Transport

 

FLY

Også i år flyver vi med både charter- og rutefly. Vi har afgange fra Billund, Aalborg og Kastrup lufthavn. Flyselskab samt lufthavn afhænger af, hvilket rejsemål I vælger.

Toldfrie varer
På de fleste flyafgange er det muligt at bestille toldfrie varer. Et par uger før afrejse vil kataloget med toldfrie varer blive fremsendt af flyselskabet, såfremt forudbestilling er muligt på Jeres flyvning.                                     Sun Tours er ikke ansvarlig for salget af toldfrie varer.                             Har I ikke modtaget kataloget, er det muligt enten at bestille det på flyselskabets hjemmeside.

Ændring af flytider
Afrejse- og ankomsttider er foreløbige. Forventede tider fremgår af billetten. Vær opmærksom på at der kan ske ændringer i rejsetiderne helt frem til afrejsedagen i forbindelse med omlægning af flytrafikken. Såfremt disse ændringer har indflydelse på Jeres rejse, vil I høre fra os hurtigst muligt.

Mødetid og check-in
For udenrigsflyvninger er mødetiden 2 timer før afrejse. Mødetiden vil fremgå af Jeres billet. Det er flyselskabets eget personale, der sørger for check-in.

Pladser i flyet
Sædetildeling sker før afrejse af flyselskabets personale. Hvis man ønsker et specifikt sæde, er det i de fleste tilfælde muligt at tilkøbe dette på flyselskabets hjemmeside fra 6 uger til 9 dage før afrejse.                   

Forplejning undervejs
På nogle afgange vil flymad være inkl. dog ikke til børn under 2 år. På de afgange hvor flymad ikke er inkl. kan den oftest købes ombord. Det er ikke tilladt at medbringe egen mad eller drikkevarer.

Gravide passagerer
De fleste flyselskaber medtager ikke gravide mindre end otte uger før den fastsatte termin. Vi anbefaler, at gravide passagerer undersøger det enkelte flyselskabs regler samt medbringer vandrejournal på rejsen.

Transfer på feriemålet
Transferbus er et andet ord for lufthavnsbussen, der kører mellem lufthavnen og selve indkvarteringen på feriemålet. Dette er ikke inkl. i rejsens pris, men kan tilkøbes.

Ren transport/delvis deltagelse i rejse                                                    Såfremt rejsedeltageren ikke benytter Sun Tours' indkvartering og/eller transferbus, påhviler det rejsedeltageren selv at søge oplysninger om evt. ændringer i hjemrejsetidspunkt hos Sun Tours' rejseleder på destinationen.

Bagage
Alle passagerer over 2 år må medbringe bagage svarende til 1 stk. almindelig rejsekuffert, 1 stk. håndbagage samt evt. 1 stk. paraplyklapvogn. Den tilladte bagagevægt vil fremgå af billetten. Overstiger bagagevægten det på billetten angivne og/eller medbringes yderligere bagage såsom klapvogne, surfboard, cykler el. lign., kræves et gebyr afhængigt af flyvetid og samlet antal kg. Flyselskabet forbeholder sig ret til at afvise den del af bagagen, som overskrider den tilladte vægt. Af hensyn til transport med transferbus er det ud over almindelig bagage/håndbagage kun tilladt, at medbringe 1 stk. paraplyklapvogn. Hvis anden specialbagage medbringes, er dette under eget ansvar og for egen regning. Sun Tours forbeholder sig ret til at afvise bagagen ved transfer, og henviser i øvrigt til flyselskabets gældende regler, både hvad gælder tilladt vægt, samt hvad der må medbringes i bagage/håndbagage.

Forsinket/beskadiget bagage
Skulle bagagen i forbindelse med flyvning på ud- eller hjemrejse blive beskadiget eller forsvinde, er det rejsedeltagerens eget ansvar at dette anmeldes til lufthavnspersonalet inden lufthavnen forlades med henblik på at få en skadesrapport. Har rejsedeltageren ikke tegnet rejseforsikring, henvises til dennes indboforsikring. Det er også muligt at rette erstatningskrav direkte til flyselskabet (henvendelse skal ske til det respektive flyselskabs kundeservice).

BAGAGE GENERELT

Ved afrejse

Ved afrejsen er rejsedeltageren selv ansvarlig for, at bagagen kommer med bus/fly/tog, og ligeledes for at bagagen kommer af på feriestedet.

