve hammamet vil der være lækre anti-stress aromaer. Når du er blevet opvarmet og huden er blevet blød, vil du blive skrubbet over hele kroppen. Nu er huden frisk, ren og klar til at modtage vitaminer fra algebehandlingen, som vil blive smurt ud på hele kroppen. Håret bliver forkælet med en naturlig hårmaske og fødderne kommer i et blødgørende fodbad. 

Efter selve hammamet er du helt afslappet og nu skal du have ansigtsmaske og Anti Stress massage over hele kroppen.  Hele behandlingen varer ca. to til to en halv timer. Derefter er du som født på ny. 
Diverse som skrubbehandske, økologisk sæbe, shampoo og håndklæder er inkluderet i prisen.
Du kan også få mandara- og shiatzumassage. Rejselederne har prisliste og flere forslag til behandlinger.

Hammamet henvender sig både til mænd og kvinder, men mænd og kvinder får behandlingen på forskellige tidspunkter.  
Når du går i hammam i Tunesien, er du delvist påklædt, husk derfor badetøj. 

Efter en vidunderlig behandling kan du købe en dejlig fire-retters middag for kun 30 TND. Denne tunesiske middag nydes i et afslappende miljø ved Hammam Anti Stress. Middagen skal bestilles på forhånd og drikkevarer kan købes på stedet.

 

Quads

Er du til kørsel på en ATV, så kan vi anbefale et sted, hvor du får mulighed for at køre både på vej og "off-road". Prisen er afhængig af maskinens størrelse. Varighed 2 timer.

Vejledence priser: Fra 50 TD per person

 

Golf

I Port El Kantaoui har vi den flotte golfbane "Kantaoui Golf" med to 18-hullers baner. Hvis du ønsker at gå en runde, kan det arrangeres gennem Sun Tours til en fordelagtig pris. Har du ikke udstyr med, kan man leje et ½ sæt for kun 25 TD.

Vejledende priser: 01.10.2013-31.05.2014 / 01.06.2014-30.09.2014:

1 runde (18 huller) 120 TD/90 TD, 4 dage (4 runder) 440 TD/330 TD, 5 dage (5 runder) 520 TD/390 TD, 6 dage (6 runder) 620 TD/450 TD. Køber man 5 eller 6 dage kan man fordele det over ferien, dog max. 2 dages pause. Forespørgsler mailes direkte til vores rejseleder Kirsten i Tunesien på e-mail: suntours@edentours.tn.

 

Bemærkninger gældende for alle udflugterLæs mere

 

 • Udflugter kan ikke købes hjemmefra, men bestilles og betales direkte til vores rejseledere på destinationen.

 

 • Billetter kan købes hos vores rejseleder på destinationen på træffetiderne, som fremgår af informationsmappen på hotellet. Afhentningssted og-tid vil fremgå af billetten.

 

 • Tilmelding skal som regel ske senest dagen før inden kl. 12.00 og er bindende.

 

 • Alle udflugter skal betales kontant i Euro eller i det pågældende lands egen valuta. Der modtages desværre ikke kort.

 

 • Børnepriser er gældende til og med 11 år som udgangspunkt (Der kan være undtagelser). Børn under 2 år er gratis.

 

 • Ved ankomst til destinationen udleveres det aktuelle udflugtsprogram. Der tages forbehold for ændringer, variationer og aflysninger af udflugtsprogrammet.

 

 • Detaljeret information om udflugterne kan fås af vores rejseleder på destinationen ved ankomst.

 

Værd at se 

 

Markeder

Finder sted én gang om ugen i alle byer. Åbner om morgenen og lukker ned omkring kl. 13.00-14-00. Torsdagmarkedet i Hergla er et af de nærmeste og typiske markeder.

 

Kasbah-Museet

Nyrenoveret museum med en stor samling af romerske mosaikker fra Sousse og omegn. Fra museet har man også en fantastisk udsigt over Sousse by. Museet har åbent tirsdag til søndag kl. 9.00 - 17.30.


Ribatten

Blev bygget af det arabiske dynasti, aglabidderne, og fungerede før som fort og  kloster. Ribatten ligger overfor Den Store Moske, ved indgangen til Medinaen.

 

Den store Moske

Et fantastisk bygningsværk fra 800-tallet.  Moskeen er speciel, da der ikke er en decideret minaret, men et tårn, hvorfra  der udråbes til bøn. Ikke-muslimer kan få adgang til moskeens forgård, hvorfra man kan se ind i bedesalen, og man skal være korrekt påklædt dvs. arme og knæ skal være dækket.

 


Katakomberne

I Bon Pasteur-katakomberne er der ca. 250 meter udgravet af de oprindelige 1.500 lange gange, hvor ca. 15.000 kristne romere blev begravet. Lukket om mandagen.

 

Medinaen

Der er både souvenirbutikker, tøj- og smykkeforretninger, boder med krydderier, slagterforretninger og markedet med fisk og frugt. I medinaen er der et utal af sælgere, der alle forsøger at gøre en god handel. Så husk, altid at "prutte om prisen", på nær når det gælder madvarer, for de er dygtige.

Vejret i Sousse

Gennemsnit Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov
Dag max. 20 22 22 24 30 31 31 29 27 22
Nat min. 10 12 14 16 21 23 21 19 13 10
Vand 16 18 19 21 22 24 22 24 21 20

Personer:
Værelse 1:
Værelse 2:
Værelse 3:
Værelse 4:
Værelse 5:
venter på priser

 
Persondata information