• Information
 • Fakta
 • Udflugter
 • Værd at se
 • Vejret

Gran Canaria

Gran Canaria er med sine mange solskinsdage den mest populære af de kanariske øer.

Øen er den tredjestørste i ø-gruppen og har alt, hvad der skal til for, at hele familien får en dejlig ferie. Her er et skønt klima, en helt speciel atmosfære, samt et hav af forskellige faciliteter og udflugtsmuligheder.

Uanset om du ønsker at udforske den storslåede natur, shoppe, nyde de kilometerlange strande eller det pulserende natteliv, så opfylder Gran Canaria disse ønsker.

Øen har et meget afvekslende klima, hvis du en dag ønsker en pause i solbadningen, kan du tage en lokal bus eller leje en bil, og du vil opleve en ø med fyrreskove, sneklædte bjergtoppe, sommergrønne landskaber og dale, hvis klima minder om Caribien med sukkerrør og bananplantager.

Endvidere kan man opleve ørken på den sydlige del af øen ved Maspalomas sandbankerne. Vi har hoteller i dette område, samt i nabobydelen Playa del Ingles. Cirka 25 km væk ligger Puerto Rico og yderligere 10 km væk ligger Puerto de Mogán (Mogan). Sidstnævnte har et dejligt marked på den idylliske havn, hvor der findes masser af fiskerestauranter, butikker og en mindre sandstrand.

Læs mere om byerne ved at vælge i menuen til højre.


Fakta

 

Afstand til lufthavnLæs mere

Playa del Ingles: 30 km (30-40 min. med transferbus)

Maspalomas (og Meloneras): 35 km (40-50 min. med transferbus)

Puerto Rico: 50 km (60-75 min. med transferbus)

Mogan (Puerto de Mogán): 60 km (60-90 min. med transferbus)

 

Aktiv ferieLæs mere

Der findes næsten alle former for vandsport på øen. Desuden er der mulighed for at spille tennis og squash, windsurfe, vandski, ridning og ikke mindst kamelridning i Maspalomas ørkenen. Der er også mulighed for at vandre på øen. Sportsfiskeri fra båd der sejler fra Puerto Rico.

I Maspalomas ligger Holiday World, et mindre tivoli med rustjebaner og karruseller, samt pariserhjul. Desuden også et center med videospil, forlystelser, bowling og meget mere. Godt center for de mindste.

Der findes også et stort udvalg af Golf på øen. Alt udstyr og golfvogn kan lejes på banerne. Hør mere hos vores rejseledere på destinationen ved ankomst.

 

AnkomstLæs mere

Ved ankomst til Las Palmas Lufthavn, står vores rejseledere klar til at tage i mod jer i ankomsthallen. De viser hen til transferbussen, såfremt man har bestilt det. Der holder taxaer udenfor ankomsthallen.

 

BillejeLæs mere

Det er muligt at leje biler, scootere, cykler og lign. på øen. Vi kan desværre ikke booke det hjemmefra, men vores rejseledere kan være behjælpelig med reservation, når I ankommer til Gran Canaria. Det anbefales at leje en bil, da øen er forholdsvis stor og der er motorvej nogle steder.

 

Beregnet flyvetidLæs mere

Ca. 5,5 timer. Der kan være sat mere eller mindre tid af afhængig af afrejselufthavn og flyselskab. Læs nærmere på billetten, når rejsen er bestilt.

 

Det lokale køkkenLæs mere

Det lokale køkken er spansk med kanariske specialiteter, som inspireret af det spanske fastland samt dele af Afrika. Tapas med tapenader, skinker, chorizo, brød, Manchego oste, gedeoste, hvidløgsrejer, dadler svøbt i bacon og mange flere små retter, kan man få en del steder. Desuden er de kanariske rynkede kartofler med mojosauce (Papas arrugadas) at finde på de fleste menukort. Typisk set er også paella, en risret med skaldyr, kylling eller blot grøntsager. Der er masser af muligheder for at spise fisk, især hvis man vælger en af de mange restauranter på havnen i Puerto de Mogán. 