Tyveri af bagage
I tilfælde af tyveri er rejsedeltageren selv ansvarlig for anmeldelse til myndighederne og for at få dokumentation herfor. Såfremt tyveri ikke er anmeldt, og rejsedeltageren ikke har gyldig dokumentation, kan der ikke gøres krav på erstatning hos eget forsikringsselskab. Sun Tours kan ikke gøres ansvarlig for stjålne genstande, heller ikke fra deponeringsbokse. Ligeledes er rejselederen ikke forpligtet til at hjælpe med indkøb af erstatningsting.

Glemt bagage
Har I på Jeres ferie glemt en eller flere ting, så kontakt os venligst hurtigst muligt efter hjemkomst, såfremt vi skal hjælpe med en efterlysning. Der må påregnes et gebyr på 150 kr. for efterlysningen samt evt. forsendelses-omkostninger.

BUS

Vi kører på de fleste ture med Papuga Bus, som har nogle af de bedste og nyeste busser i Danmark. Som standardudstyr er der selvfølgelig vippestole, stereo-/videoanlæg, toilet og aircondition.

4-stjernede luksusbusser Komfort og sikkerhed er i højsædet hos Sun Tours, hvorfor Sun Tours kører med 4-stjernede luksusbusser. I en hvilebus kan alle rejsende sidde fastspændt under kørslen, her er god benplads I underetagen er der borde, og sæder ved disse kan tilkøbes mod et tillæg på 150 kr. pr. person.

Pladstildeling i bussen
Sædenumre og evt. ønsker for placering i bussen gælder først fra Kolding.

Busskifte
I Kolding kan der forekomme busskifte, da opsamlings busserne fra Sjælland, Fyn og Jylland mødes her, hvorefter de kører til hver deres rejsemål.             Se vores opsamlingssteder på www.suntours.dk under Info.

Forplejning undervejs
I alle vores busser er det muligt at købe kolde og varme drikke, dog ikke i opsamlingsbusserne. I langt de fleste busser vil der være en stewardesse, der foruden drikkevarer også vil sælge morgenmad, sandwich og små lune retter som eksempelvis pølser, toast o.lign.                                                 Medbragt mad bedes spist på rastepladserne.

Pauser
Ca. hver 4. time afholdes pauser, fortrinsvis på rastepladser med cafeteria, kiosk og toilet. Efter natpausen ca. kl. 23 skal der være ro i bussen.

Bagage
Alle passagerer over 2 år må medbringe bagage svarende til et stk. alm. rejsekuffert, et stk. håndbagage, et stk. paraply klapvogn samt sengetøj/ sovepose.                                                                                               Husk at pakke således, at ting der skal bruges undervejs, er anbragt i hånd-bagagen (f.eks. toiletsager, medicin, personlige papirer, herunder gyldige rejsedokumenter).                                                                                       Husk at skrive tydeligt navn, adresse og tlf.nr på bagagen.

Det anbefales at medbringe pude og tæppe til brug om natten.

Gratis langtidsparkering              

Gratis langtidsparkering for busgæster ved busopsamlingsstedet ved Papuga Bus, Lundahl Nielsensvej 1, Vinding, Vejle. Lige syd for Vejle Fjord broen køres mod Fredericia.I 3. lyskryds drejes til højre ved Hansen Møbler. 100 meter nede ad vejen ligger Papuga bus.

Langtidsparkering ved andre opsamlingssteder er desværre ikke muligt.

 

INDKVARTERINGER

Telt

Indkvartering i telt foregår for busgæster snarest muligt efter ankomst til destinationen. Dette betyder, at man på afrejsedagen må forvente at skulle forlade sin indkvartering om morgenen/formiddagen. Der vil være mulighed for bagageopbevaring på afrejsedagen (ikke overvåget). Flygæster kan som regel beholde teltet indtil afrejse, mod at det er rengjort for godkendelse i god tid. Nøjagtigt tidspunkt fås af rejselederen på destinationen.

Mobilhome, hytte og bungalow
Mobilhomes, hytter og bungalower vil på ankomstdagen være ledige fra ca. kl. 16.00, og skal på afrejsedagen forlades kl. 10.00.                              Vedrørende rengøring: Se under beskrivelser af boligen.

Personantal i boligen
Boligen må ikke bebos af flere personer, end den er beregnet til. Der må ikke bo andre i boligen, end de på billetten nævnte personer.

 
Persondata information