Gran Canaria
 • Information
 • Fakta
 • Udflugter
 • Værd at se
 • Vejr og kort

Gran Canaria

Gran Canaria er med sine mange solskinsdage den mest populære af de kanariske øer.

Øen er den tredjestørste i ø-gruppen og har alt, hvad der skal til for, at hele familien får en dejlig ferie. Her er et skønt klima, en helt speciel atmosfære, samt et hav af forskellige faciliteter og udflugtsmuligheder.

Uanset om du ønsker at udforske den storslåede natur, shoppe, nyde de kilometerlange strande eller det pulserende natteliv, så opfylder Gran Canaria disse ønsker.

Øen har et meget afvekslende klima, hvis du en dag ønsker en pause i solbadningen, kan du tage en lokal bus eller leje en bil, og du vil opleve en ø med fyrreskove, sneklædte bjergtoppe, sommergrønne landskaber og dale, hvis klima minder om Caribien med sukkerrør og bananplantager.

Endvidere kan man opleve ørken på den sydlige del af øen ved Maspalomas sandbankerne. Vi har hoteller i dette område, samt i nabobydelen Playa del Ingles. Cirka 25 km væk ligger Puerto Rico og yderligere 10 km væk ligger Puerto de Mogán (Mogan). Sidstnævnte har et dejligt marked på den idylliske havn, hvor der findes masser af fiskerestauranter, butikker og en mindre sandstrand.

Ønsker du at spille golf under dit ophold på Gran Canaria, vil vores guideteam være behjælpelig med at booke tider. Læs mere om priserne på golf under 'Fakta'.

Læs mere om byerne ved at vælge i menuen til højre.


Fakta

Afstand til lufthavnLæs mere

Playa del Ingles: 30 km (30-40 min. med transferbus)

Maspalomas (og Meloneras): 35 km (40-50 min. med transferbus)

Puerto Rico: 50 km (60-75 min. med transferbus)

Mogan (Puerto de Mogán): 60 km (60-90 min. med transferbus)

 

Aktiv ferieLæs mere

Der findes næsten alle former for vandsport på øen. Desuden er der mulighed for at spille tennis og squash, windsurfe, vandski, ridning og ikke mindst kamelridning i Maspalomas ørkenen. Der er også mulighed for at vandre på øen. Sportsfiskeri fra båd der sejler fra Puerto Rico.

I Maspalomas ligger Holiday World, et mindre tivoli med rustjebaner og karruseller, samt pariserhjul. Desuden også et center med videospil, forlystelser, bowling og meget mere. Godt center for de mindste.

Der findes også et stort udvalg af Golf på øen. Alt udstyr og golfvogn kan lejes på banerne. Hør mere hos vores rejseledere på destinationen ved ankomst.

 

AnkomstLæs mere

Ved ankomst til Las Palmas Lufthavn, står vores rejseledere klar til at tage i mod jer i ankomsthallen. De viser hen til transferbussen, såfremt man har bestilt det. Der holder taxaer udenfor ankomsthallen.

 

BillejeLæs mere

Det er muligt at leje biler, scootere, cykler og lign. på øen. Vi kan desværre ikke booke det hjemmefra, men vores rejseledere kan være behjælpelig med reservation, når I ankommer til Gran Canaria. Det anbefales at leje en bil, da øen er forholdsvis stor og der er motorvej nogle steder.

 

Beregnet flyvetidLæs mere

Ca. 5,5 timer. Der kan være sat mere eller mindre tid af afhængig af afrejselufthavn og flyselskab. Læs nærmere på billetten, når rejsen er bestilt.

 

Det lokale køkkenLæs mere

Det lokale køkken er spansk med kanariske specialiteter, som inspireret af det spanske fastland samt dele af Afrika. Tapas med tapenader, skinker, chorizo, brød, Manchego oste, gedeoste, hvidløgsrejer, dadler svøbt i bacon og mange flere små retter, kan man få en del steder. Desuden er de kanariske rynkede kartofler med mojosauce (Papas arrugadas) at finde på de fleste menukort. Typisk set er også paella, en risret med skaldyr, kylling eller blot grøntsager. Der er masser af muligheder for at spise fisk, især hvis man vælger en af de mange restauranter på havnen i Puerto de Mogán. 