Der findes drikkes spanske vine på Gran Canaria, f.eks. fra vinproducenten Torres. Desuden drikkes der øl, typisk San Miguel, eller sangria, forfriskende drink, som serveres i kander på bordet, lavet af rødvin, appelsin, jordbær, danskvand m.v.

 

DrikkevandLæs mere

Bør ikke drikkes, men kan bruges til at lave kaffe/te med og børste tænder. Vi anbefaler flaskevand.

 

ElektricitetLæs mere

220 V

 

GolfLæs mere

Gran Canaria har et godt udvalg af 18-hullers golfbaner og i vinterhalvåret er vejret perfekt til at spille i. Der findes fire større golfbaner på sydkysten, hvor feriebyerne Playa del Ingles og Puerto Rico ligger. Golf Maspalomas ligger i udkanten af Playa del Ingles, tæt ved de store sanddyner. Desuden findes Meloneras Golf og Salobre Golf i nærheden. Salobre Golf har både en nordlig og en sydlig 18-hullers golfbane tilknyttet.

Vest for Puerto Rico ligger banen Anfi Tauro, som er en fantastisk bane med en imponerende udsigt og en moderne opbygning. Her findes en par 3 bane. Desuden findes der to golfbaner i nærheden af hovedstaden Las Palmas. Der kan reserveres tid ved vores rejseledere på destinationen. Der kan på alle baner lejes udstyr og buggy. Bemærk at der kan være krav til handikap.

 

HelligdageLæs mere

1. januar, Nytårsdag

6. januar, Helligtrekonger

Februar, sidste dag i måneden er Fastelavn (Karneval i Palma på Mallorca)

1. marts, De Baleariske Øers nationaldag (Menorca og Mallorca)

Påskeugen, Langfredag og Skærtorsdag (”Semana Santa”: Optog i Palma på Mallorca med dragter og figurer)

1. maj, Arbejdernes internationale kampdag

30. maj, Kanarieøernes dag

23.-24. juni, Sankt Hans aften med bål og fyrværkeri

Juli, sidste uge i måneden er der folkemusikfestival i Soller på Mallorca

15. august, Jomfru Marias Himmelfart

12. oktober, Spaniens Nationaldag

1. november, Allehelgensdag

6. december, Grundlovsdag

8. december, Den ubesmittede undfangelse

25. december, 1. juledag

28. december, de naive sjæles dag (Lidt ligesom 1. april, kun på de kanariske øer)

 

KlapvognLæs mere

Skal medbringes hjemmefra eller kan lejes hos www.solmobility.com.

 

NattelivLæs mere

Der er et festligt natteliv i både Puerto Rico og Playa del Ingles. I de sene nattetimer foregår det i Puerto Rico shoppingcenterent i bunde af Puerto Rico. I Playa del Ingles er der hovedsageligt natteliv omkring Kasbah inkøbscenteret, hvor "Hullet" ligger. Det er et form for underjordisk center der er fyldt med barer og diskoteker. Her findes bl.a. skadinaviske barer, hollandske barer og engelske pubs. Desuden ligger det store Pacha diskotek tæt på "Hullet". 

Det store Yumbo Center i Playa del Ingles huser også masser af barer og diskoteker, som åbner senere på aftenen, når shoppingbutikkerne lukker ned. Centeret er kendt for at tiltrække homoseksuelle. Der er mulighed for at se dragshows flere steder i centeret.

Nattelivet i Puerto Rico og Playa del Ingles er hovedsageligt for turister. Ønsker man et mere sofistikeret natteliv i stil med det danske, skal man bevæge sig til Las Palmas, som er en storby, hvor der bor mange lokale indbyggere.

 

Offentlig transportLæs mere

Der er gode busforbindelser på øen som knytter alle feriebyerne sammen, samt bus til hovedstaden og storbyen Las Palmas. I Puerto Rico er der en busstation nede i byen, samt stoppesteder flere steder i byen. I Playa del Ingles og Maspalomas (Meloneras) findes der flere busstationer og stoppesteder.

Det er nemt at fange en taxa, hvorend man befinder sig.

