Værd at vide

 

Senest opdateret 08-03-2016

 

Vi gør opmærksom på, at disse informationer er en del af aftalegrundlaget ved køb af rejse, ligesom de angivne oplysninger på billetten, vores hjemmeside og i vores "Generelle bestemmelser".

 

 • Afbestilling af rejsen

  Afbestilling af rejsen med afbestillingsforsikring

  Har du købt en afbestillingsforsikring igennem Sun Tours og vil gøre brug af denne i forbindelse med afbestilling af rejsen, er det vigtigt, at du hurtigst muligt giver Sun Tours besked om, at rejsen skal annulleres og efterfølgende kontakter Gouda Rejseforsikring med henblik på at få refunderet penge for rejsen. Følgende procedure skal benyttes:

  1. Giv Sun Tours besked, hvorefter din billet annulleres. Du modtager annullering på mail.

  2. Kontakt Gouda Rejseforsikring på tlf. 88 20 88 20 eller download skadesanmeldelse og lægeerklæring. Klik her for download

  Skadesanmeldelsen skal udfyldes af dig selv og lægeerklæringen af din egen læge. Lægens honorar for udfyldelse af lægeerklæring refunderes ikke af Gouda.

  3. Efter evt. godkendelse betaler Gouda Rejseforsikring beløbet direkte tilbage til dig.

  Se betingelserne for afbestilling ved at klikke her

  Har du købt en afbestillingsforsikring et andet sted, bedes du kontakte dit eget forsikringsselskab med henblik på at få penge refunderet. Det er nødvendigt at du kontakter Sun Tours inden da for at få rejsen annulleret og tilsendt en annullering på mail.

   

  Afbestilling af rejsen uden afbestillingsforsikring

  - Ved afbestilling op til 60 døgn før den aftalte rejsedag (70 døgn på oversøiske rejsemål) tilbagebetaler vi det indbetalte beløb med fradrag af et beløb svarende til depositum (1500 kr. pr. person, dog 4000 kroner pr. person på oversøiske rejsemål), samt evt. afbestillingsforsikring og andre gebyrer.

  - Ved afbestilling senere end 60 (70) døgn før og senest 30 døgn før den aftalte rejsedag har vi ret til at beregne os 60 % af rejsens pris, dog minimum 1500 kr. pr. person (4000 kroner pr. person på oversøiske rejsemål) samt afbestillingsforsikring og andre gebyrer.

  - Ved afbestilling fra 30 døgn før den aftalte rejsedag og op til 7 døgn før det på billetten anførte afgangstidspunkt, har vi ret til at beregne os 80 % af rejsens pris, dog minimum 1500 kr. pr. person (4000 kroner pr. person på oversøiske rejsemål) samt evt. afbestillingsforsikring og andre gebyrer. På rejser med rutefly har vi dog ret til at beregne os 100 % af rejsens pris.

  - Ved afbestilling senere end 7 døgn før det på billetten anførte afgangstidspunkt eller senere, ved for sent fremmøde eller ved kundens udeblivelse uden afbestilling, har man ikke krav på tilbagebetaling af nogen del af sin indbetaling. Udeblivelse eller for sent fremmøde betragtes som en aflysning af hele rejsen.

  - Ved afbestilling i tilfælde, hvor der er tale om flyvning med rutefly og vi ikke kan få refunderet billetten, hverken helt eller delvist, fra flyselskabet, har vi ret til at beregne os, hvad der svarer til flybillettens pris samt depositum og andre gebyrer. Sun Tours skal kunne dokumentere, at flybilletten ikke kan refunderes.

   

  Bemærk at vi som rejseselskab er undtaget fra reglerne om fortrydelsesret i Forbrugeraftaleloven, eftersom vores ydelser gennemføres på et bestemt tidspunkt eller indenfor en bestemt periode. Man kan som kunde altid annullere en rejse, såfremt rejsen ikke er betalt. Så snart der er indbetalt til en rejse, er det de ovenstående afbestillingsregler der træder i kraft.

 • Afbestillingsforsikring

  Afbestillingsforsikring

  En afbestillingsforsikring dækker i tilfælde af, at man ikke kan tage afsted på den planlagte rejse. Afbestillingsforsikringen kan tilkøbes ved bestilling af rejsen og koster 195 kr. pr. person. Denne skal tilkøbes og betales senest sammen med depositum. Læs nærmere i betingelserne for at se de nøjagtige skadetilfælde, som Gouda dækker, når man tilkøber en afbestillingsforsikring.

  Her er et udvalg af skadestilfælde, som Gouda dækker:

  - Død eller akut opstået sygdom hos forsikrede eller forsikredes nærmeste familie

  - Brand, indbrud, oversvømmelse, stormflod i egen bolig

  - Arbejdsnedlæggelse

  - Reeksamen

  - Indkaldelse til værnepligt

  Læs mere om proceduren for afbestilling af rejse, når der er købt afbestillingsforsikring igennem Sun Tours under punktet "Afbestilling af rejsen".

  Se betingelserne for afbestilling ved at klikke her

 • Afrejse- og mødetid

  Afrejsetid

  Man er som rejsende selv ansvarlig for at komme frem i god tid. Såfremt man ikke når flyet, er man forpligtet til at give Sun Tours besked på tlf. 70 23 07 20 eller på e-mail info@suntours.dk (kun uden for lukketid på telefonen). Ved undladelse heraf, er Sun Tours i sin gode ret til at annullere evt. ophold på destinationen, samt hjemrejsebillet.

  Det er samtidigt den rejsendes ansvar at tjekke op på de korrekte flytider på Min rejse eller direkte på lufthavnens hjemmeside senest 24 timer før afrejse. Der kan opstå forsinkelser eller flyændringer med kort varsel.

  Ved større ændringer i flytrafikken, fremsendes der nye tider ud fra Sun Tours.

   

  Mødetid i lufthavnen

  På de fleste flyvninger er mødetiden 2 timer før afrejse, så man som rejsende kan sikre sig at nå igennem lufthavnen i rette tid, inden flyet afgår.

  Afhængigt af tidspunktet for afrejse, kan der være mange rejsende, hvorfor det er godt at være i god tid. Mødetiden vil altid fremgå af din billet.

  Check-in lukker typisk 1 time før afrejse og man bør være klar til boarding ved gaten senest 30 min. før afgang.

 • Ankomst/afrejse

  Ankomst

  Du vil blive modtaget af Sun Tours' danske rejseledere i eller uden for ankomsthallen i lufthavnen. Hvis du har bestilt transfer til og fra hotel/lejlighed eller campingplads, vil rejselederne henvise dig til transferbussen, der kører til det valgte rejsemål.

  Hvis det ved ankomst til hotellet/lejligheden eller campingpladsen ikke er muligt at få indkvarteringen med det samme, kan I på eget ansvar få opbevaret jeres bagage. 

  Se hvornår indkvarteringen typisk kan forventes overtaget under punktet "Indkvartering".

  Rejser man som "Flight only" (Kun flybilletter), er det den rejsendes ansvar at kontakte vores rejseledere på destinationen for at få oplyst nummeret på servicetelefonen.

   

  Afrejse

  Hvis I på afrejsedagen skal checke ud tidligere end afrejsen, kan I på eget ansvar få opbevaret jeres bagage. Se hvornår indkvarteringen typisk skal forlades under punktet "Indkvartering".

  På nogle hoteller/lejlighedskomplekser er det muligt mod ekstra betaling at beholde indkvarteringen til efter det fastsatte tidspunkt for ud checkning. Forespørg i receptionen på rejsemålet, når afrejsen nærmer sig. Betalingen afregnes direkte med hotellet.

  I informationsmappen på hotellet/lejligheden eller campingpladsen vil afhentningstidspunkt for bussen på hjemrejsedagen fremgå, ellers kontakt venligst vores rejseledere på destinationen.

  Har man ikke bestilt transfer til og fra lufthavnen, er man selv ansvarlig for at komme frem til hotel/lejlighed eller campingplads, som vil sørge for check in, samt retur til lufthavnen på afrejsedagen. Kontakt eventuelt vores rejseleder for eventuelle ændringer i rejseplanen.

  Rejser man som "Flight only" (Kun flybilletter), er det den rejsendes ansvar at kontakte vores rejseledere på destinationen for eventuelle ændringer i rejseplanen.

 • Bagage tilladt på rejsen

  Tilladt bagage

  Der opkræves ikke gebyr for at medbringe bagage hos Sun Tours.

  Bemærk at ved ud- og afrejse selv er ansvarlig for, at bagagen kommer med bus/fly og ligeledes for, at bagagen kommer af på feriestedet.

  Afhængigt af det flyselskab I skal flyve med, er der forskellige regler for bagage. Det fremgår af jeres billet, hvor meget bagage der må medbringes pr. person.

  Overskrider bagagevægten det på billetten angivne opkræves ekstra gebyr. Overvægtsprisen er typisk på 50-100 kr. pr. kg. Flyselskabet forbeholder sig ret til at afvise den del af bagagen, som overskrider den tilladte vægt.

  Hos de fleste selskaber må bagagen gerne pakkes sammen, således at 2 personer pakker deres tilladte vægt i kun én kuffert, dog må en kuffert af hensyn til flypersonalet, der skal håndtere det, ikke veje mere end 32 kg.

  Klik på flyselskabets navn for at læse mere om bagageregler på flyselskabets egen hjemmeside, eller blive dirigeret videre til kundeservice.

   

  Primera Air

  23 kg. indskrevet bagage + 10 kg. håndbagage pr. person over 2 år.  Håndbagage maks. størrelse: 54x45x25 cm inkl. hjul. Børn under 2 år må medbringe 10 kg inchecket bagage, samt en mindre håndbagage med de nødvendige småting til flyturen. Desuden må der medbringes én klap- eller barnevogn uden beregning.

   

  Jet Time

  20 kg bagage og 5 kg håndbagage pr. person over 2 år. Håndbagage maks. størrelse: 55x40x20 cm inkl. hjul. Børn under 2 år må medbringe 5 kg håndbagage, samt én klap- eller barnevogn uden beregning.

   

  Freebird (Kontakt kundeservice)

  20 kg bagage og 5 håndbagage pr. person over 2 år.

   

  Danish Air Transport (Kontakt kundeservice)

  20 kg bagage og 5 håndbagage pr. person over 2 år. Håndbagage maks. størrelse: 54x45x25 cm inkl. hjul. Børn under 2 år må medbringe en klap- eller barnevogn uden beregning.

   

  Norwegian

  20 kg bagage (pakket i maks. 2 kufferter/tasker) og 10 kg håndbagage pr. person over 2 år. Børn under 2 år må medbringe 5 kg inchecket bagage, samt en klpa- eller barnevogn uden beregning.

   

  Thomas Cook Airlines

  20 kg. bagage pr. person (inkl. håndbagage). 1 stk. kuffert pr. person, 1 stk. håndbagage pr. person.

   

  Regler for håndbagage

  Der er regler for, hvad der må medbringes i håndbagagen. Trafikstyrelsen har lavet en vejledning.

  Klik her for at læse mere om regler for håndbagage

   

  Kuffertmærker

  Der udsendes ikke kuffertmærkater fra Sun Tours. Mærkater forefindes og udfyldes i lufthavnen.

   

  Klap- og barnevogn

  Læs under hvert selskab om klap- eller barnevogn må medbringes.

  Af hensyn til transport med transferbus på destinationen er det, ud over almindelig bagage og håndbagage, kun tilladt at medbringe 1 stk. paraplyklapvogn eller en klapvogn, som i sammenfoldet tilstand er på størrelse med en kuffert, hvis det skal garanteres, at det kan komme med transferbussen. Medbringes større klap- eller barnevogn, skal Sun Tours have besked inden afrejse.

  Vær opmærksom på, at den rejsende selv er ansvarlig for at have pakket bagagen forsvarligt. Klap- og barnevogne kan pakkes i en lejet Airshell.

  Klik her for at leje Airshell

   

  Specialbagage

  Hvis anden specialbagage medbringes, er dette på eget ansvar. Skitransport skal forudbestilles hos Sun Tours og koster 350 kr. pr. par ski og støvler tur/retur, når der flyves med Norwegian.