Der findes drikkes spanske vine på Gran Canaria, f.eks. fra vinproducenten Torres. Desuden drikkes der øl, typisk San Miguel, eller sangria, forfriskende drink, som serveres i kander på bordet, lavet af rødvin, appelsin, jordbær, danskvand m.v.

 

DrikkevandLæs mere

Bør ikke drikkes, men kan bruges til at lave kaffe/te med og børste tænder. Vi anbefaler flaskevand.

 

ElektricitetLæs mere

220 V

 

GolfLæs mere

Gran Canaria har et godt udvalg af 18-hullers golfbaner og i vinterhalvåret er vejret perfekt til at spille i. Der findes fire større golfbaner på sydkysten, hvor feriebyerne Playa del Ingles og Puerto Rico ligger. Golf Maspalomas ligger i udkanten af Playa del Ingles, tæt ved de store sanddyner. Desuden findes Meloneras Golf og Salobre Golf i nærheden. Salobre Golf har både en nordlig og en sydlig 18-hullers golfbane tilknyttet.

Vest for Puerto Rico ligger banen Anfi Tauro, som er en fantastisk bane med en imponerende udsigt og en moderne opbygning. Her findes en par 3 bane. Desuden findes der to golfbaner i nærheden af hovedstaden Las Palmas. Der kan reserveres tid ved vores rejseledere på destinationen. Der kan på alle baner lejes udstyr og buggy. Bemærk at der kan være krav til handikap.

Bane:

Pris på 18 huller:

Anfi Tauro

105€

Maspalomas Golf

104€

Meloneras Golf

124€

Salobre Norte (Nord)

85€

Salobre Sur (Syd)

105€

HelligdageLæs mere

1. januar, Nytårsdag

6. januar, Helligtrekonger

Februar, sidste dag i måneden er Fastelavn (Karneval i Palma på Mallorca)

1. marts, De Baleariske Øers nationaldag (Menorca og Mallorca)

Påskeugen, Langfredag og Skærtorsdag (”Semana Santa”: Optog i Palma på Mallorca med dragter og figurer)

1. maj, Arbejdernes internationale kampdag

30. maj, Kanarieøernes dag

23.-24. juni, Sankt Hans aften med bål og fyrværkeri

Juli, sidste uge i måneden er der folkemusikfestival i Soller på Mallorca

15. august, Jomfru Marias Himmelfart

12. oktober, Spaniens Nationaldag

1. november, Allehelgensdag

6. december, Grundlovsdag

8. december, Den ubesmittede undfangelse

25. december, 1. juledag

28. december, de naive sjæles dag (Lidt ligesom 1. april, kun på de kanariske øer)

 

KlapvognLæs mere

Skal medbringes hjemmefra eller kan lejes hos www.solmobility.com.

 

NattelivLæs mere

Der er et festligt natteliv i både Puerto Rico og Playa del Ingles. I de sene nattetimer foregår det i Puerto Rico shoppingcenterent i bunde af Puerto Rico. I Playa del Ingles er der hovedsageligt natteliv omkring Kasbah inkøbscenteret, hvor "Hullet" ligger. Det er et form for underjordisk center der er fyldt med barer og diskoteker. Her findes bl.a. skadinaviske barer, hollandske barer og engelske pubs. Desuden ligger det store Pacha diskotek tæt på "Hullet". 

Det store Yumbo Center i Playa del Ingles huser også masser af barer og diskoteker, som åbner senere på aftenen, når shoppingbutikkerne lukker ned. Centeret er kendt for at tiltrække homoseksuelle. Der er mulighed for at se dragshows flere steder i centeret.

Nattelivet i Puerto Rico og Playa del Ingles er hovedsageligt for turister. Ønsker man et mere sofistikeret natteliv i stil med det danske, skal man bevæge sig til Las Palmas, som er en storby, hvor der bor mange lokale indbyggere.

 

Offentlig transportLæs mere

Der er gode busforbindelser på øen som knytter alle feriebyerne sammen, samt bus til hovedstaden og storbyen Las Palmas. I Puerto Rico er der en busstation nede i byen, samt stoppesteder flere steder i byen. I Playa del Ingles og Maspalomas (Meloneras) findes der flere busstationer og stoppesteder.

Det er nemt at fange en taxa, hvorend man befinder sig.