 

ShoppingLæs mere

Der findes et rigtig godt udvalg af shopping i de store indkøbscentre i Las Palmas, hvis man vil handle mærkevarer og internationale mærker. I både Puerto Rico, Puerto de Mogán (Mogan), Maspalomas (Meloneras) og Playa del Ingles findes der shoppingcentre med butikker og souvenirs. De mest eksklusive butikker ligger i Meloneras, som er naboområde til Maspalomas.

En lille halv times kørsel fra Playa del Ingles i retning mod lufthavnen finder man det store Atlantico Shopping Centre, som ligger langs motorvejen ved den lille by Vecindario. Her findes et stort udvalg.

Da Gran Canaria er et toldfrit område, kan man med fordel købe lædervarer, elektronik, cigaretter, spiritus, vin og designertøj. Dog skal man være opmærksom på, at der sælges en del kopivarer.

 

StrandeLæs mere

Der findes fantastiske strande hele vejen langs sydkysten, samt en dejlig sandstrand i Las Palmas langs strandpromenaden. Playa del Ingles har den længste finkortnet sandstrand på 6 km med krystalklart vand og masser af vandsportsaktiviteter. Yderst børnevenlig. Man kan slentre langs stranden helt til Maspalomas ørkenen og fyrtårnet i Meloneras bydelen. Her kommer man forbi nudiststranden.

I Puerto Rico findes der to sandstrande. Stranden ved havnen, tæt på byen, samt den kundstige Amadores stranden på den anden side af bjerget, hvor vandet er helt krystalblåt. Man kan gå stien på bjerget med udsigt over havet fra den ene strand til den anden.

I Puerto de Mogán (Mogan) ligger der en mindre sandstrand i byen lige ved havnen. Den er skøn og charmerende.

Der findes også en dejlig strand ved Anfi, som hedder Anfi Del Mar der ligger mellem Arguineguin og Puerto Rico. Her er der gode restaurantmuligheder og en fantastisk stemning med flere arealer, hvor man kan sidde og nyde udsigten over havet.

 

TelefonLæs mere

God mobildækning de fleste steder.

Til dansk nr.: 0045 + abonnentens nr.

Til spansk nr.: 0034 + abonnements nr.

 

TidsforskelLæs mere

- 1 time og følger vores sommertid

 

TransferLæs mere

Bustransport til/fra lufthavnen på destinationen kan tilkøbes ved bestilling. Prisen afhænger af, hvilket område man skal til. Se prisen i bookingdelen, når rejsen bestilles. Transfertiderne er vejledende, da det afhænger af antal hotelstop.

 

ValutaLæs mere

Der bruges Euro. 1 Euro = ca. 7,45 kr. Hæveautomater findes i alle bydele.

 

Øens størrelseLæs mere

Der bor ca. 840.000 indbyggere på hele øen. 

Las Palmas: ca. 340.000 lokale indbyggere

Maspalomas/Playa del Ingles: ca. 45.000 indbyggere inkl. turister

Udflugter

 

Udflugter med dansk rejseleder Læs mere

Delfinsafari 

Halvdagstur, kører alle dage, undtagen søndag (Dog kun med Sun Tours guide om mandagen).

Ud for kysten på Gran Canarias sydside, breder det store og imponerende Atlanterhav sig. Fra Puerto Ricos havn sejles der ud for at se nærmere på det fantastiske dyreliv i havet omkring øen. Fra båden kan I nyde den flotte udsigt over byerne på Gran Canarias sydside.

Bådens besætning har mange års erfaring med lokalisering af delfiner, kæmpehvaler og små flyvefisk, og vi er tit heldige at se store flokke af legesyge delfiner. Delfiner er ikke bange af sig, og de elsker selskab og kommer ofte helt tæt på båden, så hvis vi er heldige, bliver der mulighed for at opleve dette fantastiske dyr på helt tæt hold. En skøn tur for hele familien.

Ser man ikke delfiner eller hvaler, så kan man får en ekstra sejltur gratis, hvilket aftales på båden, inden I forlader denne. Der er 97 % chance for at se delfiner eller hvaler.

Vejledende priser: Voksen 32 Euro / Barn 19 Euro

 

Gran Canarias hjerte

Heldagstur, kører som regel om onsdagen.