  Specialbagage kan være golfbags, surfboard, cykel, dykkerudstyr m.fl.

  Sun Tours forbeholder sig ret til at afvise specialbagagen på transferbussen og henviser i øvrigt til flyselskabets gældende regler, både hvad angår tilladt vægt, samt hvad der må medbringes i bagage/håndbagage. Medbringes større specialbagage, skal Sun Tours have besked inden afrejse.

  Klik på flyselskabets navn for at blive dirigeret videre til flyselskabets regler for specialbagage, samt evt. forudbestilling heraf.

   

  Primera Air

  Forudbestil på hjemmeside. Klik på flyselskabets navn ovenfor.

   

  Jet Time

  Forudbestil på hjemmeside. Klik på flyselskabets navn ovenfor.

   

  Atlantic Airways

  Specialbagage medbringes i lufthavnen og betales direkte ved skranken til flyselskabet. Nedenfor ses vejledende priser og kg:

  Cykel/dykkerudstyr: 800 kr. t/r (maks. 18 kg)

  Golfbag: 600 kr. t/r (maks. 15 kg)

  Surfboard: 600 kr. t/r (maks. 15 kg)

  Kiteboard: 700 kr. t/r (maks. 20 kg)

  Windsurf board: 1000 kr. t/r (maks. 30. kg)

   

  Freebird

  Kontakt kundeservice ved at klikke på flyselskabets navn ovenfor.


  Danish Air Transport

  Kontakt kundeservice ved at klikke på flyselskabets navn ovenfor.


  Malmö Aviation

  Vælg: Charter - Specialbagage charter

  Specialbagage medbringes i lufthavnen og betales direkte ved skranken til flyselskabet. Priser findes ved at klikke på flyselskabet navn.

   

  Norwegian

  Bestil via kundecenter. Klik på flyselskabets navn ovenfor.

 • Bagage (forsinket, stjålet, glemt)

  Forsinket/beskadiget/bortkommet bagage

  Skulle bagagen i forbindelse med flytransport på ud- eller hjemrejsen blive forsinket, beskadiget eller bortkomme, er det den rejsendes ansvar at dette anmeldes til lufthavnspersonalet inden lufthavnen forlades, med henblik på at få en skadesrapport (PIR-rapport). Det er her vigtigt, at man kan fremvise bagagekvittering som udleveres ved check-in i lufthavnen, da bagagen blev indleveret.

  Har man ingen rejseforsikring med bagagedækning, henvises til ens indboforsikring. Det er også muligt at rette erstatningskrav direkte mod flyselskabet, hvor henvendelsen foretages til det respektive flyselskabs kundeservice. Sun Tours er ikke ansvarlig for forsinket, bortkommet eller beskadiget bagage.

   

  Glemt bagage

  Har du på ferien glemt en eller flere ting, så kontakt venligst Sun Tours hurtigst muligt efter hjemkomst, såfremt du ønsker vores hjælp til at tilvejebringe det mistede. Vi fakturerer automatisk et gebyr på 250 kr. for efterlysning, som betales, uanset om den efterlyste genstand bliver fundet. Dertil må påregnes evt. forsendelsesudgifter.

  Man bør forvente, at det kan tage tid at få bragt ting hjem. Sun Tours påtager sig ikke ansvar, hvis den glemte ting forsvinder, end ikke efter at den har været Sun Tours i hænde.

  Glemte sager sendes med Sun Tours' egne flyafgange, hvor det ikke er tilladt at sende andet end beklædningsdele og dokumenter. Mobiltelefoner, radio, cremer osv. kan således ikke eftersendes. Desuden kan Sun Tours ikke sende glemte sager med rutefly. Vi påtager os ikke ansvar for at eftersende glemte sager med andre fly eller andre forsendelsesmåder. 

  Efterlysningsgebyr kan indbetales på Sun Tours' konto i Sydbank på reg.nr. 7118 - kontonr. 20 30 40-4. Kontakt kundeservice@suntours.dk, udfyld følgende efterlysningsskema eller ring på tlf. 96 27 37 80.

  Såfremt en genstand er glemt på flyet eller i lufthavnen, skal det pågældende flyselskab kontaktes, eller lufthavnens afdeling for Lost and Found (Hittegodskontor).

   

  Tyveri af bagage

  I tilfælde af tyveri er du selv ansvarlig for anmeldelse til myndighederne og for at få dokumentation herfor. Såfremt tyveri ikke er anmeldt og du ikke har gyldig dokumentation, kan der normalt ikke gøres krav på erstatning hos eget forsikringsselskab.

  Sun Tours kan ikke holdes ansvarlig for stjålne genstande, heller ikke fra safebokse på hoteller/lejligheder. Sun Tours er desuden ikke ansvarlig for forsinket, forsvundet eller beskadiget bagage samt udgifter som følge heraf. Læs mere under punktet "Forsinket/beskadiget/bortkommet bagage".

 • Bestilling

  Bestilling af rejsen kan ske telefonisk, på vores hjemmeside eller ved personlig henvendelse på vores salgskontor i Aarhus C på Silkeborgvej 92-94. Åbningstider for tlf. og salgskontor findes under vores kontaktoplysninger på hjemmesiden.

  Klik her for åbningstider og kontakt

   

  Bemærk at vi som rejseselskab er undtaget fra reglerne om fortrydelsesret i Forbrugeraftaleloven, eftersom vores ydelser gennemføres på et bestemt tidspunkt eller indenfor en bestemt periode. Man kan som kunde altid annullere en rejse, såfremt rejsen ikke er betalt. Så snart der er indbetalt til en rejse, er det vores afbestillingsregler der træder i kraft. Læs mere under punktet "Afbestilling af rejsen".

 • Betaling

  Bestilling mere end 60 dage før afrejse

  Depositum udgør 1500 kr. pr. person over 2 år (4000 kr. pr. person på oversøiske rejsemål) og betales senest 5 dage efter bestilling. Eventuel afbestillingsforsikring skal betales sammen med depositum. Bemærk at depositummet ikke refunderes.

  Betaling af restbeløbet skal være Sun Tours i hænde senest 60 dage før afrejsedagen.

   

  Bestilling mellem 60 og 21 dage før afrejse

  Ved bestilling senere end 60 dage før afrejsedagen skal hele rejsens pris være Sun Tours i hænde inden for 48 timer.

   

  Bestilling mindre end 21 dage før afrejse

  Ved bestilling af rejse med under 21 dage til afgang, skal der straks betales med kreditkort eller andet betalingskort i tlf. eller direkte på vores hjemmeside. Indbetalingskort kan desværre ikke benyttes. Overholdes betalingsbetingelserne ikke, har vi ret til at annullere rejsen.

   

  Betalingsmåder

  Der kan betales med kreditkort eller andet betalingskort på vores hjemmeside straks ved bestilling af rejse eller på et senere tidspunkt. Bemærk at der kan være gebyr ved brug af forskellige kort. Det vil fremgå, når der betales.

  Tryk her for at betale rejse

  Der kan desuden betales pr. telefon til vores rejsekonsulenter, på tlf. nr 70 23 07 20. Der kan også betales på netbank eller i banken ved brug af indbetalingskort. Indbetalingskortet findes nederst på billetten. Har du indbetalt med kreditkort og ønsker at ændre til et andet betalingskort, koster det 75 kr. i gebyr at tilbageføre beløbet, plus evt. kortgebyrer. Det samme er gældende, hvis du har betalt din rejse flere gange.

   

  Betalingsbekræftelse

  Ved betaling med betalingskort over netbank eller i banken, fremsendes ikke automatisk en bekræftelse for modtagelse af betaling - du kan dog til enhver tid se dine registrerede indbetalinger ved at logge ind på din billet på vores hjemmeside under "Min rejse". Her kan du desuden få tilsendt den seneste version af billetten på e-mail.

  Klik her for at komme til "Min rejse"

  Ved betaling direkte på vores hjemmeside eller per telefon med kreditkort eller andet betalingskort tilsendes automatisk en kvittering for betaling til den opgivne e-mailadresse.

 • Billet

  Fremsendelse af billet

  Efter bestilling af rejsen, enten på vores hjemmeside eller telefonisk, får du automatisk tilsendt din billet på den opgivne e-mailadresse. Billetten er i PDF-format og skal blot printes ud og medbringes på rejsen. Hvis billetten ønskes tilsendt pr. post, tillægger vi automatisk et forsendelsesgebyr på 75 kr. 

  Det er muligt at logge ind på din billet hjemmefra. Dette gøres ved at gå ind på "Min rejse" og udfylde felterne med log-in oplysningerne der fremgår øverst i højre hjørne på billetten.

  Klik her for at komme til "Min rejse"


  Kontroller altid oplysningerne på billetten

  Husk altid at kontrollere, at oplysningerne på de tilsendte papirer stemmer overens med det bestilte. Det er meget vigtigt, at alle navne er stavet korrekt og stemmer overens med oplysningerne i dit pas. Efter depositum er betalt koster navneændring 300 kr. pr. person.

   

  Personlige oplysninger

  Sun Tours skal af sikkerhedsmæssige årsager videregive de informationer der står i vores system til flyselskabet, relevante myndigheder mv., for at rejsen kan gennemføres. Desuden skal Sun Tours videregive informationer til Gouda Rejseforsikring, såfremt der tilkøbes en afbestillings- eller rejseforsikring. Sun Tours kan ikke holdes ansvarlig for, hvordan disse instanser håndterer oplysningerne.

 • Billeder i katalog og på hjemmesiden

  Sun Tours udgiver ikke længere et decideret rejsekatalog, men uddeler specialbrochurer, tilbudsaviser med m.fl. former for annoncering, hvor der benyttes billedmateriale.

  Vi bestræber os på at have så aktuelle billeder som muligt fra rejsemål, hoteller, strande, skisportssteder og campingpladser. Nogle af billederne leveres af hotellerne, den lokale turistorganisation, campingpladsen m.fl., og andre billeder tages af Sun Tours selv. Vi gør så vidt muligt vores gæster opmærksom på, at vi har fotograder tilstede via vores rejseledere eller informationsmappen på hotellet. Som gæst er der altid en chance for, at man kan optræde på nogle af vores billeder.

  Nogle af billederne er taget med vidvinkel, hvilket betyder, at en swimmingpool kan se større ud end den reelt er. Vi gør opmærksom på, at billeder af værelser/lejligheder kun er eksempler på sådanne. Vi kan derfor ikke garantere, at den bestilte indkvartering er helt magen til. Værelserne kan variere i størrelse og beliggenhed, ligesom indretning, farvevalg og møblement kan være forskelligt.

  Sun Tours er ikke ansvarlig for billeder eller information fra hotellets egen hjemmeside.

 • Busrejser

  4-stjernede luksusbusser

  Vi kører på de fleste ture med Papuga Bus, som har nogle af de bedste og nyeste busser i Danmark. Som standardudstyr er der selvfølgelig vippestole, stereo-/videoanlæg, toilet og aircondition.

  Komfort og sikkerhed er i højsædet hos Sun Tours, hvorfor vi kører med 4-stjernede luksusbusser. I en hvilebus kan alle rejsende sidde fastspændt under kørslen og her er god benplads. I underetagen er der borde - sæder ved disse kan tilkøbes for 75 kr. per vej.

   

  Sikkerhed

  Bussens chauffør har det fulde ansvar for bussen og har myndighed til at sætte enhver passager af bussen, eller hvilket som helst stykke bagage, som efter hans eller hendes mening repræsenterer en potentiel fare for bussen eller de ombordværendes sikkerhed.

  Bussens chauffør bør ikke tillade at transportere en person, der for forekommet at være under indflydelse af alkohol eller stoffer, i det omfang sikkerheden for flyet eller de ombordværende bringes i fare. Bliver du og eller din bagage sat af bussen, vil hjemrejse ske for egen regning, da Sun Tours ikke kan holdes ansvarlig. 

   

  Alle børn - uanset alder - skal have eget sæde

  Ifølge gældende regler, skal alle børn - uanset alder have eget sæde på busrejser. Derfor er spædbørnsgebyret for busrejser højere end ved charterejser.