 

ShoppingLæs mere

Der findes et rigtig godt udvalg af shopping i de store indkøbscentre i Las Palmas, hvis man vil handle mærkevarer og internationale mærker. I både Puerto Rico, Puerto de Mogán (Mogan), Maspalomas (Meloneras) og Playa del Ingles findes der shoppingcentre med butikker og souvenirs. De mest eksklusive butikker ligger i Meloneras, som er naboområde til Maspalomas.

En lille halv times kørsel fra Playa del Ingles i retning mod lufthavnen finder man det store Atlantico Shopping Centre, som ligger langs motorvejen ved den lille by Vecindario. Her findes et stort udvalg.

Da Gran Canaria er et toldfrit område, kan man med fordel købe lædervarer, elektronik, cigaretter, spiritus, vin og designertøj. Dog skal man være opmærksom på, at der sælges en del kopivarer.

 

StrandeLæs mere

Der findes fantastiske strande hele vejen langs sydkysten, samt en dejlig sandstrand i Las Palmas langs strandpromenaden. Playa del Ingles har den længste finkortnet sandstrand på 6 km med krystalklart vand og masser af vandsportsaktiviteter. Yderst børnevenlig. Man kan slentre langs stranden helt til Maspalomas ørkenen og fyrtårnet i Meloneras bydelen. Her kommer man forbi nudiststranden.

I Puerto Rico findes der to sandstrande. Stranden ved havnen, tæt på byen, samt den kundstige Amadores stranden på den anden side af bjerget, hvor vandet er helt krystalblåt. Man kan gå stien på bjerget med udsigt over havet fra den ene strand til den anden.

I Puerto de Mogán (Mogan) ligger der en mindre sandstrand i byen lige ved havnen. Den er skøn og charmerende.

Der findes også en dejlig strand ved Anfi, som hedder Anfi Del Mar der ligger mellem Arguineguin og Puerto Rico. Her er der gode restaurantmuligheder og en fantastisk stemning med flere arealer, hvor man kan sidde og nyde udsigten over havet.

 

TelefonLæs mere

God mobildækning de fleste steder.

Til dansk nr.: 0045 + abonnentens nr.

Til spansk nr.: 0034 + abonnements nr.

 

TidsforskelLæs mere

- 1 time og følger vores sommertid

 

TransferLæs mere

Bustransport til/fra lufthavnen på destinationen kan tilkøbes ved bestilling. Prisen afhænger af, hvilket område man skal til. Se prisen i bookingdelen, når rejsen bestilles. Transfertiderne er vejledende, da det afhænger af antal hotelstop.

 

ValutaLæs mere

Der bruges Euro. 1 Euro = ca. 7,45 kr. Hæveautomater findes i alle bydele.

 

Øens størrelseLæs mere

Der bor ca. 840.000 indbyggere på hele øen. 

Las Palmas: ca. 340.000 lokale indbyggere

Maspalomas/Playa del Ingles: ca. 45.000 indbyggere inkl. turister

Udflugter

 

Udflugter med dansk rejseleder Læs mere

 

Afrikat Cruise

Nyd en dejlig dag på vandet med solbadning, mulighed for snorkling og oplev en af Gran Canarias små vidundere. Katamaran-båden afgår fra Puerto Rico havn og vil sejle langs kysten mod Puerto de Mógan-bugten. Der vil være mulighed for at bade direkte fra båden, og her kan der også prøves vandscootere og andre vandaktiviteter.
Vejledende pris: Voksne kr. 370 - Børn kr. 225.

 

Multiacuatic – hval og delfinsafari

På denne formiddagstur skal vi ud og lede efter delfiner. De smukke og nysgerrige dyr holder nemlig til ud for Gran Canarias kyst. På turen derud vil der være mulighed for at nyde solen fra det øverste dæk, mens kaptajnen sætter kursen. Efter vi forhåbentligt har hilst på vores venner i havet, kan I nyde udsigten samt en forfriskning om bord på båden. 
Vejledende pris: Voksne kr. 225 - Børn kr. 110.