Kom ud og oplev det ægte Gran Canaria og tag med på ø-rundtur med dansktalende lokalguide. Øen byder på fantastisk smuk og imponerende natur og historie fra fortid til nutid, og vi har samlet alt det bedste i en udflugt.

Gran Canaria rummer en lang og spændende historie og kultur, som I vil høre mere om, mens vi kører gennem øens fire forskellige klimazoner. Vi kommer næsten helt til tops på øen, når vi kører forbi øens vartegn ”Roque Nueblo” og vi gør stop ved et lille marked i en hyggelig landsby. Vi besøger den religiøse by, Terror med øens smukke kirke.

På denne smukke bustur op igennem landskabet vil der være stop på de mest eksotiske steder, og vi vil opleve seværdigheder og nogle af øens smukkeste udsigtspunkter. Der vil være forskellige smagsprøver af lokale specialiteter, og man vil få en del indtryk af hvordan hverdagen ser ud, når man er spanier. Undervejs på turen vil der gøres holdt ved en restaurant med en fantastisk udflugt, hvor der vil være mulighed for at købe en 3-retters menu.

Dagen sluttes af med et besøg i en botanisk have, hvor der dyrkes bananer, der engang var øboernes vigtigste levebrød.

Vejledende priser: Voksen 48,5 Euro / Barn 24 Euro

 

I urbefolkningens fodspor

Halvdagstur, kører som regel tirsdag.

En enestående udflugt, hvor vi lærer om guanchernes liv og får et indblik i hvordan Gran Canaria så ud tidligere, og hvordan øen ser ud i dag. Oplev den smukke natur, hvor vi begiver os mod øens østlige side, hvor vi kommer forbi hulekløften Guayadeque, lysets by Santa Lucia i bjergene.

Vi vil på turen også opleve Fataga dalen og Gran Canarias Gran Canyon. Let frokost bestående af diverse snacks er inkluderet i prisen.

Turen er sponsoreret af det skandinaviske uldfirma Skan Ull, som serverer te og kaffe, mens de demonstrerer deres uldprodukter.

Vejledende priser: 21 Euro per person

 

Udflugter med engelsktalende guideLæs mere

Nordkystens perler

Heldagstur

Omegnen ved Las Palmas byder på aloe Vera præsentation og rundvisning. Desuden kan man opleve romfabrikken Arucas med prøvesmagning. Oplev også Gran Canarias livilge hovedstad Las Palmas. Her vil der blive lidt tid til at udforske den gamle bydel med bl.a. den facinerende Santa Ana katedral, Casa Colon (Columbus museet), hygge på en af de mange plazaer eller shoppe i Calle Triana.

Vejledende priser: Voksen 36 Euro / Barn 18 Euro

 

Udflugter på egen håndLæs mere

Palmitos Park

Skøn dyrepark udenfor Maspalomas. Her er der et stort udvalg af almindelige og eksostiske dyrearter. Der er delfinshow, papegøjeshow, ørneshow og meget mere i løbet af dagen. Parken er bygget ind i den natur, som Gran Canaria byder på, hvilket giver et ulitmativ oplevelse af at være en del af naturen og dens dyreliv. Der går lokalbusser lige til døren. Parken ligger tæt på Aqua Sur vandlandet.

 

Aqua Sur

Gran Canaris enorme vandland med omkring 30 vandforlystelser. Der er også minigolf. Vandlandet ligger udenfor Maspalomas, tæt på Palmitos Park. Der kører lokalbusser lige til døren.

 

Sioux City

Realistisk cowboyland der oprindeligt blev bygget, da der i 1970'erne skulle indspilles en westernfilm. Nu er det en temapark med aktiviteter for hele familie. Man kan tage derud og opleve den lille cowboyby i dagtimerne med barpiger, sheriffer, heste og cancan-piger, men sjovest er fredag aften, hvor der er show og der serveres grillbuffet, samt danses i saloonen til ægte westernmusik. Ligger udenfor San Agustin, nabobyen til Playa del Ingles.