   

  Bagage

  Alle passagerer, uanset alder, må medbringe bagage svarende til et stk. alm. rejsekuffert, et stk. håndbagage, et stk. paraplyklapvogn samt sengetøj/sovepose. Husk at pakke således, at ting der skal bruges undervejs, er anbragt i håndbagagen (f.eks. toiletsager, medicin, personlige papirer, herunder gyldige rejsedokumenter). Husk at skrive tydeligt navn, adresse og tlf. nr. på bagagen.

  Sun Tours udsender ikke længere kuffertmærker, hvorfor vi anbefaler at bruge manilamærker, der kan købes i de fleste boghandler. Det anbefales at medbringe pude og tæppe til brug om natten.


  Busskifte

  I Kolding kan der forekomme busskifte, da opsamlingsbusserne fra Sjælland, Fyn og Jylland mødes her, hvorefter de kører til hver deres rejsemål. Se vores opsamlingssteder under "Køreplan" i menuen til venstre.

   

  Forplejning undervejs

  I alle vore busser er det muligt at købe kolde og varme drikke, dog ikke i opsamlingsbusserne. I langt de fleste busser vil der være en stewardesse, der foruden drikkevarer også vil sælge morgenmad, sandwich og små lune retter som f.eks. pølser, toast o.lign. Medbragt mad bedes spist på rastepladserne.

   

  Gratis langtidsparkering

  Der er gratis langtidsparkering for busgæster ved opsamlingsstedet ved Papuga Bus, Lundahl Nielsens Vej 1, Vinding, 7100 Vejle. Lige syd for Vejle Fjord-broen køres mod Fredericia. I tredje lyskryds drejes til højre ved Hansen Møbler. 100 meter nede af vejen ligger Papuga Bus. Langtidsparkering ved andre opsamlingssteder er desværre ikke muligt.


  Pauser

  Omkring hver fjerde time afholdes pauser, fortrinsvis på rastepladser med cafeteria, kiosk og toilet. Efter natpausen ca. kl. 23.00 skal der være ro i bussen.


  Pladstildeling i bussen

  Man tildeles en plads ved bestilling af rejsen, dog kan der blive arrangeret om for at få pladsfordelingen til at gå op. De endelige sædenumre fremsendes 1 uge før afrejse. Sædenumre og evt. ønsker for placering i bussen gælder først fra Kolding, hvor bussen fra Jylland og bussen fra Fyn/Sjælland mødes.

   

  Køreplan

  Nedenfor ses de vejledende tidspunkter for afgang og hjemkomst. Det er til enhver tid de tider der fremgår af billetten, som er gældende.

  Mødetid er senest 15 min. før afgang.

  Det tager ca. 24 timer at køre til vores destinationer fra grænsen mellem Danmark og Tyskland.


   

   

  Afgang

  Forventet hjemkomst

  Sjælland via Fyn

   

   

  Kbh., Sjælør S-station

  06.00

  20.30

  Ølby, S-station

  06.30

  19.55

  Ringsted, motorvejsafkørsel 35 v/samkørselsplads

  06.55

  19.35

  Slagelse, motorvejsafkørsel 39 v/Transportcenter

  07.20

  19.10

  Fyn

   

   

  Nyborg, motorvejsafkørsel 45 v/svømmehal

  08.00

  18.30

  Odense, motorvejsafkørsel 50, v/McDonalds

  08.20

  18.00

  Jylland

   

   

  Aalborg, samkørselsplads v/Th. Sauersvej

  06.00

  20.30

  Hobro, motorvejsafkørsel 33 v/McDonalds

  06.25

  20.00

  Randers, Fyensgade v/Randers hallen

  07.00

  19.30

  Aarhus v/Musikhuset

  07.45

  18.45

  Skanderborg, v/Banegården

  08.10

  18.20

  Horsens, afkørsel 56 v/ Q8

  08.30

  18.00

  Vejle v/Papuga bus, Lundahl Nielsens Vej 1, Vinding, 7100 Vejle 

  Gratis langtidsparkering

  08.50

  17.30

  Hylkedal rasteplads v/Sønderjyske motorvej, mellem afkørsel 64 og 65

  09.10

  17.00

  Aabenraa, motorvejsfrakørsel 70 v/McDonalds

  09.50

  16.15

  Padborg v/OK Truck Center, Lejrvejen 12

  10.10

  16.00


   

   

   

   

 • Campingferie

  Busgæster kan overtage teltet kl. 10.00 på ankomstdagen, og på afrejsedagen skal teltet forlades rengjort kl. 9.30. Flygæster kan oftest overtage teltet ved ankomsten og beholde det op til afrejsetidspunktet. For alle campinggæster gælder, at man på sæsonens sidste hjemrejsedag må påregne at skulle forlade teltet kl. 08.00, da Sun Tours' teltlejr pakkes ned ved sæsonafslutning.

  Der findes T-3, T-4 og T-6 telte. Alle telte har luftmadrasser, undtagen T-6 teltene, hvor der er 4 luftmadrasser og 2 skummadrasser/drømmesenge. Under beskrivelse af hver enkel campingplads er der et link, hvor man kan se, hvad man skal medbringe på ferien, f.eks. sengelinned/håndklæder. Desuden er der en beskrivelse af teltenes indretning og inventar.

 • Check-in

  Mødetid i lufthavnen

  Vi anbefaler, at man møder op 2 timer før afgang, så man er sikker på at nå flyet. Der kan på travle tidspunkter være kø til check-in, bagagedrop og sikkerhedskontrol.

   

  Check-in i lufthavn

  Som regel foregår check-in i lufthavnen som automatisk selvbetjening. Man checker selv ind på maskinerne, hvor man får boardingkort og bagagetags. Derefter skal bagagen droppes ved skranken. Hold øje med skiltning i lufthavnen.

  Der er kontakpersoner ved skranken der kan være behjælpelig, hvis der opstår tvivl. Medbring altid udprintet billet - Sun Tours kan ikke garantere, at man kan checkes ind, såfremt at billetten ikke medbringes udprintet.

   

  Online check-in

  Hvis man flyver fra Billund, kan der ca. 22 timer før afgang tjekkes ind på lufthavnens hjemmeside.

  Klik her for online check-in i Billund Lufthavn

  Online check-in service eksisterer desværre ikke i de øvrige lufthavne.

   

  Links til online check-in direkte hos flyselskab

  Primera Air (Kun hvis bestilt sæde i fly)

  Er pt. ved overgå til nyt bookingsystem, derfor kan der forekomme problemer med onlien check-in. Denne opdateres, når der er nyt om ovenstående.

  Jet Time (Kun hvis bestilt sæde i fly fra BLL/CPH)

  Atlantic Airways

  Freebird - Ikke muligt

  Danish Air Transport (Ikke muligt fra CPH)

  Malmö Aviation

  Norwegian (Booking reference til Norwegian sendes af Sun Tours)

 • Cookies
 • Dyr på rejsemålet

  Myg, myrer og kakerlakker kender ikke forskel på hotellernes standard. Disse insekter kan derfor findes på selv de bedste hoteller. Er de til gene, kan man kontakte rejselederen, som vil sørge for, at der bliver sprøjtet.

  På campingpladser er der ofte smukt beplantet, så her må man forvente forskellige insekter og sang fra fugle og cikader.

  I de sydlige lande, hvor mange restauranter er helt eller delvist åbne, kan det være vanskeligt at holde fugle ude - især hvis gæsterne fodrer disse charmerende men uønskede "gæster".

  Løsgående hunde og katte findes overalt, men de er som regel fredelige. Sun Tours kan ikke stilles til ansvar for eventuelle gener fra insekter, hunde, katte, fugle etc. Vi henstiller til, at man ikke fodrer dyrene.

 • Enkeltværelser/singlerejser

  Sun Tours kan tilbyde enkeltværelser på mange hoteller og lejlighedskomplekser. Prisen er som regel højere, end hvis man bor 2 personer sammen på et værelse, da alle priser er kalkuleret efter, at min. 2 personer bor sammen på et værelse eller lejlighed. Enkeltværelsestillægget er varierende fra hotel til hotel - ring på 70 23 07 20 og få prisen hos en af vore rejsekonsulenter, hvis den ikke fremgår i bookingsystemet på hjemmesiden.

  Eneværelser kan have en ringere beliggenhed end de normale værelser og være uden balkon/terrasse. Det kan synes paradoksalt, at disse værelser opkræves ekstra tillæg, men det er sådan det foregår i hele verden og Sun Tours har ingen indflydelse herpå.

  Vær opmærksom på, at hvis man rejser som eneperson med et barn, vil barnet betale fuld pris som en voksen. Læs mere om børnerabat under punktet "Priser".

  Rejser man alene med børn på campingferie, kan vi på nogle campingpladser tilbyde:

  1 voksen og 1 barn (på både fly- og busrejser): Børnepris til barnet i vores T3-telte eller i vores T4-telte, såfremt T3-telte ikke forefindes på destinationen.

  1 voksen og 2 børn (på både fly- og busrejser): Børnepris til begge børn i vores T3- og T4-telte.

   

 • Evalueringsskema

  Kort tid efter jeres hjemkomst, vil vi fremsende et evalueringsskema til den e-mail, som er blevet registreret ved bestilling af rejsen.

  Bemærk at hvis I lander over midnat og modtager evalueringsskema samme dag, så kan det først besvares den efterfølgende dag.

  Vi håber, at I vil give jer tid og lyst til at udfylde dette. Jeres feedback er meget vigtig for os i bestræbelserne på at tilrettelægge den bedst mulige ferie, blandt andet i forhold til hoteller, udflugtsmuligheder og ikke mindst vores service før, under og efter rejsens afvikling.

  Spørgsmålene er derfor primært henvendt til gæster, som har købt både transport og indkvartering.

   

  Vi vil desuden opfordre jer til at dele jeres rejseoplevelser med andre ferieglade rejsende på Trustpilot og Facebook.

 • Forplejning

  Hygiejne

  Både Sun Tours og vores samarbejdshoteller, - lejligheder og -campingpladser er opmærksomme på hygijne, og derfor checkes disse løbende af de lokale veterinære myndigheder, som tester køkkener, resaturanter, barer, mad- og drikkevarer, samt poolområder. Man må forvente at bakteriefloraen er anderledes og at der pga. høj varme og ofte for lidt væskeindtag, er større risiko for at få dårlig mave. I et sådant tilfælde bør man kontakte vores rejseledere, som kan formidle kontakt til en læge.

   

  Morgenmad (Kvartpension)

  Morgenmad inkl. drikkevarer (udvalg afhænger af hotellets standard).


  Halvpension

  Morgenmad inkl. drikkevarer (udvalg afhænger af hotellet standard) samt aftensmad ekskl. drikkevarer.


  Helpension

  Morgenmad inkl. drikkevarer (udvalg afhænger af hotellets standard) samt frokost ekskl. drikkevarer og aftensmad ekskl. drikkevarer.


  All Inclusive

  Omfatter morgenmad, frokost og aftensmad, samt drikkevarer i løbet af dagen. Nogle hoteller tilbyder desuden mellemåltider/snacks samt andre ydelser som del af All Inclusive konceptet.

  All Inclusive varierer fra land til land og hotellerne imellem. De fleste steder vil maden blive serveret fra buffet. Udvalget på buffeten afspejler sig som regel i prisen på hotellet, hvorfor man ikke skal forvente at få det samme på et 2-3* hotel som på et 4-5* hotel. Udvalget af mad afspejler sig i landets madkultur med henblik på at tilfredsstille alle nationaliteter så vidt muligt.

  Drikkevarer er hovedsageligt lokalt produceret. På nogle hoteller er et udvalg af udenlandsk producerede drikkevarer inkluderet. De fleste steder vil det i modsat fald være muligt at tilkøbe disse. På de hoteller, der også har gæster uden All Inclusive, kan der være forskel på udvalget i mad og drikke til gæster med og henholdsvis uden All Inclusive. Is er ikke inkluderet, medmindre andet er opgivet. Light produkter er ikke altid inkluderet i All Inclusive.