 

Solkysten

Velkommen på solkysten. Gran Canarias fantastiske solkyst har alt, hvad hjertet begærer. Vi starter med et besøg på markedet i Arguineguin, hvor man kan prutte om priserne med de lokale sælgere. 
Derefter begiver vi os til Playa de Amadores, der er en kunstigt anlagt strand lidt øst for Puerto Rico med sand, der er importeret fra Caribien.
Turen går senere 11 km op i landet, hvor vi stopper i Mogán og får en lækker tapas-anretning med drikkevarer. 
Turens sidste stop er Puerto de Mogán, der er en dejlig, lille fiskerby med lystbådehavn.
Vejledende pris: Voksne kr. 270 - børn kr. 135. 

 

Udflugter på egen håndLæs mere

Palmitos Park

Skøn dyrepark udenfor Maspalomas. Her er der et stort udvalg af almindelige og eksostiske dyrearter. Der er delfinshow, papegøjeshow, ørneshow og meget mere i løbet af dagen. Parken er bygget ind i den natur, som Gran Canaria byder på, hvilket giver et ulitmativ oplevelse af at være en del af naturen og dens dyreliv. Der går lokalbusser lige til døren. Parken ligger tæt på Aqua Sur vandlandet.

 

Aqua Sur

Gran Canaris enorme vandland med omkring 30 vandforlystelser. Der er også minigolf. Vandlandet ligger udenfor Maspalomas, tæt på Palmitos Park. Der kører lokalbusser lige til døren.

 

Sioux City

Realistisk cowboyland der oprindeligt blev bygget, da der i 1970'erne skulle indspilles en westernfilm. Nu er det en temapark med aktiviteter for hele familie. Man kan tage derud og opleve den lille cowboyby i dagtimerne med barpiger, sheriffer, heste og cancan-piger, men sjovest er fredag aften, hvor der er show og der serveres grillbuffet, samt danses i saloonen til ægte westernmusik. Ligger udenfor San Agustin, nabobyen til Playa del Ingles.

 

Bemærkninger gældende for alle udflugterLæs mere

 

 • Udflugter kan ikke købes hjemmefra, men bestilles og betales direkte til vores rejseledere på destinationen.

 

 • Billetter kan købes hos vores rejseleder på destinationen på træffetiderne, som fremgår af informationsmappen på hotellet. Afhentningssted og-tid vil fremgå af billetten.

 

 • Tilmelding skal som regel ske senest dagen før inden kl. 12.00 og er bindende.

 

 • Alle udflugter skal betales kontant i Euro eller i det pågældende lands egen valuta. Der modtages desværre ikke kort.

 

 • Børnepriser er gældende til og med 11 år som udgangspunkt (Der kan være undtagelser). Børn under 2 år er gratis.

 

 • Ved ankomst til destinationen udleveres det aktuelle udflugtsprogram. Der tages forbehold for ændringer, variationer og aflysninger af udflugtsprogrammet.

 

 • Detaljeret information om udflugterne kan fås af vores rejseleder på destinationen ved ankomst.

 

Værd at se 

Oplevelser for hele familienLæs mere

Skal hele familien have en uforglemmelig fællesoplevelse, så prøv en sejltur på Atlanterhavet. Enten en hval- eller delfinsafari, hvor du oplever de fantastiske dyr på ”hjemmebane”.

Specielt for børnene kan vandlandet ”Aqualand” i Maspalomas anbefales. Ligeledes ”Palmitos Park” , som er den store dyrepark også beliggende i Maspalomas. Her er bl.a. komodovaraner, krokodiller og ikke mindst den store hvidhovedet havørn.

MarkederLæs mere

Alle markederne sælger tøj, lædervarer, smykker, solbriller, håndlavede produkter, frugt og grønt.

Tirsdag: Arguineguin - største marked på øen

Onsdag: Maspalomas og Vecindario

Fredag: Puerto de Mogán - hyggeliste marked på havnen

Lørdag: Maspalomas og Valsequillo - mest lokale marked med bl.a. nye jordbær

Weekend: San Mateo - ost og lokale grøngtsager fra bønderne

ShoppingLæs mere

Gran Canaria er et frihandelsområde, og derfor kan man gøre mange gode handler indenfor mange forskellige produkter. Meget af handlen foregår i de store centre i San Agustín, Playa del Inglés og Puerto Rico. Her er masser af forskellige og attraktive butikker, så der er god basis for at shoppe igennem.