 

Bemærkninger gældende for alle udflugterLæs mere

 

 • Udflugter kan ikke købes hjemmefra, men bestilles og betales direkte til vores rejseledere på destinationen.

 

 • Billetter kan købes hos vores rejseleder på destinationen på træffetiderne, som fremgår af informationsmappen på hotellet. Afhentningssted og-tid vil fremgå af billetten.

 

 • Tilmelding skal som regel ske senest dagen før inden kl. 12.00 og er bindende.

 

 • Alle udflugter skal betales kontant i Euro eller i det pågældende lands egen valuta. Der modtages desværre ikke kort.

 

 • Børnepriser er gældende til og med 11 år som udgangspunkt (Der kan være undtagelser). Børn under 2 år er gratis.

 

 • Ved ankomst til destinationen udleveres det aktuelle udflugtsprogram. Der tages forbehold for ændringer, variationer og aflysninger af udflugtsprogrammet.

 

 • Detaljeret information om udflugterne kan fås af vores rejseleder på destinationen ved ankomst.

 

Værd at se 

 

Markeder

Alle markederne sælger tøj, lædervarer, smykker, solbriller, håndlavede produkter, frugt og grønt.

Tirsdag: Arguineguin - største marked på øen

Onsdag: Maspalomas og Vecindario

Fredag: Puerto de Mogán - hyggeliste marked på havnen

Lørdag: Maspalomas og Valsequillo - mest lokale marked med bl.a. nye jordbær

Weekend: San Mateo - ost og lokale grøngtsager fra bønderne

 

Puerto de Mogán
Lidt vest for for Puerto Rico ligger Puerto de Mogán, også kaldet lille Venedig. Det er en fredelig og charmerende by med kanaler, romantiske gader med hyggelige cafeér, samt en helt speciel byggestil. Nede ved havnen er der en helt særlig atmosfære. Endvidere er byens ugentlige marked bestemt også et besøg værd. Der er et stort udvalg af fiskerestauranter langs havnen.

 

Las Palmas
Gran Canarias hovedstad, som er en kulturperle uden lige. Tag på byvandring i den gamle bydel, hvor man nder den gamle Santa Ana Katedral, Columbus' hus og selve biskoppens palads. Eller besøg byens store handelscentrum, Puerto de la Luz. Byen er absolut et besøg værd med sine teatre, museer og sin storslåede arkitektur. Besøg havnen eller den skønne strandpromenade der ligger ned til en dejlig sandstrand - lige midt i byen. Det tager 1-1,5 time med lokalbus. Kører man i lejet bil, kan der parkeres i parkeringshuse mod betaling.

 

Maspalomas ørkenen
Maspalomas er berømt for sit kilometer lange areal af sandbanker med helt fint, gyldent sand. Området er et naturreservat med yderst spartansk vegetation men med et rigt og spændende dyreliv. I forlængelse af sandbankerne finder man en eksotisk lagune, som man kan komme hen til på kamelryg. Man kan kombinere turen med strandbesøg ved Masplomas eller Meloneras.

 

Teror

Gran Canarias religiøse centrum. Kirkebygninger og museer. Basilica de Nuestra Senora del Pino er øens mest besøgte kirke. Her troner "Pinjemadonnaen" på sin sølvtrone, hvor hun våger over alle indbyggerne. Der findes nogle fantastiske haver og bygninger i denne by.

 

Roque Nueblo

Øens højeste punkt på ca. 1813 meter, der ligger inde midt på øen. På toppen ligger verdens højeste basaltmonolit. Kort fortalt er det en kæmpe sten der står på toppen af bjerget, som er 70 meter høj. Der er skygge på den ene side og sol på den anden side. Det er en god vandretur. Der findes flere bjerge i området, hvor man kan vandre og nyde udsigten over på Roque Noble.

 

 

Vejret på Gran Canaria

Gennemsnit Okt Nov Dec Jan Feb Mar Apr
Dag max. 26 24 22 21 21 23 23
Nat min. 19 17 15 14 15 16 16
Vand 21 20 19 18 19 20 20

Personer:
Værelse 1:
Værelse 2:
Værelse 3:
Værelse 4:
Værelse 5:
venter på priser

 
Persondata information