  Sun Tours' tilbyder ikke forskellige All Inclusive koncepter, som udgangspunkt, men er det nævnt, at opholdet er med All Inclusive Ultra er det som regel, fordi hotellet tilbyder All Inclusive hele døgnet rundt eller senere på døgnet, hvor det for normal All Inclusive slutter på et angivet tidspunkt, eller at udvalget mad/restauranter og lign. er større end normalt. Såfremt det er angivet, at opholdet er med begrænset udvalg kan udvalget af mad og drikke være mindre og i et mere begrænset tidsrum end normalt. Hos Sun Tours bruger vi ikke konceptet All Inclusive Light.

  Der forefindes ala carte eller temarestauranter på nogle hoteller som ikke nødvendigvis er omfattet af All Inclusive. Sommetider er det muligt at bytte en middag ud med en middag på en anden restaurant. Det er som regel først-til-mølle og reserveres direkte på hotellet. Det vil fremgå af hotellets All Inclusive program, som udleveres ved ankomst til hotellet.

  Det er som hovedregel ikke tilladt at medbringe mad og drikke på værelset. Mad og drikke skal indtages, hvor det serveres eller på de nærmeste fællesarealer. På nogle All Inclusive hoteller kan drikkevarer blive serveret i plastikglas- og krus.

  All Inclusive slutter typisk ved udcheckning af værelset på afrejsedagen eller senest kl. 12.00, medmindre andet er nævnt. Et All Inclusive-program findes under beskrivelsen af de enkelte hoteller. Der tages dog forbehold for afvigelser eller ændringer af programmerne. Sun Tours tager desuden forbehold for, at hotellerne kan ændre deres All Inclusive koncept i løbet af sæsonen.

 • Flyforsinkelser

  Vi kan desværre ikke forudsige forsinkelser, hverken på ud- eller hjemrejsen. Flyselskaberne gør alt hvad de kan for at overholde rejsetiderne, men kan rende ind i tekniske udfordringer med flyet, dårlig vejr eller andre situationer. Sun Tours har ingen indflydelse på en evt. flyforsinkelse og påtager sig ikke ansvaret for en sådan.

  I tilfælde af større flyændringer, vil Sun Tours fremsende nye flytider. I tilfælde af mindre flyændringer eller pludseligt opståede forsinkelser, vil det fremgå af lufthavnens egen hjemmeside under ankomst/afrejse. Det er den rejsendes ansvar at holde øje med flytrafikken på lufthavnens hjemmeside op til afrejse. Det er ligeledes den rejsendes ansvar at holde sig ajour med evt. forsinkelser på hjemrejsen ved at kontakte vores rejseledere på destinationen.

  Såfremt der sker en større forsinkelse, vil vores rejseledere på destinationen informere de gæster der har bestilt hotel og fly samlet, så godt de kan. Rejser man som "Flight only" (Kun flybilletter), er det den rejsendes ansvar at kontakte vores rejseledere på destinationen for eventuelle ændringer i rejseplanen.

  Ved afhentning af passagerer i lufthavnen kan den forventede ankomsttid findes på lufthavnens hjemmeside, eller man kan ringe direkte til lufthavnen. 

   

  Kompensation for forsinkelser

  Som dansk rejsebureau er vi underlagt Lov om Pakkerejser. Reglerne i forsinkelse med flyforsinkelse findes på Pakkerejseankenævnets hjemmeside. Evt. reklamationer over en forsinkelse skal fremsendes skriftligt til kundeservice@suntours.dk eller Sun Tours, Silkeborgvej 92-94, 8000 Aarhus C. For læsevenlighedens skyld frabedes venligst håndskrevne breve. Husk at notere bookingnr. på den pågældende rejse.

  Klik her for at komme til Pakkerejse-Ankenævnets hjemmeside

   

  Mange har fra medierne hørt om ertsatning i henhold til EU-forordningen. Denne er vi som rejseselskab ikke underlagt, det er kun tilfældet for flyselskabet. Det betyder, at hvis du har købt en flybillet uden hotel, skal en reklamation fremsendes direkte til flyselskabet. Hvis man vil reklamere over en forsinkelse og gøre brug af EU-forordningen, skal denne ligeledes fremsendes direkte til flyselskabet.

 • Flymad

  Flymad

  Flymad er som udgangspunkt ikke inkluderet. Det koster 180 kr. tur/retur pr. person. Det er desværre ikke muligt kun at bestille den ene vej, medmindre man rejser på en "One way"-flybillet.

  Bemærk at flymad skal bestilles senest 48 timer før afgang.

  På nogle afgange tilbydees der ikke flymad. Flyves der med Norwegian, kan der ikke bestilles mad ombord på flyet - dette købes direkte på flyet. På Freebird afgange er der typisk gratis mad. Det vil altid fremgå ved bestilling af rejsen.

   

  Special flymad

  Det er muligt at bestille special flymad til samme pris som standard flymad ved at ringe til os på 70 23 07 2070 23 07 20. Følgende kan vælges:

  - Diabetisk måltid

  - Glutenfri

  - Muslimsk mad (indeholder ikke svinekød)

  - Laktosefri

  - Ovo-lacto vegetar (ingen kød, fjerkræ og fisk)

  - Vegetar (ingen æg, mælkeprodukter, kød, fjerkræ og fisk)

   

  Flymad til spædbørn

  Det er ikke muligt at bestille flymad til spædbørn. Det er tilladt at medbringe babymos, vælling o.lign. hjemmefra.

 • Flyselskaber

  Sun Tours benytter sig af flere forskellige flyselskaber, men hovedsageligt benyttes Primera Air som er en del af samme rejsekoncern som Sun Tours (Primera Travel Group), samt det danske flyselskab Jet Time.

  Hos os handler det om, at du skal være tryg på din flyrejse, så derfor er flyselskaberne nøje udvalgte samarbejdspartnere. Vi kan desværre ikke garantere, at der snakkes dansk på flyvningerne, men der er typisk skandinavisktalende personale ombord.

  Klik på flyselskabets navn for at komme til flyselskabets egen hjemmeside.

   

  Primera Air
  Primera Air er en del af rejsekoncernen Primera Travel Group, som bl.a. ejer Sun Tours. Der flyves primært med Boeing 737-800, alle med plads til 189 gæster. Den gennemsnitlige alder på flyene i Primera Air er cirka fem år. 

   

  Jet Time
  Jet Time er et dansk flyselskab. Flere af personerne bag flyselskabet har en lang baggrund i rejse- og flybranchen, og maskinerne er de velkendte Boeing 737 med plads til 148 gæster. 

   

  Atlantic Airways

  Selskabet er etableret på Færøerne.

   

  Freebird

  Tyrkisk flyselskab der typisk bruges på vores afgange til Antalya i vinterhalvåret (februar-april).

   

  Danish Air Transport

  Også kendt som DAT. Dansk flyselskab der opererer med fragt og charter. 

   

  Malmö Aviation

  Malmö Aviation er en del af Braathens ASA og er etableret flyselskab i Sverige. Flyflåden består af AVRO RJ 100 og AVRO RJ 85. 

   

  Norwegian

  Norsk flyselskab der hovedsageligt flyver med Boeing  737-800 og 737-300. 

   

  Bemærk at flyets kaptajn har det fulde ansvar for flyet og har myndighed til at sætte enhver passager af flyet, eller hvilket som helst stykke bagage, som efter hans eller hendes mening repræsenterer en potentiel fare for flyets eller de ombordværendes sikkerhed.

  Flyets kaptajn bør ikke tillade at transportere en person, der for forekommet at være under indflydelse af alkohol eller stoffer, i det omfang sikkerheden for flyet eller de ombordværende bringes i fare. Bliver du og eller din bagage sat af flyet, vil hjemrejse ske for egen regning, da Sun Tours ikke kan holdes ansvarlig.

   

 • Flysæder

  Sun Tours kan ikke garantere, at man som rejsende kan sidde sammen i flyet, medmindre at det bestilles på forhånd. Flyselskabet forsøger at få puslespillet til at gå op, så man så vidt muligt sidder sammen med sine medrejsende.

  Det er dog muligt at bestille flysæder mod betaling på nogle flyselskabers ruter. Det udelukkende flyselskabet der står for dette. Sun Tours kan desværre ikke ønske eller reservere sæder, da vi er uden indflydelse. Flyene bliver seatet inden afgang, hvorfor det desværre ikke kan forventes, at det er muligt at omrokere pladser ved check-in i lufthavnen.

  Der går ca. 24 timer fra rejsen er booket hos Sun Tours indtil det er muligt at reservere sæder hos flyselskabet. Hvis rejsen er booket mange måneder i forvejen kan det ske, at der ikke er blevet åbnet for salget af flysæder endnu. Kontakt flyselskabet direkte for mere information.

  Typisk kan der bookes flysæder 60-7 dage før afgang. Dog op til 3 dage før afrejse ved Jet Time. Efterfølgende er det ikke muligt.

   

  Links til reservation af flysæder

  Primera Air 

  Jet Time

  Atlantic Airways - Ikke muligt

  Freebird

  Danish Air Transport - Ikke muligt

  Malmö Aviation - Ikke muligt

  Norwegian

   

   

 • Flytillæg, brændstoftillæg mv.

  Ovenstående er en betegnelse for et tillæg som pålægges grundprisen for en rejse. Denne dækker transportomkostninger (f.eks. brændstofpriser), skatter, afgifter eller gebyrer (f.eks. lufthavns-, start- eller landingsafgifter).  

  Tillægget kan været forskelligt fra afgang til afgang, samt fra lufthavn til lufthavn. Flytillægget kan ændres løbende.

 • Gravide passagerer

  De fleste flyselskaber medtager ikke gravide passagerer efter 36. uge. Vi anbefaler, at gravide passagerer undersøger det enkelte flyselskabs regler samt medbringer vandrejournal og lægeerklæring på engelsk på rejsen, da reglerne for gravide passagerer kan variere flyselskaberne imellem og kan blive ændret løbende.

   

  Links til regler for gravide passagerer

  Primera Air

  Jet Time

  Freebird

  Atlantic Airways

  Danish Air Transport (Se punkt 9)

  Malmö Aviation (Vælg Charter - Flyga under graviditeten)

  Norwegian

 • Handel på rejsemålet

  På vores destinationer udleveres der materiale, som f.eks. miniguider, brochurer, kort m.v. for at hjælpe vores gæster med nemmere at udforske seværdigheder, restauranter, butikker, områder og lign. I det udleverede materiale, er der annoncer, som er med til at finansiere produktionen af materialet. Det er ikke nødvendigvis en anbefaling af butikker, restauranter, seværdigheder, hvorfor Sun Tours ikke kan påtage sig ansvar for kvaliteten af de produkter og ydelser, annoncørerne tilbyder.

  Såfremt Sun Tours anbefaler en restaurant, tandlæge, optiker, guldsmed eller lign., er det baseret på, at der har været mange gode oplevelser ved brug af disse. Der er ikke tale om et egentlig samarbejde, hvorfor Sun Tours ligeledes ikke kan stilles til ansvar for de produkter eller ydelser, som de anbefalede steder tilbyder.

  Har man købt et produkt på rejsemålet hos en af de annoncerende forhandlere, som ved hjemkomst går i stykker, kan Sun Tours ikke være behjælpelig med at reklamere over produktet. Det er således den rejsendes eget ansvar selv at tage kontakt direkte til forhandleren.

  Bemærk at der på visse udflugter og ved visse aktiviteter er lokal fotograf med som tager billeder og laver film. Ved køb af dvd, billeder eller lign., som ikke fungerer eller ikke bliver leveret som aftalt, kan Sun Tours ikke stilles til ansvar og ej heller forventes at være behjælpelig med at fremskaffe disse.

 • Hotelbytte på destinationen

  Ved bestilling af rejsen, er det vigtigt, at man som kunde oplyser rejsekonsulenten om ens ønsker og krav til rejsen, så man sammen kan få bestilt et passende hotel. Hvis man alligevel ved ankomst ønsker at bo på et andet hotel, kan vores rejseledere undersøge om muligheden herfor. Bemærk at det ofte er svært i højsæsonen. Evt. difference mellem de to hoteller, vil skulle betales direkte til vores rejseledere. Desuden er der egen-betaling for transporten mellem de to hoteller.