Puerto de MogánLæs mere

Lidt vest for for Puerto Rico ligger Puerto de Mogán, også kaldet lille Venedig. Det er en fredelig og charmerende by med kanaler, romantiske gader med hyggelige cafeér, samt en helt speciel byggestil. Nede ved havnen er der en helt særlig atmosfære. Endvidere er byens ugentlige marked bestemt også et besøg værd. Der er et stort udvalg af fiskerestauranter langs havnen.

Las PalmasLæs mere

Gran Canarias hovedstad, som er en kulturperle uden lige. Tag på byvandring i den gamle bydel, hvor man finder den gamle Santa Ana Katedral, Columbus' hus og selve biskoppens palads. Eller besøg byens store handelscentrum, Puerto de la Luz. Byen er absolut et besøg værd med sine teatre, museer og sin storslåede arkitektur. Besøg havnen eller den skønne strandpromenade der ligger ned til en dejlig sandstrand - lige midt i byen. Det tager 1-1,5 time med lokalbus. Kører man i lejet bil, kan der parkeres i parkeringshuse mod betaling.

Maspalomas ørkenenLæs mere

Maspalomas er berømt for sit kilometer lange areal af sandbanker med helt fint, gyldent sand. Området er et naturreservat med yderst spartansk vegetation men med et rigt og spændende dyreliv. I forlængelse af sandbankerne finder man en eksotisk lagune, som man kan komme hen til på kamelryg. Man kan kombinere turen med strandbesøg ved Masplomas eller Meloneras.

En af verdens smukkeste strandeLæs mere

På Gran Canarias sydside ligger den 800 m lange strand Amadores. Vandet er krystalklart, og stranden er meget børnevenlig, da den er afskærmet fra bølger og både. Stranden fik i 2004 det præstigefyldte blå flag, som kun gives til de bedste strande i verden.

TerorLæs mere

Gran Canarias religiøse centrum. Kirkebygninger og museer. Basilica de Nuestra Senora del Pino er øens mest besøgte kirke. Her troner "Pinjemadonnaen" på sin sølvtrone, hvor hun våger over alle indbyggerne. Der findes nogle fantastiske haver og bygninger i denne by.

Roque NuebloLæs mere

Øens højeste punkt på ca. 1813 meter, der ligger inde midt på øen. På toppen ligger verdens højeste basaltmonolit. Kort fortalt er det en kæmpe sten der står på toppen af bjerget, som er 70 meter høj. Der er skygge på den ene side og sol på den anden side. Det er en god vandretur. Der findes flere bjerge i området, hvor man kan vandre og nyde udsigten over på Roque Noble.

Mere naturLæs mere

En anden mulighed er at opleve naturen på cykel. Du kan leje ryttercykler, mountainbikes eller en E-bike, hvor en lille el-motor hjælper dig op ad de stejle bjergveje. Husk at nyde de spektakulære udsigtspunkter undervejs.

NordkystenLæs mere

Nordkysten er grøn og frodig, og den gemmer på mange fine kulturskatte. For eksempel byen Moya, der ligger 490 meter over havet, og er kendt for sine kager ”Suspiros de moya” og den storslåede kirke, ”Nuestra Señora de la Candelaria”, som også er et kloster. Nationalparken ”Doramas” byder på blandt andet en vild laurbærskov og sjældne lindetræer. Et spændende sted for botanikere.

Spis med de lokaleLæs mere

Det er en stor oplevelse at spise helt lokalt. Det kan derfor anbefales at køre ud i de mindre byer og finde en spændende restaurant. For eksempel Restaurant Acaymo i byen Puerto de Mogán oppe i bjergene. Her får du de lækreste tapas, men også klart øens bedste bøffer. Vil du ikke så langt væk, så prøv den lille restaurant, ”La Palmera Sur”, i San Fernandos små gader. Her kan du smage alle de gamle, hemmelige familieopskrifter. Uhm!

 

Vejret på Gran Canaria

Gennemsnit Okt Nov Dec Jan Feb Mar Apr
Dag max. 26 24 22 21 21 23 23
Nat min. 19 17 15 14 15 16 16
Vand 21 20 19 18 19 20 20
Personer:
Værelse 1:
Værelse 2:
Værelse 3:
Værelse 4:
Værelse 5:
venter på priser

 
Persondata information