 • Hotelklassificering

  Hos Sun Tours benytter vi vore egne sole til at give en klassificering af hotellet/lejligheden. Disse sole er ikke i overensstemmelse med internationale bestemmelser, men er vores egen vurdering sammenholdt med vore gæsters evalueringsskemaer.

  Den samlede vurdering dækker over faciliteter, standard af hotel, afstand til strand og by, service, atmosfære og meget mere, hvorfor det er en gennemsnitlig vurdering af hotellet eller lejlighedskomplekset.

  De hoteller som har et + er kendetegnet ved at være et hotel der bare har lige lidt mere end de øvrige hoteller i den kategori.

  Uspecificerede rejser er beskrevet under punktet "Uspecificerede rejser".

   

  sol4

  Er hoteller/lejligheder i særklasse. Denne kategori er for de af jer, der vil forkæles lidt ekstra i jeres ferie. Mange luksushoteller vil være angivet i denne kategori. Som regel har hotellerne eller lejlighederne international standard.

   

   sol3

   

  Er hoteller/lejligheder i den gode ende, hvor servicen er høj og der som regel er et stort udbud af faciliteter. Denne kategori er for de af jer, der gerne vil have lidt mere end gennemsnittet.

   

   sol2

   

  Velpassede hoteller/lejligheder med de nødvendige faciliteter og som regel godt beliggende. Hotellerne er mellemklassehoteller, typisk i en overskuelig størrelse, ofte med mulighed for tilkøb af pension hjemmefra eller direkte på hotellet/lejligheden. Lettere slitage kan forekomme.

   

   sol1

   

  Laveste kategori. Dette er en indkvartering med eget bad og toilet. Enkelt indrettet. Der må påregnes slitage i denne indkvarteringsform.

   

   

 • Høj- og lavsæson

  Der er forskel på høj- og lavsæson. I højsæsonen er der åbent på alle barer, resaturanter, butikker osv. på destinationen og alle faciliteter på hotellet er typisk åbne.

  I lavsæsonen (ydersæsonen) kan der være mere roligt og der kan være lukkede barer, restauranter, butikker osv. Desuden kan der være faciliteter på hotellet eller campingpladsen, som ikke er åbent. F.eks. kan nogle af hotellets resaturanter være lukket, fordi der ikke er tilstrækkeligt med gæster til at fylde disse op. Fordelen ved lavsæsonen er, at der typisk er lavere priser og en roligere atmosfære.

 • Indkvartering

  Indkvartering i hotel/lejlighed

  På ankomstdagen kan indkvarteringen overtages omkring kl. 15.00 og skal på afrejsedagen forlades om formiddagen, typisk kl. 12.00. Sun Tours' rejseleder vil oplyse de præcise tidspunkter. På nogle hoteller/lejlighedskomplekser er det muligt mod ekstra betaling at beholde indkvarteringen til efter det fastsatte tidspunkt for ud checkning. Forespørg i receptionen på rejsemålet, når afrejsen nærmer sig. Betalingen afregnes direkte med hotellet.

   

  Indkvartering i hytte, bungalow eller mobilhome

  For vores gæster, som vælger ovenstående indkvartering, er der individuelle regler for overtagelse og fraflytning. Som regel gælder følgende: På ankomstdagen kan indkvarteringen overtages om eftermiddagen og skal på afrejsedagen forlades kl. 10.00. Ovenstående tider for overtagelse og fraflytning af indkvarteringer skal ses som vejledende. Gældende for alle indkvarteringstyper/rejseformer er, at rejselederen vil oplyse de præcise tidspunkter.

   

  Indkvartering i telt

  Busgæster kan overtage teltet kl. 10.00 på ankomstdagen, og på afrejsedagen skal teltet forlades rengjort kl. 9.30. Flygæster kan oftest overtage teltet ved ankomsten og beholde det op til afrejsetidspunktet. For alle campinggæster gælder, at man på sæsonens sidste hjemrejsedag må påregne at skulle forlade teltet kl. 08.00, da Sun Tours' teltlejr pakkes ned ved sæsonafslutning.

  Der findes T-3, T-4 og T-6 telte. Alle telte har luftmadrasser, undtagen T-6 teltene, hvor der er 4 luftmadrasser og 2 skummadrasser/drømmesenge. Under beskrivelse af hver enkel campingplads er der et link, hvor man kan se, hvad man skal medbringe på ferien, f.eks. sengelinned/håndklæder. Desuden er der en beskrivelse af teltenes indretning og inventar.

   

  Aircondition

  Hvor der forefindes aircondition, kan denne som regel bruges til både nedkøling og opvarmning. Aircondition kan på nogle hoteller/lejligheder køre i intervaller, dvs. på fastlagte tidspunkter, som styres af det enkelte indkvarteringssted. Hvor aircondition ikke er inkluderet i rejsens pris, foretages afregningen på rejsemålet. Bemærk, at der i indkvarteringer med flere rum typisk kun er airconditionanlæg i det ene af rummene. På nogle hoteller/lejligheder er der kun mulighed for aircondition i højsæsonen (skolernes sommerferie), men det fremgår som regel af hotellet/lejlighedens beskrivelse.

   

  Babyseng

  Ved bestilling af rejsen noterer vi gerne et ønske om at leje/låne en babyseng, men det kan ikke garanteres, at hotellet kan stille en babyseng til rådighed. Vær opmærksom på, at babysengens kvalitet ikke modsvarer danske krav, og at Sun Tours ikke er ansvarlig for sengens egnethed.

   

  Byggestil og klima

  På stort set alle sydlige rejsemål har klimaet en højere luftfugtighed, end vi er vant til i Danmark. Kombineret med den lokale byggestil og megen brug af aircondition betyder det, at værelserne kan forekomme lidt fugtige og have en indelukket duft. Begge dele forsvinder dog hurtigt, når der luftes ud.

   

  El og vand

  På hoteller der benytter solenergi, kan der være der i solfattige perioder være mangel på varmt vand. Hvis man bader på tidspunkter, hvor mange andre gæster bader, kan der opstå knaphed på varmt vand; men som regel vil der være lunkent vand. VEd langvarig tørke kan myndighederne rationere vandet, hvilket også kan mærkes af Sun Tours' gæster.

  På mange destinationer kan man opleve periodiske afbrydelser af el og/eller vand. Som oftest er der tale om kortvarige afbrydelser, og langt de fleste hoteller har mindre nødgeneratorer, så de nødvendige ting i reception og restaurant kan fungere. Disse nødgeneratorer kan dog ikke trække el til alle værelser.

  Sun Tours kan ikke påtage sig noget ansvar eller yde erstatning, såfremt der opstår strømsvigt, olie- og vandmangel.

   

  Faciliteter

  I ydersæsonerne kan faciliteter på hotellet eller campingpladsen være begrænset eller helt lukket ned. Bemærk at der på hotellets eller campingpladsens faciliteter kan være specifikke krav, som skal overholdes. F.eks. at der er swimmingpools, hvor der ikke må bruges badedyr og luftmadrasser. Der kan være rutsjebaner/vandrutsjebaner, hvor man skal ahve en min. højde eller alder, før man må benytte dem. Ligeledes kan der være højde- eller aldersbegrænsning i fitnessrum, spa, sauna og lign. Sun Tours kan ikke holdes ansvarlig for disse krav stillet af hotellet eller den lokale lovgivning.

   

  Indretning

  Værelser/lejligheder samt balkoner og terrasser kan variere i størrelse og indretning. Køkkennichen i lejligheden vil typisk være enkelt indrettet med køleskab og et par kogeplader/blus samt sparsomt køkkenudstyr. Det kan være ekstra sparsomt, hvis ophold i lejlighed er med All Inclusive som forplejning. Kaffemaskine, elkedel, ovn og lignende forefindes ikke, med mindre det er nævnt under den enkelte indkvartering. Man skal selv medbringe viskestykker, opvaskebørste og karklude. Rengøring i indkvartering inkluderer ikke opvask af køkkenudstyr.

   

  Internet

  Mange hoteller og lejligheder, samt campingpladser har efterhånden internetadgang. Bemærk at hastigheden ikke er højhastighed og derfor ikke kan sammenlignes med den danske. Ligeledes kan det være, at internettet på værelset ikke kan række i alle værelsets hjørner. Hvis der er mange på internettet samtidigt, kan der være en langsommere forbindelse. nternet er mod gebyr, medmindre andet er nævnt under beskrivelse af hotellet/lejligheden.  

   

  Minibar og køleskab

  Hvor der er minibar, kan denne typisk bruges som køleskab, dog kan det ikke forventes, at temperaturen kan sammenlignes med den temperatur et køleskab har. Bemærk at hotellet kan forbyde, at man bruger minibaren til andet end det indhold, som står i den i forvejen. Såfremt der ikke er indhold, skal hotellet kontakes med henblik på opfyldning. Al forbrug af minibarens indhold afregnes direkte med hotellet. Såfremt der ikke er køleskab eller minibar på værelset/lejligheden, og man har brug for opbevaring og nedkøling af medicin, kan hotellet typisk være behjælpelig.

   

  Opredninger

  Flere steder er det muligt med ekstra opredninger. Disse opredninger vil typisk være af ringere standard end de eksisterende sengepladser. Det kan være sig sovesofa, køjesenge, træk ud seng, drømmeseng eller blot en madras.

   

  Rengøring

  Rengøring af værelse/lejlighed er altid inkluderet, medmindre andet er nævnt (opvask er ikke indbefattet). Antal rengøringsdage varierer fra sted til sted, læs nærmere under hver beskrivelse af hoteller/lejligheder.

  Ved ankomst er der gjort rent til de nye gæster, dog er der er ikke tale om hovedrengøring i løbet af ens ophold, men blot redning af senge, fejning/støvsugning, afstøvning og tømning af skraldespande.

   

  Safeboks

  De fleste lejlighedskomplekser/hoteller har safeboks. Denne forefindes enten i selve lejligheden/hotelværelset eller i receptionen. Betaling for leje afregnes på rejsemålet, medmindre det fremgår af beskrivelsen, at safeboks er gratis. Bemærk at brug af safeboks er på eget ansvar og at hotellet ikke kan stilles til ansvar for ting der forsvinder fra safeboksen. Vi anbefaler, at man tilkøber en bagageforsikring til sin rejseforsikring.

  De fleste campingpladser har deponeringsboks til opbevaring af bl.a. kontanter. Betaling for leje afregnes på rejsemålet.

   

  Senge

  Det er umuligt at finde en seng som tilfredsstiller alles gæster behov, og man kan ikke regne med, at hoteller/lejligheder og campingpladser har senge af den kvalitet som findes i Danmark. Sengene kan være hårdere, blødere, kortere, længere, smallere, bredere osv. Ofte er der ingen topmadras.

   

  Sengelinned/håndklæder

  I alle værelser/lejligheder vil der være sengetøj og linned samt håndklæder. Man bedes selv medbringe håndklæder til pool og strand, medmindre det fremgår af hotellets beskrivelse, at disse forefindes. Der kan være gebyr eller depositum for leje/lån. Skift af linned/håndklæder varierer fra sted til sted og man kan læse nærmere under hver beskrivelse af hotel/lejligheder.

  Skal man rejse på campingferie i mobilhome, bungalow eller hytte er der forskel på, hvorvidt sengelinned/håndklæder forefindes eller kan lejes på stedet. Læs nærmere under hver enkel campingplads.

  Ved indkvartering i telt skal man selv medbringe sengelinned, pude, håndklæder og evt. sovepose, medmindre det fremgår, at det allerede forefindes. 

   

  Støj

  Mange destinationer er under udvidelse eller forbedring, hvorfor der klan være byggeri eller vejarbejde, som kan forårsage støj. Det er sjældent, at myndighederne advarer om evt. støjgener i forbindelse med udvidelse eller forbedring. Af denne årsag er det ikke muligt på forhånd at give vores gæster besked herom.

  En del hoteller er store og har animationsteams på hotellet som står for underholdning i dag- og aftentimerne. Ofte er aktiviteterne ledsaget af høj musik.

  Vælger man at bo centralt i et byområde eller tæt på befærdet vej, må det forventes, at der kan være støj fra restauranter, barer, butikker, trafik m.v.

  På mange rejsemål findes der hunde og på nogle destinationer er disse hjemløse. Sun Tours kan ikke holdes ansvarlig for de gener der må opstå fra hundenes gøen.

   

  Swimmingpools

  Som udgangspunkt er udendørs swimmingpooles ikke opvarmet. Såfremt hotellets pools er opvarmet, vil det fremgå af hotelbeskrivelsen. Typisk er swimmingpools kun åbne i dagtimerne, da de rengøres i aftentimerne. De fleste hoteller har automatisk rengøringsanlæg, men det kan være nødvendigt at tømme en pool helt for at sikre, at den er gjort grundigt rent. Sun Tours kan ikke holdes ansvarlig, såfremt der er en periode, hvor poolen ikke kan bruges. Vi håber på forståelse for, at denne skal rengøres af hygiejniske årsager. Læs mere under ovenstående punkt "Faciliteter" omkirng brug af badedyr og luftmadrasser.

 • Kopivarer

  Sædvanligvis er indkøb/udførsel af kopivarer ikke lovligt, men såfremt man holder sig inden for rejsegodsreglernes bestemmelser, må der medbringes varer for op til 3.250 kr. til eget brug. 

  Klik her for at læse mere om toldregler og regler for kopivarer

 • Kun fly (Flight Only)

  Såfremt du ikke benytter Sun Tours' indkvartering og/eller transferbus (flight-only), er du selv ansvarlig for at søge oplysninger om hjemrejsetidspunkt hos Sun Tours' rejseleder på destinationen. Tilkøbes transfer gælder dette kun til et af de hoteller Sun Tours benytter i den periode rejsen foretages. Dette ønske bedes meddelt Sun Tours snarest muligt efter bestilling af flybilletterne.

  Pr. 1. januar 2010 indførtes ved lov en ekstra sikkerhed bl.a. for de rejsende, som kun køber flybillet. Rejsegarantifonden har siden da sikret disse kunder økonomisk gennem en konkursforsikring. Forsikringen træder i kraft, hvis flyselskabet går konkurs - uanset om det sker før afrejse eller inden passagerens hjemrejse. Konkursforsikringen koster 20 kr. pr. rejsende og kan tegnes samtidig med bestilling af flybilletterne.

 • Kørestole og handicapfaciliteter

  Handicapfaciliteter og -værelser

  Nogle af vores hoteller er bedre egnet til handicappede end andre. Nogle har handicapværelser med de faciliteter der er nødvendige, andre har handicapvenlige arealer. Hvis man som rejsende har bestemte behov bedes man bestille sin rejse i god tid, så vi kan forespørge på evt. handicapværelser, samt klargøre hvilke handicapfaciliteter der findes på det bestemte hotel/lejlighed.

   

  Kørestole

  Kørestole kan medbringes gratis på flyet. Medbringes en kørestol skal det oplyses til Sun Tours. Vi har brug for målene på kørestolen, altså længde, bredde, højde og vægt, samt type (elektrisk eller manuel, sammenklappelig eller ikke). Sun Tours skal samtidig have besked om kørestolsbrugeren selv kan gå op til flyet eller om der er behov for hjælp frem til gate, sæde eller andet. Det er den rejsendes ansvar, at vi som rejseselskab får besked herom.

  Bemærk venligst at vores rejseledere på destinationen ikke kan være behjælpelig med at løfte eller bære kørestolsbrugere op og ned i transferbus eller andre steder.

   

 • Kæledyr med på rejsen

  Sun Tours kan desværre ikke være behjælpelig med at sørge for tilladelse til at medbringe kæledyr til destinationen. Det er som regel ikke tilladt at have kæledyr med på hotel/lejlighed/campingplads. Ønsker man tilladelse hertil, skal man som rejsende selv kontakte det pågældende sted.

  Man skal ligeledes selv kontakte flyselskabet, hvorvidt det kan lade sig gøre at medbringe kæledyr, samt regler herfor.

   

  Links til regler for kæledyr

  Primera Air

  Jet Time

  Freebird (Kontakt kundeservice)

  Atlantic Airways

  Danish Air Transport

  Malmö Aviation

  Norwegian

 • Leje af bil m.v.

  Der er mulighed for at leje bil, scooter, cykel m.v. på de fleste destinationer. Rejselederen vil selvfølgelig også være behjælpelig med leje og reservation af disse.

  Det er desværre ikke muligt at leje bil, scooter eller cykel hjemmefra hos Sun Tours. Ønsker man en bil fra lufthavnen ved ankomst, anbefaler vi at benytte et velkendt udlejningsselskab hjemmefra. Der findes mange muligheder på internettet for booking.

 • Medicin og vaccinationer

  Medicin

  Ved rejser til visse lande skal du medbringe et såkaldt pillespas ved visse medicintyper. Dette udstedes på apoteket. Opsøg læge eller apotek for nærmere information om hvilken type medicin der må medbringes på rejsen, samt hvordan det skal pakkes.

  Husk at livsvigtig medicin altid skal medbringes i hpndbagagen, så det er tilgængeligt under flyrejsen, samt ved ankomst til destinationen, i tilfælde af, at bagagen skulle være forsinket eller bortkommet.

  Ved spørgsmål, bør egen læge eller apotek kontaktes. Udenrigsministeriet har lavet en online vejledning.

  Klik her for at læse mere om medicin på rejsen

   

  Vaccinationer

  Kontakt din praktiserende læge eller din lokale rejseklinik for at få vejledning om vaccinationer i forbindelse med din rejse.

 • Miljø

  Hos Sun Tours er vi meget bevidste om det ansvar, vi har for miljøet. Det medfører nemlig et stort ansvar at sende mellem 30.000-40.000 gæster på ferie hvert år.

  Turisme påvirker naturligvis miljøet på de pågældende rejsemål, men Sun Tours skal, udover hensyn til miljø, også udvise hensyn til såvel lokalbefolkningen som til den enkelte rejsende.

  Sun Tours forsøger konsekvent at påvirke vores samarbejdspartnere til at tænke miljøbevidst. Således stiller vi naturligvis krav til bl.a. vores hoteller om, at landets miljø- og sundhedsforordninger skal overholdes til punkt og prikke.

   Endvidere opfordrer vi vores partnere til, aktivt, at passe på den natur og det miljø vi dagligt færdes i. Vi kræver tillige, at vores partnere tager aktiv afstand fra prostitution, udnyttelse af børn m.m.

  Som gæster på fremmede steder kan vi også som enkeltindivider gøre en forskel - ved at vise små hensyn med stor virkning:

   

  10 hensyn:

  - Brug håndklædet på hotellet flere gange, det sparer vand og skåner miljøet.

  - Spar på vandet, bl.a. ved kun at tage brusebad - vand er en mangelvare på mange rejsemål.

  - Sortér affald, hvor det er muligt.

  - Har du problemaffald, fx batterier eller lignende - spørg din rejseleder hvor nærmeste deponering er.

  - Brug evt. aircondition med omtanke og husk at lukke vinduer og døre, når den er tændt.

  - Lad ikke lys og aircondition være tændt, når du forlader lejligheden.

  - Lej en cykel og ikke en scooter.

  - Vær kritisk når du køber souvenirs på lokale markeder - spørg din rejseleder til råds omkring evt. truede dyrearter osv.

  - Vil du hjælpe svage i det samfund, du besøger, så spørg din rejseleder hvordan du gør det bedst.

  - Respektér nationale klenodier og seværdigheder - for den lokale befolkning er det en del af deres liv.

 • Parkering i lufthavnen

  Links til parkering i lufthavnene

  Billund Lufthavn (BLL)

  Kastrup Lufthavn (CPH)

  Aalborg Lufthavn (AAL)

  Aarhus Lufthavn (AAR)

   

  Der er altid er gratis parkering i Aalborg Lufthavn. På nogle afgange kan vi tilbyde gratis parkering i de øvrige lufthavne. Brug nedenstående link til at finde ud af, om du kan få gratis parkering på din rejse.

   

  Klik her for læse om gratis parkering

 • Pas og visum

  Rejsende som ikke kan tiltræde rejsen på grund af manglende eller ugyldigt pas, visum eller andre obligatoriske rejsedokumenter, vil ikke kunne forvente nogen godtgørelse. Dette er også gældende, hvis den rejsende pga. forskelle i navnet på henholdsvis billet og pas nægtes adgang til bus/fly. Som udgangspunkt kan man ikke rejse uden pas, ej heller til Schengen-lande, hvorfor passet altid skal medbringes. Anden billedlegitimation kan som udgangspunkt ikke benyttes.

  Det er myndighederne der fastsætter reglerne for ind- og udrejse. Sun Tours har hverken indflydelse eller kan tage beslutninger i denne sammenhæng. Det er den rejsendes eget ansvar, at alle rejsedokumenter er i orden. Vær opmærksom på, at det kan forventes i nogle lande, at ens pas er gyldigt i en hvis periode efter ens ophold.

  Bemærk at der f.eks. ved indrejse til Tyrkiet skal medbringes et pas der er gyldigt minimum 150 dage efter indrejsedagen (ca. 5 måneder).

  Hvis ens pas er udløbet, man har mistet det eller man på anden vis er nødt til at få et nødpas eller midlertidigt pas, skal man henvende sig til Borgerservice i sin egen kommune. Der kan som regel udstedes nødpas til rejsende et par timer før afgang direkte i lufthavnen, f.eks. i Kastrup (kun i nødstilfælde).

  Hos Sun Tours er visum som udgangspunkt inkluderet i prisen, når der rejses til lande udenfor EU, f.eks. Tyrkiet, Egypten og Tunesien.

  Visum udleveres via stempel/"klistermærke" i ankomstlufthavnen ved visum/paskontrollen.

  Dubai: Besøgende er visumfri i indtil 90 dage fra indrejsen.

  - Passet skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemrejse fra De Forenede Arabiske Emirater. Gæster med anden nationalitet end dansk skal selv kontakte De Forenede Arabiske Emiraters ambassade for at få oplysninger om pas- og visumregler. Find flere oplysninger om pas og visum til De Forenede ArabiskeEmirater på um.dk

  Den "danske" ambassade ligger i Stockholm. +46 (8) 411 1244

  Email: stockholm@mofa.gov.ae, Web: www.uaeembassy.se

  Rejsende som ikke er danske statsborgere er ikke nødvendigvis omfattet af ovenstående, hvorfor man selv skal søge information om visum hos ambassade eller konsulat.

   

  Klik her for læse mere om pas og visum på Udenrigsministeriets hjemmeside

  Klik her for at læse om udstedelse af pas på Politiets hjemmeside

 • Personlige oplysninger

  Vi gør opmærksom på, at personlige kontaktoplysninger af sikkerhedsmæssige årsager skal videregives til flyselskaber, lufthavne og relevante myndigheder.

  Hvis du køber afbestillingsforsikring eller rejseforsikring igennem Sun Tours skal bliver dine oplysninger videregivet til Gouda Rejseforsikring. Sun Tours kan ikke holdes ansvarlig for, hvordan ovenstående parter bruger oplysningerne.

  Sun Tours opbevarer navn, adresse, mail og tlf.nr. på bestilleren af en billet i et særskilt kunderegister. Disse oplysninger er det tilladt for Sun Tours at anvende i markedsføringstiltag.

 • Priser

  Pris på hjemmeside, brochurer og tekst-tv

  Alle nævnte priser pr. person er altid gældende ved min. 2 fuldt betalende personer i samme indkvartering.

  Prisen ved køb af fly og hotel er inkl. fly, afgifter og ophold (værelsestype, pension på hotel og evt. udsigt vil være nævnt). Prisen er eksklusiv transfer på destinationen, flymad, afbestillingsforsikring og rejseforsikring. Disse tillæg kan købes.

  Desuden er der dansk rejselederservice inkluderet i prisen.

  Bemærk at priser angivet på tekst-tv, i kataloger og brochurer kan være nævnt uden afgifter.

   

  Priser ved kun 1 person

  Sun Tours kan tilbyde enkeltværelser på mange hoteller og lejlighedskomplekser. Prisen er som regel højere, end hvis man bor 2 personer sammen på et værelse, da alle priser er kalkuleret efter, at min. 2 personer bor sammen på et værelse eller lejlighed. Enkeltværelsestillægget er varierende fra hotel til hotel - ring på 70 23 07 20 og få prisen hos en af vore rejsekonsulenter, hvis den ikke fremgår i bookingsystemet på hjemmesiden.

  Eneværelser kan have en ringere beliggenhed end de normale værelser og være uden balkon/terrasse. Det kan synes paradoksalt, at disse værelser opkræves ekstra tillæg, men det er sådan det foregår i hele verden og Sun Tours har ingen indflydelse herpå.

  Vær opmærksom på, at hvis man rejser som eneperson med et barn, vil barnet betale fuld pris som en voksen. Læs mere om børnerabat under punktet "Priser".

  Rejser man alene med børn på campingferie, kan vi på nogle campingpladser tilbyde:

  1 voksen og 1 barn (på både fly- og busrejser): Børnepris til barnet i vores T3-telte eller i vores T4-telte, såfremt T3-telte ikke forefindes på destinationen.

  1 voksen og 2 børn (på både fly- og busrejser): Børnepris til begge børn i vores T3- og T4-telte.

   

  Børnerabat

  For spædbørn, som ikke er fyldt 2 år inden feriens afslutning, betales der kun et spædbarnsgebyr på 500 kr., hvis der rejses med fly. Der vil ikke være et flysæde til spædbarnet og dets bagage skal være inkluderet i rejseledsagernes bagage, medmindre det respektive flyselskab har andre bagageregler. Ligeledes er der ikke garanti for en plads i transferbussen. Der kan ikke tilkøbes flymad og afbestillingsforsikring til et spædbarn.

  Alle børn, også spædbørn, der rejser med bus, skal have eget sæde. Dvs. børn, som ikke er fyldt 2 år på hjemrejsedagen, betaler kun for bussædet, såfremt der ikke ønskes soveplads og udstyr til barnet i indkvarteringen. Ønskes dette, betales almindelig børnepris.

   

  På charterrejser fremgår det af vores hjemmeside, hvilken alder de forskellige hoteller/lejligheder betragter som grænsen mellem barn og voksen. Det er gældende for alle hoteller/lejligheder, at børn skal bo med minimum 2 voksne for at opnå børnerabatter.

  Ved campingferie er børnepris gældende for børn mellem 2 og 18 år på. Normalvis skal børn bo med 2 voksne for at opnå børnerabat, men der kan være undtagelser. Læs mere under punktet "Enkeltværelser/singlerejser".

  Såfremt der er rabat på en rejse (især last minute og afbudsrejser), frafalder børnerabatten.

  Vigtig bemærkning: Det er barnets alder ved hjemrejse der skal angives ved bestilling og det er således barnets alder på hjemrejsen der afgår om der kan ydes børnerabat.

   

  Afgifter

  Rejsens pris er beregnet på grundlag af gældende tariffer, afgifter og valutakurser. Sun Tours forbeholder sig derfor ret til inden afrejsedagen at foretage prisændringer, som skyldes ændringer i transportomkostninger (f.eks. brændstofpriser), skatter, afgifter eller gebyrer (f.eks. lufthavns-, start- eller landingsafgifter) eller valutakurser, som er anvendt til beregning af prisen for den pågældende rejse.

  Hvis lufthavnsafgiften eksempelvis stiger 100 kr., forhøjes rejsens pris tilsvarende. Samme beregning anvendes ved nedsættelse af afgifter m.v. Hvis prisen forhøjes mere end 10 %, er du berettiget til at annullere rejsen og få indbetalte beløb refunderet. Det er dog en betingelse, at annulleringen meddeles Sun Tours umiddelbart efter, at du er blevet underrettet om prisforhøjelsen.

  Dersom skatter eller afgifter m.v., som pålignes os direkte, og som er indregnet i rejsens pris, nedsættes eller bortfalder med virkning inden rejsedagen, er Sun Tours forpligtet til at godtgøre dig det sparede beløb, såfremt det overstiger 100 kr. pr. rejsedeltager. Vi underretter dig om eventuelle prisstigninger snarest muligt og senest 20 dage før afrejsedagen ved skriftlig meddelelse til den ved indtegningen eller senere af den rejsende oplyste adresse.

   

 • Rejselængde

  Rejselængden er typisk 1 uge eller 2 uger på rejser med fly. Rejselængden på busrejser er typisk 10 eller 17 dage. Hvis en længere rejse ønskes, bedes du kontakte en af vore rejsekonsulenter på tlf. 70 23 07 20 der vil undersøge nærmere.

 • Rejseforsikring

  Det blå sygesikringskort

  Pr. 1. august 2014 kan den gule sygesikring ikke længere benyttes ved rejser i udlandet. Det kræves, at man fremover har det blå sygesikringskort. Det blå sygesikringskort giver ret til sygehjælp på samme vilkår som indbyggerne i det EU-land, man besøger. Det betyder, at der er en egenbetaling for dig, hvis der er det for en borger i det land, som du besøger.

  Der kan derfor være udgifter til læge, hospital og medicin ved akut opstået sygdom (som tidligere blev dækket af det gule sygesikringskortved rejser på under en måned), som ikke bliver dækket af det blå sygesikringskort. Bemærk at det blå sygesikringskort ikke dækker hjemtransport. Der er generelt meget begrænset dækning med det blå sygesikringskort. Det dækker ikke i lande uden for EU, f.eks. Tyrkiet og Tunesien.

   

  Årsrejseforsikring

  Sun Tours anbefaler på det kraftigste, at man køber en rejseforsikring. Sun Tours kan være behjælpelig med at tegne årrejseforsikring helt frem til dagen for afrejsen igennem Gouda Rejseforsikring. Rejseforsikringen kan bestilles telefonisk på 70 23 07 20, eller når rejsen bookes på hjemmesiden.

  Der tilbydes både individuelle tforsikringer og husstandsforsikringer. En husstandsforsikring kræver, at de dækkede bor under samme tag og kan økonomisk svare sig, når man er minimum tre personer der skal dækkes. Der kan ikke tegnes individuelle forsikringer til spædbørn. Disse skal indgå i en husstandsforsikring.

  Man kan tilkøbe bagageforsikring til alle typer forsikring. Rejseforsikringerne er årsrejseforsikringer der er gældende i ét år fra man som kunde rejser afsted på den planlagte rejse, hvor rejseforsikring er købt. Man kan således benytte rejseforsikringen til fremtidige rejser inden for ét år, uanset hvilket selskab, man rejser med.

  Klik her for at læse mere om årsrejseforsikring igennem Gouda

   

  Skiforsikring

  Rejser man på skiferie, skal man have en skiforsikring, da man med de normale årsrejseforsikringer ikke er dækket på skirejsen. Man er med en skiforsikring dækket af sygdom i ét år og kan tilkøbe dækning af ski/bagage.

   

  Voksne over 70 år

  Er man fyldt 70 år eller derover, skal der indsendes en helbredserklæring, før der kan tegnes en rejseforsikring. Kontakt venligst Sun Tours telefonisk på 70 23 07 20 for nærmere information.

   

  Priser for årsrejseforsikringer

  Nedenfor ses vejledende priser pr. 1. august 2014

   

    EU Udvidet EU* Skiferie Verden**
  Individuel 249 kr. 299 kr. 339 kr. 695 kr.
  Individuel m/bagage 344 kr. 395 kr. 434 kr. 905 kr.
  Husstands 495 kr. 703 kr. 745 kr. 1714 kr.
  Husstands m/bagage 690 kr. 900 kr. 940 kr. 2145 kr.

   

   

   

   

   

   

   * Lande som f.eks. Tyrkiet og Tunesien

  ** Oversøiske destinationer, f.eks. Dansk Vestindien og Dubai

 • Reklamation over rejse

  Inden rejsen

  Kontroller straks efter modtagelse af din billet, at informationerne på billetten er korrekt. Hvis der er fejl, skal du kontakte os på tlf. 70 23 07 20 eller sende en e-mail til info@suntours.dk, så vi kan rette fejlen. Bemærk at alle navne på rejsedeltagerne skal stemme overens med det der står i passet.

   

  På rejsen

  Hvis man ikke modtager de ydelser, som tilsikres gennem hjemmesiden eller oplysningerne på billetten, foreligger der en mangel. Dette omfatter ikke personlige ønsker, f.eks. i forbindelse med pladstildeling ved transport eller ønske til hotellet o.lign.

  Eventuelle reklamationer skal, med henblik på afhjælpning på stedet, fremsættes over for rejselederen eller vores lokale repræsentant inden rimelig tid efter, at manglen er opdaget. Undladelse heraf vil normalt medføre tab af retten til senere at kræve kompensation.

  Det er den rejsendes ansvar at have bevis for, at vores rejseledere er blevet kontaktet. Vores rejseledere kan på forlangende underskrive kvittering for henvendelse. 

   

  Efter rejsen

  Reklamationer over fejl eller mangler, som ikke har kunnet rettes på rejsemålet, skal fremsættes skriftligt til os senest fire uger efter rejsens afslutning. Vi vil fremsende en skriftlig bekræftelse på modtagelsen af den indsendte reklamation og efterfølgende behandle og besvare reklamationen.

  I travle perioder må påregnes en svarfrist på ca. 6-8 uger, men vi bestræber os på at svare indenfor 3-4 uger.

   

  Hvis vi ikke kan finde en fælles løsning

  Hvis kundeservice og du ikke kan finde en løsning, der er tilfredsstillende for begge parter, kan du efterfølgende rette henvendelse til Pakkerejse-Ankenævnet for en uvildig rådgivning. Ankenævnets adresse er: Pakkerejse-Ankenævnet, Røjelskær 11, 3. sal, 2840 Holte, tlf.: 4546 1100. Klageformular kan hentes på Nævnets hjemmeside www.pakkerejseankenaevnet.dk.

  Klik her for at henvende dig til Pakkerejse-Ankenævnet

   

  Kontaktinformationer ved reklamationer

  Vedrørende flyforsinkelser - læs mere under punktet "Forsinkelser på ud- og hjemrejser". 

  Reklamationer skal fremsendes skriftligt til kundeservice@suntours.dk eller Sun Tours, Silkeborgvej 92-94, 8000 Aarhus C. 

  For læsevenlighedens skyld frabedes venligst håndskrevne breve. Husk at notere bookingnr. på den pågældende rejse.

 • Service på rejsemålet

   Danske rejseledere

   

  Charter- og skiferie

  Vi har danske rejseledere på alle vores destinationer, som står klar til at hjælpe jer på ferien. De tager i mod jer i lufthavnen, når I ankommer, hvor de sørger for, at I kommer med bussen ud til jeres hotel, hvis I har bestilt transfer til/fra lufthavnen. Det kan ikke garanteres, at en rejseleder vil være med i bussen til hotellet.

  De afholder velkomst- eller informationsmøde, samt har træffetider i løbet af ugen på hotellet eller et nærliggende sted. Disse tider fremgår af Sun Tours informationsmappen og/eller Sun Tours tavlerne på hotellet.

  Vores rejseledere har en servicetelefon, som kan kontaktes 24 timer i døgnet. Telefonnummeret udleveres ved ankomst til destinationen.

  Der arrangeres udflugter og aktiviteter på de fleste destinationer, hvor vores rejseledere deltager i højere eller mindre grad. Læs mere om disse under hver destination på vores hjemmeside.

  Rejselederne kan være behjælpelig med de fleste ting på destinationen, blandt andet leje af bil, scootere, ATV o.lign., så tøv ikke med at kontakte dem.

  Bemærk at vi på de fleste charterdestinationer har fælles guideteam bestående af Bravo Tours og Sun Tours rejseledere. De snakker alle dansk.

   

  Campingferie

  På vores campingpladser, har vi campingguider der bor på pladsen og har et informationstelt, hvor der er daglig træffetid. De står, ligesom vores rejseledere på charter- og skiferie, også klar i lufthavnen til at tage i mod vores gæster, der ankommer med fly. De gæster der ankommer med bus fra Danmark bliver taget i mod på campingpladsen.

   

   


 • Snigpremiere

  Hos Sun Tours tilbyder vi vores gæster at bestille deres rejse i ekstra god tid - lidt før kataloget udkommer. I forbindelse hermed gør vi opmærksom på, at der fra denne snigpremiere til det endelig program er klar, kan forekomme ændringer i beskrivelse, kategorisering, priser og lign.

 • Taxfree varer

  Visse af vore flyselskaber udbyder salg af toldfri varer. Taxfree kataloget sendes ikke automatisk ud med posten, men kan bestilles ved Holiday Taxfree, som varetager alt i forbindelse med salg af toldfrie varer. Sun Tours kan ikke stilles til ansvar for salget af toldfrie varer eller salget ombord på flyet. Dette er en aftale mellem den rejsende og flyselskabet. Hvis ikke varerne lever op til forvetningen, skal flyselskabet kontaktes direkte herom.

  På vore flyvninger med Atlantic Airways og Norwegian er det desværre ikke muligt at købe taxfree varer.

  Såfremt der spørgsmål, kontakt venligst Holiday Taxfree på e-mail kundservice@inflightservice.se eller på tlf. 80 88 50 20. 80 88 50 2 80885

  Taxfree varer skal bestilles senest 1 uge før afgang.

   

  Klik her for at bestille taxfree

  Når du skal vælge rejsearrangør vælg følgende:

  Ordinær rejserrangør - Sun Tours (No booking number)

   

   

 • Telte og udstyr

  Der findes tre typer telte på de fleste af vores campingpladser. Enten T3, T4 eller T6 telte. Nedenfor ses en beskrivelse af, hvad vores telte er udstyret med, samt hvad der skal medbringes hjemmefra. Det er gældende for både bus- og flycamping.

   

  Udstyr i teltene

  Alle teltene er udstyret med havebord og stole, køleskab, gasbord med 2 gasblus, stikkdåse, lampe, gulvtæppe i opholdsrummet (ikke fast bund). Forbrug af el og gas er naturligvis inkluderet i prisen.

   

  Køkkenudstyr

  Tallerkener, krus, glas, bestik, spækbræt, skærekniv, salatskål, 2 gryder, 1 pande, pandepalet, grydeske, kedel, kost, fejeblad, opvaskebørste/balje.

   

  Senge/luftmadrasser

  T6 teltene er udstyret med 2 senge med skummadras samt 2-4 luftmadrasser. T3 og T4 teltene er udstyret med luftmadrasser.

   

  I bedes selv medbringe

  Dyne/sovepose, sengelinned, hovedpude, håndklæder, visketykker, karklude, dåseåbner og oplukker. Desuden er det en god idé at medbringe termokande, kaffetragt, -filtre samt lommelygte.

   

  Teltenes indretning

  T3

  Telt til den lille familie med 1 dobbelt og 1 enkelt sovekabine. Foran sovekabinerne er der et  opholdsrum, hvor fronten kan lynes af.

  Teltet er 240 x 460 m. Kabinerne er 140 x 200 cm og 80 x 200 cm.

   

  T4

  Mindre familietelt med 2 sovekabiner til hver 2 personer. Foran sovekabinerne er der et opholdsrum. Fronten kan lynes af og flyttes tilbage, så man får en lille overdækket terrasse.

  Teltet er 300 x 460 cm. Kabinerne er hver især 140 x 200 cm.

   

  T6

  Stort familietelt med 2 sovekabiner (6. person sover i opholdsrummet). Foran sovekabinerne er der et stort opholdsrum. Fronten kan lynes af og flyttes tilbage, så man får en overdækket terrasse.

  Teltet er 520 x 420 cm. Kabiner er 140 x 200 cm og 200 x 260 cm.

 • Transfer til/fra lufthavnen

  Transfer til hotel

  Transfer er ikke inkluderet i prisen, men tilkøbes i bookingdelen, når rejsen bestilles. Prisen varierer fra 145-199 kr. pr. person tur/retur afhængig af destination og hotel. Til nogle få områder på vores destinationer, kan prisen være højere.

  Vores danske rejseledere vil tage i mod jer i lufthavnen, når I ankommer, hvor de sørger for, at I kommer med den rigtige bus til hotellet. Det kan ikke garanteres, at en rejseleder vil følge med i bussen til hotellet.

  På hjemrejsedagen kommer bussen på det tidspunkt der er angivet i Sun Tours informationsmappen på hotellet.

  Læs mere under punktet "Ankomst/afrejse".

  Transfertiden til hotellet fremgår af hotellets beskrivelse på vores hjemmeside.

   

  Transfer ved køb af "Flight only" flybillet

  Rejser man kun afsted med flybillet uden hotel, kan der tilkøbes transfer til et af de nævnte hoteller på vores hjemmeside. Vi kan ikke sørge for transfer til et andet sted. Kontakt venligst Sun Tours efter bestilling af rejse for at bekræfte af- og påstigningssted.

  I Alanya er der tre af- og påstigningsteder, som kan man kan vælge imellem:

  - Akman Beach (Kleopatra stranden)

  - Panorama hotel (inde i byen)

  - Mahmutlar (ved det store ur)

  Prisen for transfer ved kun flybillet er typisk 250 kr. pr. person tur/retur.

 • Turistkontorer/Ambassader

  Her er en liste over turistkontorer/ambassader på de destinationer, vi har i vores program, som vi vil anbefale, at du henvender dig til, hvis du har spørgsmål om et bestemt rejsemål.

  Egyptens Ambassade
  Kristiansgade 19
  2100 København Ø
  Tlf. 35 43 70 70
  E-mail: egyptembassydenmark@yahoo.com

  Den Spanske Stats Turistbureau i Danmark
  Ny Østergade 34
  1101 København K
  Tlf. 33 18 66 30
  E-mail: copenhague@tourspain.es www.spanien-turist.dk

  Den Græske Stats Turistbureau
  Vester Farimagsgade 6, 2. sal
  1606 København V
  Tlf. 33 32 53 32
  E-mail: hellasdk@get2net.dk
  www.gnto.gr

  Tunisa Statens Turistbyra
  Stureplan 15
  11145 Stockholm
  Tlf. (46-8) 6778-0645/-3366
  E-mail: tst@swipnet.se
  www.tourismtunisia.com

  Tyrkiets Ambassade
  Kontoret for Kultur & Turisme
  Vesterbrogade 11A
  1620 København
  Tlf. 33 22 31 00
  www.tyrkietturisme.dk

   

  Ultimo september 2015 har Udenrigsministeriet desuden lanceret en app, som kan være til stor hjælp, når du opholder dig i udlandet. Her er ministeriets egen introduktion:

  ""UM Rejseklar" kan downloades fra alle app stores. App'en giver mulighed for lettere at forberede sin rejse - og ikke mindst mulighed for lettere at komme i kontakt med Udenrigsministeriet, hvis noget går galt. 

  "UM Rejseklar" giver let og mobilt adgang til en række af de produkter, som Udenrigsministeriets Borgerservice allerede tilbyder danske rejsende fra sin hjemmeside. App'en giver også - via geolokalisering - alle rejsende mulighed for at hente vejvisning til den nærmeste danske ambassade eller konsulat og mulighed for at modtage målrettede push-beskeder i krisesituationer i udlandet. 

  "UM Rejseklar" giver også: 

  . Adgang til lande-specifikke rejsevejledninger;

  . Adgang til at registrere ophold i udlandet på danskerlisten;

  . Adgang til relevante oplysninger vedr. rejser til udlandet, bl.a. om pas- og visumforhold; 

  Læs mere på rejseklar.um.dk."

 • Udflugter/aktiviteter på rejsemålet

  Eventuelle aktiviteter og underholdning på destinationen arrangeres af hotellets/campingpladsens eget personale og foregår på engelsk, tysk eller lokalt sprog og må påregnes at kunne høres ved indkvarteringerne.

  Vi kan på de fleste destinationer arrangere udflugter med enten dansk rejseleder eller med lokalguide der taler engelsk. Beskrivelser og priser på hjemmesiden er vejledende, og kan ændres løbende. Vi tager forbehold for prisændringer som følge af kursudsving, afgifter, forhøjelse af entrébetalinger mv. samt for eventuelle aflysninger og/eller programændringer på grund af manglende tilslutning.

  Såfremt der ikke er fornøden tilslutning, vil der på mange rejsemål i stedet være mulighed for at deltage i udflugter arrangeret af et lokalt bureau med engelsk- eller tysktalende guide.

  Hotellernes aktiviteter og underholdning arrangeres af hotellets eget personale og foregår på engelsk, tysk eller lokalt sprog. I ydersæsonerne må det påregnes, at aktivitets- og underholdningsniveauet er nedsat.

  Vore rejseledere vil på destinationen give de nøjagtige informationer vedr. ovenstående.

 • Unge under 18 år

  Børn og unge under 18 år skal være ledsaget af mindst én person over 18 år på rejsen, eller skal ved køb af rejsen fremsende en tilladelse fra forældre/værge til at rejse uden voksenledsager. Vær opmærksom på, at vores rejseledere ikke kan påtage sig et udvidet ansvar for mindreårige, der rejser alene, hvorfor vi senest ved rejsens påbegyndelse skal være i besiddelse af kontaktoplysninger på forældre/værge - som minimum med et mobilnummer.

  Rejser et barn under 18 år alene på Flight-only, eksempelvis i forbindelse med besøg hos familiemedlemmer i udlandet, bedes du kontakte det enkelte flyselskab for at høre nærmere om reglerne herfor.

 • Uspecificerede rejser

  Uspecificerede rejser er Sun Tours' absolut billigste kategori. Ved ankomsten til rejsemålet bliver man tildelt et sted at bo, men ikke nødvendigvis på et af de på hjemmesiden oplistede hoteller/lejligheder eller områder. Der er ingen garanti for klassificering af indkvarteringsstedet, og ej heller for eget bad/toilet i indkvarteringen.

  Flytning under opholdet kan forekomme - også flere gange og med varsel ned til 12 timer før flytningen skal ske. Bemærk, at der ikke modtages reklamationer på hotelstandarden. Vi anbefaler ikke denne type rejser til børnefamilier, gangbesværende og handicappede.

 • Ændring af reserveret rejse

  Ændringer i en reservation, herunder andet hotel, rejsemål, rejselængde, rejsedato, afbestilling af transfer eller af årsrejseforsikring inden afrejse m.v., koster 300 kr. pr. person, hvis depositum er indbetalt. Indtil da foretages ændringer gratis. Afbestillingsforsikring kan ikke ændres, da det er et bindende køb.

  Er hele rejsens pris indbetalt, eller er der mindre end 60 døgn til afrejse, kan hverken hele eller dele af rejsen ændres. I tilfælde af ændring betragtes denne som en afbestilling af rejsen med de gældende afbestillingsregler, samt indtegning på ny rejse.

   

  Navneændringer

  Navneændringer foretages mod et gebyr på 300 kr. pr. person og kan senest ske 72 timer inden afrejse. Det er meget vigtigt, at alle navne er stavet korrekt og stemmer overens med oplysningerne i passet.

  En navneændring kan være en tilføjelse af f.eks. mellemnavn, efternavn eller lign., eller det kan være navnet på en ny person, som skal tiltræde rejsen i stedet for den person der står på billetten.

 • Ønsker

  Ved rejsebestillingen kan du oplyse eventuelle ønsker om værelsets/lejligheden/teltets/bungalowen/mobilehomets beliggenhed, udsigt mm.

  Det er til enhver tid hotellet eller campingpladsen, der disponerer over værelsesfordelingen. Sun Tours kan af samme årsag ikke garantere, at specielle ønsker opfyldes, men alene videregive ønskerne til hotellet eller campingpladsen.

  Der modtages ikke reklamationer over ønsker der ikke er blevet opfyldt.

 
Persondata information